Οι Grandmasters της Αστρικής Προβολής

Κατηγορία OPEN MIND, Ψυχικές δυνάμεις

ΠΡΩΤΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ  2|3

Από τον Ανδρέα Τσάκαλη

 

Η έννοια της αστρικής προβολής, όσο καλά και να διασαφηνιστεί, προκαλεί πάντα κάποια δυσπιστία. Η ιδέα ότι πηγαίνουμε κάπου όταν εγκαταλείπουμε το σώμα μας, μοιάζει πιο πολύ με παρηγοριά για το θάνατό μας. Κι αν κάτι πάει στραβά;

 

ΣΤΑ ΑΡΧΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ήταν γνωστό το πάθημα του Ερμότιμου από τις Κλαζομενές, που άκμασε γύρω στο 500 π.Χ. Όπως αναφέρει ο Αριστοτέλης στα Μετά τα Φυσικά, ο Ερμότιμος είχε τη δυνατότητα να κινείται εκτός του σώματος και να συλλέγει πληροφορίες για γεγονότα και ανθρώπους σε μακρινές αποστάσεις, σαν κατάσκοπος Εγκατέλειπε τελείως το σώμα του τόσο τη νύχτα όσο και τη μέρα, ταξιδεύοντας σε διάφορα μέρη. Κατόπιν επέστρεφε, έχοντας συναντήσει και παρευρεθεί σε πολλά απ’ αυτά που λέγονταν και γίνονταν μακριά, έως ότου μια μέρα, η γυναίκα του παρέδωσε το χωρίς ψυχή σώμα στους εχθρούς του, που το έκαψαν.
Είναι λογικό να υπάρχουν προσωπικές φοβίες. Ο συγγραφέας Σίλβαν Μαλντούν, που αναφέραμε προηγουμένως, παραθέτει τα κυριότερα ερωτήματα που απασχολούν όσους είτε ασχολούνται είτε θέλουν να ασχοληθούν με την αστρική προβολή και απαντά ο ίδιος.
ν
Τι γίνεται αν δεν μπορέσω να επιστρέψω στο σώμα μου;
− Η αποτυχία να επιστρέψετε στο σώμα σας θα ήταν οπωσδήποτε κάτι το τρομερό… αν υπήρχε περίπτωση να συμβεί. Ευτυχώς, στη διάρκεια της προβολής οι περισσότεροι άνθρωποι ανακαλύπτουν ότι το ουσιαστικό πρόβλημα βρίσκεται στο να μείνουν έξω από το σώμα κι όχι στο να επιστρέψουν σ’ αυτό. Στα χρόνια που ασχολούμαι με το ζήτημα, δεν έχω βρει ούτε έναν ταξιδιώτη του αστρικού ή του αιθερικού κόσμου που να έχει αναφέρει ότι συνάντησε την ελάχιστη έστω δυσκολία, όταν θέλησε να επιστρέψει στο φυσικό σώμα του.
ν
Είναι δυνατό να χάσει κανείς την αίσθηση του φυσικού σώματος;
− Ναι, εύκολα. Και με τις δυο μορφές προβολής, η επίγνωση του φυσικού σώματος χάνεται συνήθως πολύ γρήγορα. Αυτό όμως δεν συνιστά λόγο ανησυχίας. Στην πραγματικότητα, κάθε επιτυχημένη προβολή φαίνεται πως “προϋποθέτει” την απώλεια της επίγνωσης του φυσικού σώματος.
ν
Τι γίνεται αν δεν μπορέσω να βρω “το δρόμο της επιστροφής” στο φυσικό σώμα μου;
− Στην προβολή, η εγγύτητα προς το φυσικό σώμα δημιουργεί μια έλξη που τείνει να τραβήξει απότομα το (προβαλλόμενο) αιθερικό σώμα και να το επαναφέρει εντός των ορίων του φυσικού σώματος. Όταν όμως απομακρυνθείτε δυο με τέσσερα μέτρα από το φυσικό σώμα, η έλξη αυτή ελαττώνεται σε σημείο που να μην μπορείτε καν να την αντιληφθείτε. Και καθώς είναι εξαιρετικά εύκολο να ταξιδέψετε όταν βρίσκεστε σε κατάσταση προβολής, ενδέχεται να υπάρξει κάποιο πρόβλημα, αν ανακαλύψετε ότι έχετε μεταφερθεί σε κάποιο γεωγραφικό σημείο πολύ μακριά από εκεί όπου αφήσατε το φυσικό σώμα σας. Σε μια τέτοια περίπτωση ίσως να μπερδευτείτε και να μην ξέρετε προς ποια κατεύθυνση πρέπει να ταξιδέψετε για να επιστρέψετε στο φυσικό σώμα σας.
Η σύγχυση, όσο βαθιά κι αν είναι, αποκλείεται να αλλοιώσει δυο θεμελιώδη γεγονότα. Το πρώτο είναι ότι όσο μακριά κι αν πάτε, εξακολουθείτε να συνδέεστε με την “αργυρή χορδή”, όπως αποκαλείται το νήμα που σας συνδέει με το φυσικό σώμα. Το δεύτερο είναι πως όταν βιώνετε μια προβολή, αρκεί να σκεφτείτε έναν προορισμό για να βρεθείτε αμέσως εκεί. Με άλλα λόγια, η σκέψη μας και το ταξίδι σχετίζονται στενά.
ν

