Οι Grandmasters της Αστρικής Προβολής

Κατηγορία OPEN MIND, Ψυχικές δυνάμεις

ΠΡΩΤΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ  3|3

Από τον Ανδρέα Τσάκαλη

 

Η τεχνική που περιγράφεται εδώ προέρχεται από το Ινστιτούτο Μονρό στη Βιρτζίνια των ΗΠΑ, όπου σε τριάντα χρόνια δραστηριότητας έχουν καταγραφεί 20.000 και πλέον περιπτώσεις αστρικής προβολής.

Ο Ρόμπερτ Μονρό (1915-1995) ήταν ραδιοφωνικός παραγωγός που έγινε γνωστός για τις τροποποιημένες καταστάσεις συνείδησης και την ίδρυση του Ινστιτούτου Μονρό. Image: Supplied
ν

Ο ΡΟΜΠΕΡΤ ΜΟΝΡΟ (Robert Allan Monroe) κατέστησε με το βιβλίο του Ταξίδια έξω από το σώμα (Journeys Out of the Body) παγκοσμίως γνωστό τον όρο «εξωσωματική εμπειρία».
Κέρδισε την παγκόσμια αναγνώριση ως εξερευνητής της ανθρώπινης συνείδησης και της εμπειρίας των ταξιδιών έξω από το σώμα. Η έρευνά του, που ξεκίνησε τη δεκαετία του 1950, έδειξε ότι συγκεκριμένα ηχητικά πρότυπα έχουν αναγνωρίσιμα ευεργετικά αποτελέσματα στον άνθρωπο. Για παράδειγμα, ορισμένοι συνδυασμοί συχνοτήτων μπορούν να ενισχύσουν την εγρήγορση, άλλοι να προκαλέσουν ύπνο και άλλοι για να επιφέρουν τροποποιημένες καταστάσεις συνείδησης.
Υποστηριζόμενος από ειδικούς στην ψυχολογία, την ιατρική, τη βιοχημεία, την ψυχιατρική, την ηλεκτρολογία, τη φυσική και την εκπαίδευση, ο Μονρό ανέπτυξε την τεχνολογία ήχου Hemi-Sync, η οποία διευκολύνει ώστε να έχει κάποιος βελτιωμένες επιδόσεις, ενώ χρησιμοποιείται και για θεραπευτικούς σκοπούς.
Είναι επίσης αξιοσημείωτο ότι υπήρξε ένας από τους ιδρυτές της Jefferson Cable Corporation, της πρώτης εταιρείας καλωδιακής τηλεόρασης που καλύπτει την κεντρική Βιρτζίνια.
Το 1985 ίδρυσε στο Faber της Βιρτζίνια το Ινστιτούτο Μονρό, που λειτουργεί έως σήμερα. Εκτιμάται ότι κατά τη διάρκεια των πρώτων τριάντα ετών παρακολούθησαν τεχνικές αστρικής προβολής πάνω από 20.000 άτομα, ενώ τα προϊόντα ήχου Hemi-Sync έχουν αγοραστεί από εκατομμύρια. Μεταξύ αυτών που έχουν εκπαιδευτεί στη μέθοδο Μονρό είναι και πολλοί αξιωματικού του αμερικανικού στρατού.
Στον εκπαιδευτικό τομέα, η μέθοδος Μονρό έχει εισαχθεί στις πανεπιστημιακές σχολές πολλών χωρών, όπως η Αυστραλία, η Βραζιλία, ο Καναδάς, η Κύπρος, η Αγγλία, η Γαλλία, η Γερμανία, η Ιαπωνία, η Ρουμανία και η Ισπανία.
ν

