Πώς μπορούμε να καλέσουμε τους αγγέλους στη ζωή μας;

Κατηγορία Παραφυσικό

ΠΡΩΤΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ

Από τον Φίλιππο Φίλιππα

 

Οι άγγελοι επικοινωνούν με τόλμη με τους ανθρώπους, τους βοηθούν και τους καθοδηγούν. Πώς μπορούμε, όμως, να επικοινωνήσουμε εμείς μαζί τους;

ν

ΠΟΛΛΟΙ άνθρωποι αναφέρουν ότι ένιωσαν μια αγγελική παρουσία όταν άκουγαν μουσική, διαβάζοντας αργά το βράδυ σε κάποιο ήσυχο, όταν βρίσκονταν σε κατάσταση έμπνευσης ή διαλογισμού, μέσω ενός ονείρου, ή όταν είχαν ανάγκη βοήθειας σε περιπτώσεις μεγάλης ανάγκης.

Δημιουργώντας τις κατάλληλες συνθήκες, μπορούμε να τους καλούμε ώστε να δεχόμαστε συχνά, ακόμη και σε καθημερινή βάση, τη θεία χάρη τους.

– Πώς μπορούμε να επικαλεστούμε έναν άγγελο;

– Οι άγγελοι κατοικούν στον ουράνιο κόσμο των πνευμάτων, ενώ εμείς ζούμε στον υλικό κόσμο. O καλύτερος τρόπος, λοιπόν, για να νιώσουν άνετα και να εισέλθουν στη ζωή μας, είναι να διατηρούμε τις σκέψεις μας, τα αισθήματα και το περιβάλλον μας καθαρά. Με αυτό τον τρόπο, διανύουμε τη μισή απόσταση που μας χωρίζει απ’ αυτούς. Οι άγγελοι νιώθουν οικεία με σκέψεις αγάπης και ειρήνης, ενώ τους απωθεί η οργή και η επιθετικότητα.

– Πώς γίνεται η επικοινωνία;

– Αποσυρόμαστε σ’ ένα ήσυχο δωμάτιο ή στο αγαπημένο μας μέρος στη φύση. Δημιουργούμε την εικόνα ενός αγγέλου στο μυαλό μας (μπορούμε ακόμα και να έχουμε μια εικόνα του μαζί μας) και μιλάμε σ’ αυτόν, όπως θα μιλούσαμε στον καλύτερο φίλο μας. Μετά απ’ αυτό, απλώς “ακούμε” τις σκέψεις που μας έρχονται στο μυαλό. Είναι οι συμβουλές που μας δίνει ο άγγελός μας.

– Βοηθάει καθόλου η προσευχή;

– Οι άγγελοι απαντούν στις προσευχές και στις δυνατές επιθυμίες από τα βάθη της καρδιάς μας. Υπάρχει όμως μια ιδιαίτερη δύναμη στην επίκληση που κάνουμε φωναχτά. H φωνή μας είναι ικανή να δημιουργήσει ή να καταστρέψει. Λέγοντας μια προσευχή δυνατά και με σταθερή φωνή, οποιαδήποτε στιγμή και όπου κι αν βρισκόμαστε, θα δούμε τους ουρανούς να ανοίγουν μπροστά μας!

– Πόσο συχνά μπορούμε να ερχόμαστε σε επαφή μαζί τους;

– Όσο συχνά θέλουμε. O καλύτερος τρόπος για να έρθουμε σε άμεση επαφή με τους αγγέλους, είναι να δημιουργήσουμε ένα πολυταξιδεμένο μονοπάτι που να μας ενώνει μαζί τους. Να καταστήσουμε, δηλαδή, μια καθημερινή επικοινωνία, έστω και για πέντε λεπτά κάθε φορά.

H καθημερινή προσευχή δεν βοηθάει μόνο εμάς, αλλά και ανθρώπους που δεν γνωρίζουμε καν. Οι άγγελοι αναζητούν πάντα ανθρώπους που να βρίσκονται σε επαφή με το θεϊκό τους πνεύμα, για να τους βοηθήσουν στο έργο τους. Όταν βρουν τους συνεργάτες τους, θα προσφέρουν τη βοήθειά τους μέσω αυτών. H καθημερινή, επομένως, προσευχή μπορεί να ωφελήσει όχι μόνο εμάς αλλά και τους συνανθρώπους μας.

– Πώς η έκκλησή μας μπορεί να γίνει ακόμη πιο δυνατή;

– Οι προσευχές και οι επικλήσεις αποκτούν δύναμη όταν επαναλαμβάνονται. H ορθόδοξη εκκλησία δίνει ιδιαίτερη σημασία στην επανάληψη των προσευχών και των τελετών. O λόγος γι’ αυτό είναι ότι κάθε φορά που προσευχόμαστε στέλνουμε περισσότερη ενέργεια στο θεϊκό πνεύμα και στους αγγέλους. Αυτοί με τη σειρά τους, προσθέτουν στο δυναμικό της προσευχής μας και την ισχυροποιούν.

– Πότε πρέπει να τους καλούμε σε βοήθεια;

– Τις στιγμές που νιώθουμε ότι έχουμε άμεση ανάγκη της προσοχής τους. «Ζήτησε και θα σου δοθεί», είπε ο Χριστός. Οι άγγελοι περιμένουν υπομονετικά, μέχρι να ζητήσουμε τη βοήθειά τους.

Για το λόγο αυτό είναι επιβοηθητικό να καταστήσουμε τους εαυτούς μας όσο το δυνατόν πιο ανοιχτόμυαλους και δεκτικούς. Όσο πιο πολύ καθιστούμε τους εαυτούς μας αγωγούς της αγγελικής ενέργειας, τόσο πιο εύκολα αυτή μπορεί να εισρεύσει σε μας και μέσα από εμάς.

Ένα ανοιχτό μυαλό και μια ανοιχτή καρδιά είναι τα μόνα που πραγματικά χρειάζονται, αλλά οι πιέσεις της σύγχρονης ζωής καθιστούν το εγχείρημα του ανοίγματος στις αγγελικές επιρροές το ίδιο εύκολο όπως ήταν την εποχή, ας πούμε, του μεσαίωνα… Έτσι, ίσως χρειαστεί να προσπαθήσουμε κάπως περισσότερο!

Πρέπει να εκπαιδευτούμε, όπως ακριβώς όταν πρόκειται να αναλάβουμε μια νέα δραστηριότητα, καταβάλλοντας συνειδητή και σκόπιμη προσπάθεια ώστε να αυξήσουμε τη δεκτικότητα και την ευαισθησία μας. Όσο περισσότερο (συν)εργαζόμαστε με τις αγγελικές ενέργειες, τόσο πιο εύκολο και φυσικότερο γίνεται αυτό, μέχρι που τελικά γίνεται κάτι αυτόματο σαν την εκπνοή και την αναπνοή.

Ανοίξτε τη ζωή σας στους αγγέλους! Είναι κάτι που δεν θα το μετανιώσετε.
ν

Βιμ Βέντερς – Τα φτερά του έρωτα (trailer)
ν

ν


Translate this post