ν

Με δεδομένα τα δυο αυτά γεγονότα, το να βρείτε το δρόμο της επιστροφής στο φυσικό σώμα σας, όταν βιώνετε μια προβολή, είναι αρκετά εύκολο. Αν έχετε επίγνωση της αργυρής χορδής, μπορείτε να τη μαζέψετε –σαν πετονιά, ας πούμε– και να γυρίσετε πίσω. Αν δεν μπορείτε να την αντιληφθείτε (πράγμα που συμβαίνει σε κάποιους ανθρώπους), τότε το πιο απλό που έχετε να κάνετε είναι να “σκεφτείτε” ότι επιστρέφετε στο σώμα σας. Θα δείτε αμέσως να γίνεται πράξη. Για να επιστρέψετε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα, μπορείτε να κάνετε αυτό που έχει προτείνει ο Ρόμπερτ Μονρό, δηλαδή να κουνήσετε ένα μέρος του φυσικού σας σώματος, π.χ. ένα δάχτυλο του χεριού ή του ποδιού. Αυτό επαναφέρει το αιθερικό σώμα στο φυσικό πάρα πολύ γρήγορα.
Αν το πρόβλημα της ανεύρεσης του δρόμου της επιστροφής σάς απασχολεί αρκετά, καλό θα ήταν να εξασκηθείτε σε αυτές τις τεχνικές, προτού απομακρυνθείτε πολύ από το φυσικό σώμα σας. Αφού μάθετε να επιστρέφετε, με το να δηλώνετε απλώς την επιθυμία σας ή γνέφοντας στο φυσικό σώμα σας από μακριά, θα μπορείτε να βιώσετε μια πιο μακρινή προβολή χωρίς ιδιαίτερο πρόβλημα.
ν
Είναι δυνατόν να συναντήσει κανείς επικίνδυνες ή απειλητικές οντότητες όταν βρίσκεται σε κατάσταση προβολής;
− Η ειλικρινής απάντηση είναι: «Πιθανόν». Κατ’ αρχάς, πρέπει να τονίσω ότι ποτέ δεν συνέβη κάτι τέτοιο στους ανθρώπους που παρακολουθούσα, ενώ βίωναν κάποια προβολή. Με βάση τα όσα γνωρίζω, κάθε φορά που προβάλλεται κανείς αιθερικά, αντιλαμβάνεται γύρω του ανθρώπους, ζώα και τοπία στο φυσικό πεδίο. Μερικές φορές μπορεί να αντιληφθεί και άλλους ανθρώπους που λειτουργούν και αυτοί εκτός φυσικού σώματος. Δεν έχω υπόψη μου καμιά αναφορά περί παράξενων (δηλαδή μη ανθρώπινων) οντοτήτων που να έγιναν αντιληπτές από ανθρώπους στην κατάσταση αυτή. Ούτε έχω ακούσει ποτέ να απειλήθηκε ή να κινδύνεψε κανείς από κάποιον άλλο αιθερικό ταξιδιώτη.
ν
Μπορούν οι παρατεταμένες προβολές να με κάνουν να αρρωστήσω;
− Η απάντηση είναι μάλλον αρνητική, αν μιλάμε για οργανικές ασθένειες. Αλλά κι εδώ η κατάσταση περιπλέκεται κάπως.