Μια επιτυχημένη μέθοδος αστρικής προβολής
ν

Στάδιο πρώτο
Χαλαρώστε το σώμα. Σύμφωνα με τον Ρόμπερτ Μονρό, «η ικανότητα για χαλάρωση είναι η πρώτη προϋπόθεση, ίσως ακόμη και το πρώτο βήμα για αστρική προβολή». Αυτό φυσικά περιλαμβάνει φυσική και νοητική χαλάρωση.
Στάδιο δεύτερο
Αφήστε τον εαυτό σας να εισέλθει στην ενδιάμεση κατάσταση ανάμεσα στην εγρήγορση και στον ύπνο, γνωστή σαν υπναγωγική κατάσταση. Όμως αντισταθείτε στον ύπνο και μείνετε σ” αυτή την ενδιάμεση κατάσταση. Αυτή, σύμφωνα με τον Μονρό είναι η “Κατάσταση Α”.
Στάδιο τρίτο
Βαθύνετε αυτή την κατάσταση. Αρχίστε να καθαρίζετε το νου σας. Εστιάστε την προσοχή στο πεδίο όρασης μέσω των κλειστών ματιών, δηλαδή στο σκοτεινό χώρο που είναι μπροστά σας. Μετά από λίγο θα αρχίσετε να σημειώνετε κάποια φωτεινά σχέδια. Αυτά είναι απλώς νευρικές αντιδράσεις. Δεν έχουν καμιά σημασία. Αγνοήστε τα. Όταν πάψετε να τα βλέπετε, εισέρχεστε στην “Κατάσταση Β”, όπως τη χαρακτηρίζει ο Μονρό.
Από εκεί πρέπει να μπείτε σε μια ακόμη βαθύτερη κατάσταση, την “Κατάσταση Γ”, μια κατάσταση τέτοια χαλάρωσης, ώστε χάνετε κάθε επίγνωση του σώματος και των αισθητηριακών εντυπώσεων. Βρίσκεστε σε ένα κενό, όπου η μόνη πηγή αντίληψη είναι οι ίδιες σας οι σκέψεις.
Όμως η ιδανική κατάσταση για να εγκαταλείψετε το σώμα σας είναι η “Κατάσταση Δ”. Για να φθάσετε να δοκιμάσετε την τελευταία αυτή κατάσταση, πρέπει να κάνετε συνεχή άσκηση κάθε πρωί όταν ξυπνάτε.
Στάδιο τέταρτο
Είσοδος σε κατάσταση κραδασμού. Για να το πετύχετε αυτό ακολουθήστε τις παρακάτω οδηγίες:
  • Απομακρύνετε κάθε είδους κοσμήματα ή αντικείμενα που μπορεί να αγγίζουν το δέρμα σας.
  • Μειώστε το φως στο δωμάτιο και ειδικότερα φροντίστε να μην πέφτει καθόλου φως άμεσα στα μάτια σας.
  • Ξαπλώστε έτσι ώστε το κεφάλι σας να είναι προς την κατεύθυνση του Βορρά, ή ακριβέστερα του μαγνητικού Βορρά.
  • Λύστε τη ζώνη και βεβαιωθείτε ότι τα ρούχα δεν σας σφίγγουν πουθενά.
  • Βεβαιωθείτε ότι ο χώρος που έχετε επιλέξει είναι ήσυχος και ότι δεν υπάρχει περίπτωση να ενοχληθείτε από θορύβους, ούτε να ενοχληθείτε από κάποιον τυχόν επισκέπτη.
  • Μπείτε σε κατάσταση χαλάρωσης.
  • Κάντε μια νοητική υποβολή στον εαυτό σας ότι θα θυμηθείτε όσα θα σας συμβούν κατά τη διάρκεια της αστρικής προβολής.
  • Καθώς αναπνέετε απαλά, συγκεντρωθείτε στο κενό μπροστά σας.
  • Επιλέξτε αρχικά ένα σημείο περίπου 30 εκατοστά πέρα από το κεφάλι σας και στη συνέχεια ένα άλλο πιο μακριά, κάπου 180 εκατοστά μακριά.
  • Στρέψτε το σημείο αυτό κατά 90º πάνω από το κεφάλι σας και σύρετε από εκεί μια παράλληλη γραμμή προς το σώμα και πάνω από αυτό. Εστιαστείτε στο σημείο εκείνο και ανιχνεύστε πιθανούς κραδασμούς, τους οποίους έπειτα εισάγετέ τους στο σώμα. Ακόμη κι αν δεν ξέρετε τι είναι κραδασμοί, θα τους μάθετε όταν πετύχετε κάποια επαφή με αυτούς.
Στάδιο πέμπτο
Μάθετε να ελέγχετε την κραδασμική κατάσταση. Ελέγξτε τους κραδασμούς ωθώντας τους στο κεφάλι σας κι από εκεί σε όλο το σώμα, παράγοντας κραδασμικά κύματα από το κεφάλι έως τα πέλματα των ποδιών. Ασκηθείτε μέχρις ότου καταφέρετε να εισάγετε κατά βούληση τα κραδασμικά κύματα στο σώμα σας. όταν αποκτήσετε τον έλεγχο της κραδασμικής κατάστασης, είστε έτοιμοι να εγκαταλείψετε το σώμα.
Στάδιο έκτο
Αρχίστε τον μερικό αποχωρισμό. Το κλειδί είναι ο έλεγχος της σκέψης. Κρατήστε το νου σταθερό στην ιδέα της απόσπασης από το σώμα. Εκτείνετε ένα χέρι ή πόδι και σπρώξτε με αυτό ένα κοντινό αντικείμενο∙ έπειτα επαναφέρετε το μέλος του σώματος πίσω. Μειώστε τον κραδασμικό ρυθμό και τέλος σταματήστε το πείραμα. Αυτή η άσκηση θα σας προετοιμάσει ώστε να αφήσετε πλήρως το σώμα σας.
Στάδιο έβδομο
Εγκαταλείψτε απαλά το σώμα σας. Μια μέθοδος είναι να νιώσετε ότι ανασηκώνεστε πάνω από αυτό. Για να το καταφέρετε, σκεφτείτε ότι γίνεστε όλο και πιο ανάλαφρος, μετά την είσοδο στην κραδασμική κατάσταση. Σκεφτείτε πόσο ωραία είναι να πετάτε ψηλά! Διατηρήστε αυτή τη σκέψη στο νου και μην αφήνετε να μπαίνουν άλλες άσχετες σκέψεις στο μυαλό σας. Σε αυτό το σημείο θα συμβεί φυσιολογικά η αστρική προβολή.
ν

< Επιστροφή

 


1 2 3

Translate this post