Ο Γιώργος Κύρτσος για τις γερμανικές εκλογές

Κατηγορία Opinion

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Youmagazine Newsroom

 

Σε ανατροπή του πολιτικού σκηνικού οδηγεί το αποτέλεσμα των γερμανικών εκλογών, εκτιμά ο ευρωβουλευτής Γιώργος Κύρτσος.

 

ΓΙΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ του πολιτικού σκηνικού έκανε λόγο ο Γιώργος Κύρτσος, μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων “Πρακτορείο 104,9 FM” για τα αποτελέσματα των γερμανικών εκλογών.
Όπως είπε, «τα δύο μεγάλα κόμματα, ή τα δύο πρώην μεγάλα κόμματα, υπέστησαν σημαντικές φθορές. Οι Χριστιανοδημοκράτες παραμένουν κυρίαρχοι του παιχνιδιού αλλά με ένα 33% που τους υποχρεώνει σε συνεννοήσεις και συμβιβασμούς. Οι Σοσιαλδημοκράτες περνάνε στην αντιπολίτευση. Το τρίτο (στοιχείο) είναι ότι η σκληρή και άκρα δεξιά ενισχύει τη θέση της και το τέταρτο (στοιχείο) ότι όλα τα μικρότερα (κόμματα) έχουν ενισχυθεί, επομένως το “παιχνίδι” γίνεται πιο σύνθετο», δήλωσε ο κ. Κύρτσος.
«Οι Φιλελεύθεροι» είπε ο κ. Κύρτσος «έχουν σκληρές θέσεις στο θέμα της Ελλάδας και θέλουν την Ελλάδα εκτός ευρωζώνης. Προφανώς μπαίνοντας στην κυβέρνηση θα εγκαταλείψουν αυτές τις θέσεις, θα πρέπει και αυτοί να συμβιβαστούν».
Σύμφωνα με τον κ. Κύρτσο, στη Γερμανία, με το αποτέλεσμα των εκλογών «αμφισβητείται το παραδοσιακό σύστημα από την άνοδο της άκρας δεξιάς (AfD) και οι πολιτικοί υπολογισμοί γίνονται πιο δύσκολοι».
ν

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 


Translate this post