Κατ’ αρχήν, έχει παρατηρηθεί πως μια οργανική ασθένεια ή ένα ατύχημα μπορούν να υποβοηθήσουν την προβολή. Κάποιος ταξιδιώτης που έπασχε από μια χρόνια ασθένεια, πίστευε ότι η αναπηρία του τον βοηθούσε να ξεγλιστρά από το σώμα του όταν το επιθυμούσε. Μερικά ατυχήματα, όπως κάποιο αυτοκινητιστικό ατύχημα, είναι δυνατό κάποιες φορές να εξακοντίσει το αιθερικό σώμα πέραν του φυσικού. Οι οξείες παθήσεις μπορούν επίσης να προκαλέσουν βίαια μια προβολή, όπως η καρδιακή προσβολή του Καρλ Γιουνγκ που τον έστειλε σε τροχιά γύρω από τον πλανήτη. Όλες σχεδόν οι εμπειρίες που πλησιάζουν το θάνατο, συνοδεύονται από προβολή, αστρική ή αιθερική (μερικές φορές και τα δυο).
Στο πλαίσιο όλων αυτών, γίνεται σαφές ότι υπάρχει μια στενή σχέση ανάμεσα στην ασθένεια ή τη βαριά κάκωση και την εξωσωματική εμπειρία. Η σχέση αυτή όμως είναι μονόδρομη. Δηλαδή, μια οργανική ασθένεια ή ένα ατύχημα είναι δυνατόν να προκαλέσουν σε κάποιον μια ακούσια προβολή, αλλά η προβολή δεν φαίνεται να οδηγεί σε οργανική ασθένεια.
ν
Μήπως είναι αμαρτία να βιώνει κανείς μια αστρική προβολή;
− Απ’ ό,τι φαίνεται όχι. Αν και είναι ελάχιστες οι εκκλησίες που έχουν εκφράσει επίσημα την πολιτική τους ως προς το ζήτημα αυτό, οι πρακτικές του εσωτερισμού ήταν πάντα ένα αντικείμενο που αντιμετωπιζόταν με μεγάλο σκεπτικισμό από το θρησκευτικό κατεστημένο. Ωστόσο, η ίδια η προβολή ως βίωμα έχει πολύ στενή σχέση με τη θρησκευτική εμπειρία, για να την θεωρήσει κανείς αυτομάτως αμαρτωλή.
Στις περισσότερες θρησκείες ένα από τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα της αγιοσύνης είναι το χάρισμα του ατόμου να βιώνει κάτι που αποκαλείται «ταυτόχρονη ύπαρξη σε δυο τόπους». Είναι η ικανότητα του ατόμου να βρίσκεται σε δυο διαφορετικά σημεία του χώρου την ίδια χρονική στιγμή. Αρκετοί άγιοι έδειξαν ότι διέθεταν το χάρισμα αυτό. Οι άγιοι αυτοί μόναζαν, αλλά οι ικανότητές τους συνήθως έρχονταν στο φως όταν άλλοι άνθρωποι τους έβλεπαν σε μακρινά μέρη, ενώ οι ίδιοι προσεύχονταν ή στοχάζονταν στη μοναξιά του κελιού τους.
Αρκετά συχνά οι άγιοι δεν ήταν σας θέση να εξηγήσουν αυτό το φαινόμενο. Αλλά ο μηχανισμός του είναι ευδιάκριτος για όποιον έχει μελετήσει το θέμα. Το μοναχικό άτομο που διαλογίζεται είναι επίσης πρόσφορο στην προβολή. Αν τη στιγμή της προβολής οι σκέψεις του ατόμου εστιαστούν σε κάποιο μακρινό γεγονός –όπως μια μάχη ή ο θάνατος ενός ηγέτη– η κίνηση του δεύτερου σώματος προς το χώρο του συμβάντος είναι αυτόματη. Το πρώτο (φυσικό) σώμα εξακολουθεί να διαλογίζεται στο μέρος όπου βρίσκεται. Το δεύτερο (αιθερικό ή αστρικό) πετά προς τον μακρινό του προορισμό.
