Eurovision 2019: Νίκησε η Ολλανδία μετά από 44 χρόνια

Κατηγορία Music Corner

EUROVISION 2019

Youmagazine Newsroom

 

Μεγάλη νικήτρια η Ολλανδία ύστερα από 44 χρόνια. Στην 15η θέση η Κύπρος και στην 21η η Ελλάδα σε μια βαθμολογία για γερά νεύρα.

Ο νικητής Ντάνκαν Λόρενς στην υπνωτιστική εκτέλεση του τραγουδιού “Arcade”, με τον κόσμο να φωνάζει από κάτω «είναι στημένο»! Image: Supplied

ν

ΥΣΤΕΡΑ από μια βαθμολογία-θρίλερ, νικητής στον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision ήταν ο Ολλανδός τραγουδιστής Ντάνκαν Λόρενς με το τραγούδι “Arcade” με 492 βαθμούς.
Ο 25χρονος τραγουδιστής από την αρχή του διαγωνισμού είχε τον τίτλο του μεγάλου φαβορί, τον οποίο και επιβεβαίωσε πανηγυρικά, παρ’ όλο που η πρώτη θέση κρίθηκε στην κυριολεξία στο τέλος, σε μια βαθμολογία που εξελίχθηκε σε θρίλερ, μιας και τη νίκη του την έδωσε η ψήφος του κοινού. (Την πρώτη θέση στο televoting πήρε η Νορβηγία, προς έκπληξη όλων).
Στη 2η θέση βρέθηκε η Ιταλία με τον Μαχμούντ με 465 βαθμούς. Και την πεντάδα συμπληρώνει η Ρωσία με 369 βαθμούς, ακολουθούμενη από την Ελβετία και τη Νορβηγία.
ν

ν

Πολιτικό παιχνίδι: Ο νικητής ανακοινώθηκε με αρκετή καθυστέρηση και ύστερα από αρκετές διαβουλεύσεις, με τον κόσμο από κάτω να φωνάζει «είναι στημένο»!
Ήταν φανερή η προσπάθεια της ευρωπαϊκής επιτροπής (EBU) που διοργανώνει το φεστιβάλ τραγουδιού να μην βγουν πρώτες η Ιταλία και η Ρωσία, για τους γνωστούς πολιτικούς λόγους.
Οι καθοδηγούμενες από τη Γερμανία και τις Βρυξέλλες χώρες της Ευρώπης, είχαν πάρει «γραμμή» να καταψηφίσουν Ελλάδα και Κύπρο και να ψηφίσουν υπέρ των Σκοπίων με αποτέλεσμα το κατασκευασμένο αυτό κρατίδιο να φιγουράρει για αρκετή ώρα στην πρώτη θέση, σπάζοντας καρδιές, ενώ στο τέλος βρέθηκε ανάμεσα στις τρεις χώρες που διεκδικούσαν το βραβείο.
Ευτυχώς, όμως, οι πολίτες της Ευρώπης είχαν άλλη γνώμη και τελικά δίνοντας μόνο 58 ψήφους, «πέταξαν» το κρατίδιο στην 8η θέση.
Θα βρισκόταν στις τελευταίες θέσεις αν δεν είχε την υποστήριξη των εχθρών της Ελλάδας και της Κύπρου.
Γιατί μαζί με τα φιλογερμανικά κράτη συντάχτηκαν και οι γνωστοί εχθροί της Ελλάδας, όπως η Βρετανία και η Αυστρία.
Εντύπωση προκαλεί η στάση της Ελβετίας, η οποία πειθάρχησε στην γερμανική «γραμμή». Έπαψε άραγε να είναι ελεύθερη και δημοκρατική χώρα;
Να σημειωθεί ότι ενώ η Ελλάδα έδωσε μια ψήφο στα Σκόπια, αυτά δεν έδωσαν ούτε μια ψήφο στην Ελλάδα. Τέτοιοι είναι οι «φίλοι» μας οι Σκοπιανοί.
Αντί να μας ευγνωμονούν που τους δώσαμε υπόσταση, θέλησαν με την αλαζονεία που τους διακρίνει να προβληθούν ως πανευρωπαϊκή πολιτιστική δύναμη!
Όσο για τη Βρετανία, βρέθηκε στην τελευταία θέση, με ένα τραγούδι το ίδιο βαρετό και άνευρο με το Brexit.
Η ψήφος του κοινού: Από την αρχή φάνηκε ότι οι Ευρωπαίοι πολίτες είχαν αντιληφθεί το πολιτικό παιχνίδι και με την ψήφο τους ισορρόπησαν τα πράγματα. Αν δεν μετείχαν της βαθμολογίας τα κράτη, να είστε βέβαιοι ότι η τελική κατάταξη θα ήταν τελείως διαφορετική.
Εντύπωση πάντως προκαλεί το γεγονός ότι ούτε ένας Ευρωπαίος πολίτης δεν έδωσε έστω μια ψήφο στην Γερμανία. Η Γερμανία ήταν η μοναδική χώρα από τις 26 που πήραν μέρος στον τελικό η οποία δεν πήρε ούτε μια ψήφο από το κοινό!

ν

ν

 


Translate this post