Κόλαση φωτιάς στην Καλιφόρνια με 56 νεκρούς (vid)

Κατηγορία NEWS, Περιβάλλον

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ  | Ενημ. 15/11/2018 09:40

Youmagazine Newsroom

 

Μάχη για τις ζωές και τις περιουσίες τους δίνουν οι κάτοικοι με τη φωτιά, ενώ χιλιάδες έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους για να ξεφύγουν από την κόλαση.

Ο αριθμός των νεκρών έφτασε τους 56 από τις τρεις φωτιές στην Καλιφόρνια, ενώ αγνοούνται άλλοι 231 σε μια περιοχή 550 τετραγωνικών χιλιομέτρων. Photo: AFP. Πηγή: Supplied

ν

ΟΙ ΥΨΗΛΕΣ για την εποχή θερμοκρασίες και οι ισχυροί άνεμοι που φτάνουν τα 70 χιλιόμετρα την ώρα δυσκολεύουν το έργο των πυροσβεστών οι οποίοι δίνουν μάχη για να θέσουν υπό έλεγχο τις πυρκαγιές στην Καλιφόρνια που έχουν στοιχίσει έως τώρα τη ζωή σε 56 ανθρώπους, ενώ άλλοι 130 αγνοούνται.
Στη μάχη με τη φωτιά έχουν ριχτεί στρατός και 8.000 πυροσβέστες, ενώ 36 πυροσβέστες έχασαν τα σπίτια τους από τις φωτιές. Συνολικά έχουν καταστραφεί 8.817 σπίτια.
«Η κατάσταση επιδεινώνεται», δήλωσε την Κυριακή στο Reuters ο μετεωρολόγος Μαρκ Τσέναρντ ο οποίος εκτιμά ότι οι αέριες μάζες κατά μήκος των δυτικών ερήμων μεταξύ των οποίων και η Death Valley που κινούνται προς τις ακτές αναμένεται να διατηρήσουν τους δυνατούς ανέμους τουλάχιστον μέχρι την Τρίτη.
Ο απολογισμός των νεκρών εξαιτίας των πυρκαγιών που συνεχίζουν να μαίνονται στην Καλιφόρνια αυξήθηκε την Κυριακή σε τουλάχιστον 56, μετά τον εντοπισμό και άλλων 9 πτωμάτων, γεγονός που σημαίνει ότι αυτές θα είναι χωρίς αμφιβολία οι πιο φονικές φωτιές που έχουν πλήξει αυτή την Πολιτεία στην ιστορία.
Σύμφωνα με τις αρχές, 9 ακόμη πτώματα βρέθηκαν μέσα σε καμένα σπίτια από τη φωτιά που έχει βαπτιστεί Καμπ, σύμφωνα με τον Κόρι Χόνι, τον σερίφη της Κομητείας Μπιούτ.
Οι επιπρόσθετοι θάνατοι που επιβεβαιώθηκαν αργά τη Δευτέρα κάνουν τις τρεις φωτιές, Καμπ (Camp Fire), Γουλζ (Woolsey Fire) και Χιλ (Hill Fire) της Καλιφόρνιας τις πιο θανατηφόρες και πιο καταστροφικές, ακόμη και από τη φωτιά του Πάρκου Γκρίφιθ του 1933 στο Λος Άντζελες που σκότωσε 29 άτομα.
Πάνω από 300.000 άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους για να σωθούν.
ν

Μια οικογένεια αναγκάστηκε να οδηγήσει μέσα από το πύρινο μέτωπο για να φτάσει σε κάποιο ασφαλές σημείο. Πηγή: Facebook
ν


ν

Οι σωστικές δυνάμεις εντόπισαν το Σάββατο τις σορούς «πολλών» ανθρώπων, στην πόλη Πάρανταϊς, βόρεια του Σακραμέντο, η οποία έχει καταστραφεί σε τεράστιο βαθμό από την πύρινη λαίλαπα, ανέφερε δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου.
Οι σοροί ανασύρθηκαν αρκετές ώρες μετά στα απομεινάρια από τα καμένα σπίτια στην πόλη κοντά ή μέσα σε απανθρακωμένα αυτοκίνητα.
ν