ν
Μπορούν να με δουν οι άλλοι όταν βρίσκομαι σε προβολή;
− Γενικά όχι, αλλά υπάρχουν και εξαιρέσεις. Αυτό το ερώτημα αφορά αποκλειστικά την αιθερική προβολή, αφού η προβολή στο Αστρικό Πεδίο δεν σας φέρνει –κανονικά– σε επαφή με κάποιον έξω από το Αστρικό Πεδίο. Και φυσικά πρέπει να το θέλετε κι εσείς.
Στη διάρκεια μιας προβολής δεν μπορεί να σας δει ή να σας αγγίξει κανένας από τους ανθρώπους που βρίσκονται στο φυσικό σώμα τους. Αυτός ο παράγοντας προκαλεί μεγάλη στενοχώρια σε όσους βιώνουν την ύστατη αιθερική προβολή κατά τη στιγμή του θανάτου. Στην επικοινωνία των πνευματιστών αφθονούν οι περιγραφές που αναφέρονται σε άτομα τα οποία, καθώς πέθαναν χωρίς να το καταλάβουν, προσπαθούσαν απεγνωσμένα να καθησυχάσουν τους συγγενείς τους στο πλευρό του κρεβατιού τους, για να διαπιστώσουν με θλίψη ότι καμιά από τις προσπάθειές τους δεν γινόταν αντιληπτή.
Αλλά αν οι περισσότεροι άνθρωποι είναι αδύνατον να σας δουν, όμως ένα εκπληκτικό ποσοστό απ’ αυτούς μπορεί να διαισθανθεί την παρουσία σας. Το άτομο που σας αντιλαμβάνεται, μπορεί να νιώσει κάποια ενόχληση ή απειλή, την αίσθηση ότι «κάποιος το παρακολουθεί» ή, πιο σπάνια, ένα ανεξήγητο ρίγος και μια αίσθηση ψύχρας. Οι ίδιες αυτές αισθήσεις –και ίσως δεν πρέπει να μας εκπλήσσει αυτό– σχετίζονται και με την επίσκεψη των φαντασμάτων.
Κάποιοι χαρισματικοί άνθρωποι –που αναφέρονται συνήθως ως ευαίσθητοι– μπορούν να αντιληφθούν αμέσως την παρουσία σας. Είναι αρκετά πιθανό επίσης πως αν επισκεφθείτε κάποιον με τον οποίο έχετε στενή σχέση (συγγενή, σύζυγο ή αγαπημένο σας πρόσωπο) η παρουσία σας να γίνει αντιληπτή. Φαίνεται πως η όλη κατάσταση επηρεάζεται από την “πρόθεση” που έχετε. Αν επιθυμείτε να επικοινωνήσετε και να σας δουν, η πιθανότητα να πραγματωθεί η πρόθεσή σας αυξάνεται.
Τα περισσότερα ζώα είναι πολύ πιο ευαίσθητα από τους ανθρώπους στο να αντιλαμβάνονται τις επισκέψεις ατόμων που βρίσκονται σε κατάσταση προβολής. Οι γάτες, ιδίως, φαίνεται πως είναι σε θέση να διακρίνουν το αιθερικό σώμα χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία. Αλλά και οι σκύλοι μπορούν να αντιληφθούν μια προβολή και συνήθως αυτή η εμπειρία τους ενοχλεί περισσότερο απ’ όσο τις γάτες.
