Διά χειρός Μαυρουδή το εντυπωσιακό εξώφυλλο του Time

Κατηγορία NEWS, Media

MEDIA

Youmagazine Newsroom

 

Το τελευταίο εξώφυλλο του περιοδικού Time έγινε viral για το πορτρέτο της Κριστίν Μπλάζεϊ Φορντ που φιλοτέχνησε ο Τζον Μαυρουδής.

Το τελευταίο εξώφυλλο του Time έγινε viral. Πηγή: News Media

ν

Η ΚΡΙΣΤΙΝ Μπλάζεϊ Φορντ θα φιλοξενείται στο εξώφυλλο του περιοδικού Time που θα κυκλοφορήσει στις 15 Οκτωβρίου και το οποίο φέρει ελληνική υπογραφή.
Η καθηγήτρια Ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο Πάλο Άλτο και ερευνήτρια ψυχολόγος στο Πανεπιστήμιο Στάμφορντ, που κατηγορεί για σεξουαλική επίθεση τον υποψήφιο του Ντόναλντ Τραμπ για το Ανώτατο Δικαστήριο, Μπρετ Κάβανο, δεν θα εμφανίζεται σε φωτογραφία, αλλά σαν σχέδιο φτιαγμένο από λέξεις και φράσεις, οι οποίες έχουν ληφθεί από την κατάθεσή της.
Το εξώφυλλο φιλοτέχνησε ο Ελληνοαμερικανός Τζον Μαυρουδής, ζωγραφίζοντας την κάθε λέξη με το χέρι. Ο καλλιτέχνης επηρεάστηκε από την κατάθεσή της και την σχεδίασε όταν σήκωσε το χέρι της ορκιστεί. Η Φορντ είναι σχεδιασμένη από τις λέξεις που χρησιμοποίησε κατά την κατάθεσή της.
ν

ν

«Από τη στιγμή που η δρ Κριστίν Μπλάζεϊ Φορντ ύψωσε το δεξί της χέρι και ορκίστηκε να πει όλη την αλήθεια, ήταν ξεκάθαρο ότι εκατομμύρια Αμερικανών ήξεραν πως κάτι μνημειώδες θα αποκαλυπτόταν», γράφει η Χάλεϊ Σουίτλαντ Έντουαρντς για να συνοδεύσει το εντυπωσιακό εξώφυλλο.
Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο Ελληνοαμερικανός «βρίσκεται» σε εξώφυλλο. Η ιδέα του για την πέμπτη επέτειο του τρομοκρατικού χτυπήματος στους Δίδυμους Πύργους γίνεται διπλό εξώφυλλο στο New Yorker.
Στο σκίτσο απεικονιζόταν ο σχοινοβάτης Φιλίπ Πετί, ο οποίος περπατά στο κενό, χωρίς να πατάει σε σύρμα και χωρίς να υπάρχουν οι Δίδυμοι Πύργοι.
Το συγκλονιστικό εξώφυλλο, ιδέα του Μαυρουδή, ψηφίστηκε ως Εξώφυλλο της Χρονιάς από την Αμερικανική Κοινότητα Εκδοτών Περιοδικών.
ν

Ο Τζον Μαυρουδής γεννήθηκε στην Αθήνα. Μετανάστευσε στο Δουβλίνο της Ιρλανδίας και τελικά στο Σαν Φρανσίσκο της Καλιφόρνιας. Σπούδασε στο Queen of Apostles School στο Σαν Χοσέ. Πηγή: News Media
ν

Από το μολύβι του έχει περάσει και ο Ντόναλντ Τραμπ, με τον Μαυρουδή να τον γελοιοποιεί για χάρη του περιοδικού New Yorker, με αφορμή την είδηση ότι το περιοδικό Time ζητούσε από τον Αμερικανό πρόεδρο να κατεβάσει τα αποθεωτικά για εκείνον ψεύτικα εξώφυλλα που κοσμούσαν τα ξενοδοχεία του και τα κλαμπ γκολφ.
Ο Μαυρουδής σκίτσαρε τον Τραμπ γράφοντας δίπλα του: «Είναι φοβερός» και «Είναι υπέροχος», ενώ είχε σβήσει το τίτλο «New Yorker», γράφοντας «Time».
Στην περίπτωση της δίκης του Μπρετ Κάβανο, που κατηγορείται για σεξουαλική επίθεση, ο Μαυρουδής χρησιμοποίησε στην περιοχή του μετώπου φράσεις από τις αναμνήσεις της Κριστίν Μπλάζεϊ Φορντ, ενώ στο χέρι της εκείνες που αναφέρονται στον τρόπο που θέλει να βοηθήσει.
«Το χέρι θα μπορούσε να δείχνει καλωσόρισμα, όσο και παρεμπόδιση», αναφέρει ο Μαυρουδής. 
Στο μέτωπό της αναφέρονται φράσεις, όπως «Είμαι τρομοκρατημένη», «αγωνιώ καθημερινά» και «καίνε στη μνήμη μου», ενώ στο χέρι της αναγράφονται οι φράσεις «τραυματική εμπειρία», «προσωπικές επιθέσεις», «παραβίαση της ιδιωτικότητας» και «απειλές θανάτου».
ν

 


Translate this post