Η “Mini AOC” ξαναχτυπά με νέο βίντεο που έγινε viral

Κατηγορία Αστεία Βίντεο, Κόσμος

ΑΣΤΕΙΑ ΒΙΝΤΕΟ

Posted by Youmagazine Staff

 

Η Έιβα Μαρτίνες, η 8χρονη που μιμείται την Αλεξάντρια Οκάσιο-Κορτέζ, δημοσίευσε ένα ακόμη βίντεο στο οποίο σατιρίζει τις  απόψεις της ιδιόρρυθμης Αμερικανίδας πολιτικού.

Η 8χρονη Έιβα Μαρτίνες, η οποία μιμείται την Αλεξάντρια Οκάσιο-Κορτέζ, με τη μητέρα της σε τηλεοπτική εκπομπή του Foxnews. Image: Supplied

ν

Η ΑΛΕΞΑΝΤΡΙΑ Οκάσιο-Κορτέζ (Alexandria Ocasio-Cortez, 13 Οκτωβρίου 1989), γνωστή και με τα αρχικά ΑΟΚ (AOC), είναι Αμερικανίδα σερβιτόρα, πολιτικός και ακτιβίστρια.

Κατάγεται από πορτορικάνικη οικογένεια, είναι μέλος του Δημοκρατικού Κόμματος και από τις 3 Ιανουαρίου 2019 είναι η εκπρόσωπος της 14ης εκλογικής περιφέρειας του Κογκρέσου στη Βουλή των Αντιπροσώπων, δηλαδή της Νέας Υόρκης.

Στις 26 Ιουνίου 2018, η Αλεξάντρια Οκάσιο-Κορτέζ κέρδισε τις προκριματικές εκλογές της 14ης εκλογικής περιφέρειας για το Δημοκρατικό Κόμμα και στις γενικές εκλογές της 6ης Νοεμβρίου 2018 κατατρόπωσε τον Άντονι Πάππας από το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα, και έγινε σε ηλικία 29 ετών η νεότερη γυναίκα που εξελέγη στο Κογκρέσο των Ηνωμένων Πολιτειών.

Σημαντικά επιτεύγματα, με τη μόνη διαφορά ότι η ΑΟΚ είναι κάπως ιδιόρρυθμη αν όχι γραφική. Για παράδειγμα, όταν ανεβαίνει στο βήμα, αρχίζει τις ομιλίες της ως εξής: «Γεια σας! Είμαι η ΑΟΚ και ανήκω στο γυναικείο φύλο! Το ξέρατε αυτό;»

Κατά τη διάρκεια των ομιλιών της δεν σταματά να βομβαρδίζει το κοινό της με διάφορες πληροφορίες όπως: «Η πρωτεύουσά μας, η Ουάσιγκτον, ονομάστηκε έτσι προς τιμήν του Τζορτζ Ουάσιγκτον! Το ξέρατε αυτό;» «Στον πόλεμο του Βιετνάμ πολέμησαν στρατιώτες! Το ξέρατε αυτό;» «Σήμερα είναι Σάββατο. Το ξέρατε αυτό; Ας συλλαβίσουμε τη λέξη όλοι μαζί: Σάβ-βα-το!» Και άλλα παρόμοια.

Η ΑΟΚ έχει εισηγηθεί διάφορα νομοσχέδια, όπως το άνοιγμα των συνόρων στους μετανάστες από τη Λατινική Αμερική, την απαγόρευση της κυκλοφορίας όλων των αυτοκινήτων πλην των ηλεκτρικών, καθώς και την περίφημη Green New Deal, σύμφωνα με την οποία όλες οι επιχειρήσεις θα πρέπει να δίνουν κάθε χρόνο το 70% των κερδών τους για το περιβάλλον και για να μπορούν οι μετανάστες να λιάζονται άνετα χωρίς να εργάζονται.