Η φωτιά Woolsey που κατέστρεψε την Παρασκευή 9 Νοεμβρίου το Μαλιμπού μαίνεται εκτός ελέγχου. Photo: AP. Πηγή: Supplied
ν

Η φωτιά ξέσπασε την Πέμπτη, βορειοδυτικά του Λος Άντζελες και άρχισε να μετακινείται νότια. Περνώντας τον Αυτοκινητόδρομο 101 νωρίς την Παρασκευή, αρχισε να κατακαίει τα βουνά της Σάντα Μόνικα.
Το Μάλιμπου, που κυκλώθηκε από την πύρινη λαίλαπα, έχει περίπου 13.000 κατοίκους και βρίσκεται 34 χιλιόμετρα από την ακτή στους νότιους πρόποδες της οροσειράς.
Πολλές διασημότητες του Χόλυγουντ αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, ενώ πολλών τα σπίτια κάηκαν, όπως των Καρντάσιαν, του Τζεράρντ Μπάτλερ και της Μάιλι Σάιρους, του Ρόμπιν Θικ και της φίλης του Έιπριλ Λοβ Τζέρι, της Κέιτλιν Τζένερ, της Σάνεν Ντόχερτι, του σκηνοθέτη Σκοτ Ντέρικσον, της Καμίλ Γκράμμερ, του τραγουδιστή των One Direction Λίαμ Πέιν κ.ά.
ν


ν

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

💔a bad dream #malibu #home

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη 🦋 (@bellahadid) στις


ν

Οι φωτιές έχουν κατακάψει έως τώρα 550 τετραγωνικά χιλιόμετρα δασικών και αστικών εκτάσεων. Όπως ανακοινώθηκε, τουλάχιστον 300.000 άνθρωποι έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τις οικίες τους, για να σωθούν από την ανεξέλεγκτη πυρκαγιά, η οποία έχει τρεις μεγάλες εστίες σε βορρά και νότο στη δυτική αυτή πολιτεία.
Όπως αναφέρεται, περίπου 800 χιλιόμετρα νότια του Σακραμέντο η φωτιά που ονομάστηκε Γουλζ (Woolsey) ενισχύθηκε σχεδόν κατά το διπλάσιο σε ένταση από την Παρασκευή το βράδυ μέχρι την Κυριακή απειλώντας χιλιάδες σπίτια. Εκεί, κάηκαν 177 σπίτια ενώ μέχρι αργά το βράδυ του Σαββάτου είχαν καεί 83.000 στρέμματα.
ν

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

We love our community #malibu so devastating… taking us hours to evacuate. Girls are safe. @aaronwilliamcameron & I trying to get out with our furry children. Be safe everyone… so emotional seeing the devastating loss of homes, families & animals

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Denise Richards (@deniserichards) στις


ν

Η πόλη Πάρανταϊζ (Paradise), στην οποία κατοικούσαν 27.000 άνθρωποι, έχει σχεδόν εξαφανιστεί από τον χάρτη. Κατεστραμμένες οικίες και διάσπαρτα καμένα αυτοκίνητα αποκαρδιώνουν. Οι αρχές κάλεσαν μια κινητή μονάδα εξέτασης DNA και ανθρωπολόγους από το κρατικό πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας στο Τσίκο (Chico) για να βοηθήσουν στην αναγνώριση των θυμάτων, καθώς τα σωστικά συνεργεία έχουν βρει μόνο οστά και θραύσματα οστών.
ν

Δεν έχει απομείνει τίποτα από την άλλοτε ευημερούσα πόλη Paradise στην Καλιφόρνια, που περικυκλώθηκε από τις φλόγες, Photo: AP. Πηγή: Supplied
v

 


Translate this post