Κατρακυλά κι άλλο η Ελλάδα στον δείκτη Doing Business

Κατηγορία NEWS, Οικονομία

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Youmagazine Newsroom

 

Συνεχίζεται η καθοδική πορεία της Ελλάδας στον δείκτη Doing Business της Παγκόσμιας Τράπεζας, σύμφωνα με την έκθεση “Doing Business 2019”.

ν

Η ΕΛΛΑΔΑ πέφτει κατά πέντε ακόμη θέσεις στον δείκτη Doing Business 2019 της Παγκόσμιας Τράπεζας, σύμφωνα με την έκθεση του οργανισμού, στην οποία καταγράφεται νέα επιδείνωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος στην χώρα μας.
Η Ελλάδα βρίσκεται σήμερα στην 72η θέση, ανάμεσα σε 190 χώρες, από την 67η που βρισκόταν πέρυσι και την 61η που βρισκόταν το 2016.
Η χώρα μας έχει χειρότερο ευνοϊκό περιβάλλον από χώρες όπως η Ουκρανία (71), το Βιετνάμ (69), το Περού (68), η Αλβανία (63), η Κένυα (61), η Ρουάντα (29) και τα Σκόπια (10), ενώ η ευκολία του επιχειρείν στην Ελλάδα μόλις που ξεπερνά αυτήν της Μογγολίας, του Ουζμπεκιστάν και του Ομάν.
Στην κορυφή της λίστας της Παγκόσμιας Τράπεζας ως οι χώρες με το καλύτερο περιβάλλον για Doing Business είναι η Νέα Ζηλανδία, η Σιγκαπούρη, η Δανία, το Χονγκ Κονγκ και η Ν. Κορέα, ενώ οι λιγότερο φιλικές ως προς την επιχειρηματικότητα χώρα είναι η Σομαλία, η Ερυθραία και Βενεζουέλα.
Σημειώνεται ότι η έκθεση “Doing Business 2019” αποτελεί την 16η περιοδική ετήσια έκθεση της Παγκόσμιας Τράπεζας όπου καταγράφονται οι μεταρρυθμίσεις που έχουν εφαρμοστεί στην κάθε χώρα τους προηγούμενους μήνες με στόχο την βελτίωση της επιχειρηματικής δραστηριότητας, καθώς και αυτές που την περιορίζουν.
Ο δείκτης Doing Business συνιστά έναν ποιοτικό δείκτη όπου συγκρίνει τις μεταρρυθμίσεις για την βελτίωση της επιχειρηματικότητας και την προστασία της ιδιοκτησίας ανάμεσα σε 190 χώρας, από το Αφγανιστάν μέχρι και την Ζιμπάμπουε.
Σύμφωνα με την έκθεση της Παγκόσμιας Τράπεζας, ο μόνος τομέας στον οποίο η Ελλάδα εμφανίζει βελτίωση είναι η διαδικασία των οικοδομικών αδειών, η οποία έγινε απλούστερη καθώς πραγματοποιείται σε λιγότερο χρόνο και πιο οικονομική.
ν

 


Translate this post