ν
Μπορώ να πάω όπου θέλω, όταν βιώνω μια προβολή;
− Όχι ακριβώς. Είναι γεγονός ότι σε κατάσταση προβολής έχετε πολύ ευρύτερες (και φθηνότερες) δυνατότητες να ταξιδέψετε, απ’ όσες όταν βρίσκεστε στο φυσικό σώμα σας. Για παράδειγμα, κάποιος δεν δυσκολεύτηκε καθόλου να ταξιδέψει από την Ιρλανδία στην Ινδία μέσα σε μια στιγμή. Και μεγάλος αριθμός ατόμων που βιώνουν την προβολή, ισχυρίζονται ότι έχουν βγει όχι μόνο από τα όρια του πλανήτη μας, αλλά και από αυτά του ηλιακού συστήματος, για να ταξιδέψουν σε άλλους κόσμους, σε μακρινούς γαλαξίες.
Αυτά τα ταξίδια δείχνουν ότι η προβολή όχι μόνο υπερνικά την ανάγκη για συστήματα υποστήριξης, όπως ο αέρας, η θερμότητα και η ατμοσφαιρική πίεση, αλλά σας επιτρέπει να ταξιδέψετε και με ταχύτητα μεγαλύτερη του φωτός – που θεωρητικά είναι το απόλυτο μέγεθος στο υλικό σύμπαν.
Παρ’ όλα αυτά, η πείρα θα σας δείξει ότι υπάρχουν ορισμένα μέρη τα οποία δεν μπορείτε να επισκεφθείτε. Μπορώ να αναφέρω την εμπειρία της συζύγου μου που επισκέφθηκε ένα σπίτι φίλων μας και επιχείρησε να μπει στην κρεβατοκάμαρά τους για να τους μεταφέρει μια συναρπαστική είδηση. Ανακάλυψε ότι δεν μπορούσε, και αργότερα έμαθε ότι έκαναν έρωτα τη στιγμή της επίσκεψής της, πράγμα που απαιτούσε να μείνουν μόνοι τους. Το ενδιαφέρον εδώ είναι ότι η ανάγκη του ζευγαριού φαίνεται πως ύψωσε κάποιο αόρατο τείχος, το οποίο η γυναίκα μου, παρ’ ότι βρισκόταν σε κατάσταση προβολής, δεν μπορούσε να διαπεράσει.
Τα τείχη αυτά ίσως είναι πιο συνηθισμένα απ’ όσο νομίζουμε. Η προβολή ήταν κάτι που συνόδευε τον άνθρωπο σε ολόκληρη την ιστορία του ή και ακόμη πιο πριν. Έως τώρα δεν υπάρχει ούτε μια αναφορά που να μιλά, λόγου χάρη, για κάποιο άτομο που σε κατάσταση προβολής συγκέντρωσε πληροφορίες τις οποίες θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει με σκοπό τον εκβιασμό. Φαίνεται πως όταν αρχίζουμε κάποια δραστηριότητα για την οποία ντρεπόμαστε, ή θέλουμε να την κρατήσουμε μυστική, υψώνουμε ενστικτωδώς κάποια εμπόδια στους αιθέριους επισκέπτες μας.
ν

Επόμενο: Η τεχνική του Ινστιτούτου Μονρό >

 


1 2 3

Translate this post