Όποτε μπαίνει σε ψηφοφορία ένα νομοσχέδιο της ΑΟΚ, οι αντίπαλοί της από το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα ούτε καν πηγαίνουν να ψηφίσουν, βέβαιοι ότι οι πρώτοι που θα απορρίψουν το νομοσχέδιο της ΑΟΚ είναι οι Δημοκρατικοί, δηλαδή οι βουλευτές του δικού της κόμματος!
ν

Η ΑΟΚ εξαγριώθηκε όταν έμαθε ότι ένα βίντεο στο YouTube, που ισχυριζόταν ότι η Οκάσιο-Κορτέζ είναι ηθοποιός που πληρώθηκε για να δυσφημίσει τις γυναίκες πολιτικούς, είχε δύο εκατομμύρια θεάσεις. Image: Supplied
ν

Το ύφος της ιδιόρρυθμης αυτής πολιτικού υπήρξε πηγή έμπνευσης για μια μικρούλα 8 ετών, την Έιβα Μαρτίνες (Ava Martinez), η οποία μιμείται την Οκάσιο-Κορτέζ με τέτοια επιτυχία που κάθε βιντεάκι που ανεβάζει στα social media γίνεται αμέσως viral.

Στο tweet που ακολουθεί, η “Mini AOC” μιλά για την Ουάσιγκτον και σατιρίζει τη Green New Deal της Οκάσιο-Κορτέζ, όπου στους δρόμους θα κυκλοφορούν μόνο ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Έτσι, όταν το αγόρι της έρχεται να την πάρει με το δικό του, το διώχνει επειδή το αυτοκίνητό του δεν είναι ηλεκτρικό.
ν

Σ.Σ. Επειδή η οικογένεια της 8χρονης Έιβα Μαρτίνες που μιμείται την Αλεξάντρια Οκάσιο-Κορτέζ δέχτηκε απειλές θανάτου, απέσυρε από το Twitter όλα τα βίντεο. Ορισμένα αποσπάσματα έχουν διασωθεί από ανεξάρτητους χρήστες στο YouTube.
v


ν

Την Τρίτη 11 Ιουνίου, η μικρή Έιβα «ξαναχτύπησε» με ένα βίντεο στο οποίο σατιρίζει την Οκάσιο-Κορτέζ επειδή προφέρει συλλαβιστά το όνομά της, καθώς και την υποστήριξη που προσφέρει τελευταία στον 93χρονο σοσιαλιστή υποψήφιο για την προεδρία των ΗΠΑ, Μπένυ Σάντερς.

«Γεια σας!», λέει στο βίντεο. «Έγινα ΑΟΚ γιατί δεν μπορώ να προφέρω το Αλεξάντρια Οκάσιο-Κορτέζ. Αυτό αποδεικνύει ότι και ο σοσιαλισμός μπορεί να γίνει συντομογραφία και να χωρέσει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης», λέει η μικρή που φοράει γυαλιά και κραγιόν όμοια με αυτά της Οκάσιο-Κορτέζ.
ν

Σ.Σ. Επειδή η οικογένεια της 8χρονης Έιβα Μαρτίνες που μιμείται την Αλεξάντρια Οκάσιο-Κορτέζ δέχτηκε απειλές θανάτου, απέσυρε από το Twitter όλα τα βίντεο. Ορισμένα αποσπάσματα έχουν διασωθεί από ανεξάρτητους χρήστες στο YouTube.
v


ν

Συνεχίζοντας λέει: «Τελικά συνειδητοποίησα πόσο κακός είναι ο σοσιαλισμός. Για παράδειγμα, θα θέλατε να έχετε εμένα να ορίζω τη ζωής σας;»

Σε προηγούμενο βίντεο, η “Mini AOC” σατίριζε την άγνοια της Οκάσιο-Κορτέζ σχετικά με την κλιματική αλλαγή, με επιχειρήματα όπως: «Ξέρατε ότι τον Ιούλιο η θερμοκρασία ανεβαίνει στους 35 βαθμούς, ενώ το Φεβρουάριο πέφτει στους 2 βαθμούς; Αυτό λέγεται κλιματική αλλαγή».
ν

Mini AOC | Sicken Tirade
ν

ν

 


Translate this post