Το μοναδικό Θαλασσινό Καρναβάλι της Χαλκίδας (vid)

Κατηγορία Παραδόσεις

ΔΡΩΜΕΝΑ

Youmagazine Newsroom

 

Μια τεράστια θεατρική παράσταση που μετατρέπει το στενό του Ευρίπου σε πύλη του χρόνου για όσους αναζητούν το μυστήριο και την περιπέτεια.

Το χρονικό της Τροίας είναι το φετινό θέμα του Καρναβαλιού. Πηγή: Youtube
ν

Η ΧΑΛΚΙΔΑ φοράει τα αποκριάτικα της και σας προσκαλεί και εφέτος στο μοναδικό θαλασσινό καρναβάλι της χώρας!
Με θέμα της τελετής λήξης «Το χρονικό της Τροίας», ένα γεγονός που συνδέεται άμεσα με την ιστορία της περιοχής, την Αυλίδα και την έναρξη του Τρωικού Πολέμου, η Χαλκίδα σας περιμένει σε ένα ξεχωριστό υπερθέαμα με πυροτεχνήματα, ηχητικά και οπτικά εφέ.
Εναέριες και θαλάσσιες γιγάντιες φιγούρες, δεκάδες πλωτά και χιλιάδες καρναβαλιστών θα συνθέσουν ένα φαντασμαγορικό σκηνικό στις 18 Φεβρουαρίου. Σε ένα ρόλο έκπληξη, η εναέρια χορευτής Κατερίνα Σολδάτου θα εμφανιστεί πραγματικά εξ ουρανού!
ν


ν

Ο θεσμός του Θαλασσινού Καρναβαλιού της Χαλκίδας, που ξεκίνησε το 2016 και εντυπωσίασε τους χιλιάδες των θεατών του με την πρωτοτυπία, τη μοναδική πλοκή και τα εντυπωσιακά δρώμενα σε θάλασσα, στεριά και αέρα, διεξάγεται για τρίτη συνεχόμενη χρονιά. Και διεξάγεται στα… “Τρελά Νερά”, στο Στενό του Ευρίπου. Εκεί όπου ο Βορράς συναντά το Νότο και τα θαλάσσια ρεύματα μπερδεύονται κάτω από την συρταρωτή γέφυρα της Χαλκίδας. 
Το πρόγραμμα των καρναβαλικών εκδηλώσεων που ξεκίνησε την Κυριακή 28/1 και θα διαρκέσει έως την Κυριακή 18/2, περιλαμβάνει χορό, τραγούδι, δραστηριότητες και εδέσματα για κάθε ηλικία.
Το Σάββατο 17/2 έχουν προγραμματισθεί η μεγάλη παρέλαση καρναβαλιστών με ελεύθερη συμμετοχή ομάδων και η «Λευκή Νύχτα», όπου στους εμπορικούς δρόμους της πόλης θα πραγματοποιηθούν συναυλίες και υπαίθρια πάρτι, ενώ τα καταστήματα θα παραμείνουν ανοιχτά με μοναδικές προσφορές μέχρι αργά το βράδυ.
Την τελευταία Κυριακή της Αποκριάς 18/2 το πρόγραμμα ξεκινά με παιδικό πάρτι και μουσικοθεατρικά δρώμενα για τα παιδιά στις 11:30 π.μ. και ακολουθούν συναυλίες και δραστηριότητες στη θάλασσα μέχρι το βράδυ, οπότε και το μοναδικό θέαμα της τελετής λήξης του Θαλασσινού Καρναβαλιού στην παραλία της Χαλκίδας υπόσχεται να σας μαγέψει.

ν

ν

Την Καθαρά Δευτέρα 19/2 σε όλα τα Δημοτικά Διαμερίσματα του Δήμου Χαλκιδέων θα πραγματοποιηθεί παραδοσιακό γλέντι με σαρακοστιανά εδέσματα.
Το Θαλασσινό Καρναβάλι Χαλκίδας αποτελεί συνδιοργάνωση του Δήμου Χαλκιδέων, του Δημοτικού Οργανισμού Άθλησης, Πολιτισμού & Περιβάλλοντος Χαλκίδας-ΔΟΑΠΠΕΧ, της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και του Επιμελητηρίου Εύβοιας, ενώ τελεί υπό την αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού και τη συνεργασία του Οργανισμού Λιμένων Εύβοιας-ΟΛΝΕ και των Ναυπηγείων Χαλκίδας Α.Ε. 
Περισσότερες πληροφορίες: Δημοτικός Οργανισμός Άθλησης, Πολιτισμού & Περιβάλλοντος Χαλκίδας-ΔΟΑΠΠΕΧ, Φαρμακίδου 15, 34100, Χαλκίδα.
Τηλ: 2221061071, 2221351165, Φαξ: 2221061072, email: dchalkis@otenet.gr
www.thalassinokarnavali.gr

 


Translate this post