Μετενσάρκωση: αναμνήσεις από περασμένες ζωές

Κατηγορία Μετενσάρκωση

ΜΕΤΕΝΣΑΡΚΩΣΗ

Από την Γεωργία Μεταξά

 

Μέρος α΄
ν

Ο Ωροσκόπος μπορεί να μας δώσει ορισμένες ενδείξεις σχετικά με το ποιοι μπορεί να ήμασταν και ποιες ιδιότητες αναπτύξαμε σε μια προηγούμενη ζωή.

Αν σας συναρπάζει κάποια ιστορική εποχή, τότε πολύ πιθανόν να είναι ανάμνηση από κάποια περασμένη ενσάρκωση. Image: Supplied
ν
ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ με τις χώρες της Ανατολής, όπως η Ινδία, το Νεπάλ και το Θιβέτ, στη Δύση η μετενσάρκωση είναι μια αμφιλεγόμενη υπόθεση. Παρ’ όλα αυτά, ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι έχουν ενδείξεις, κυρίως μέσω ονείρων, ότι έχουν ζήσει στο παρελθόν: σαν ένα άλλο πρόσωπο του ενός ή του άλλου φύλου, σε μια άλλη εποχή, σε άλλη χώρα και σε διαφορετική κοινωνική και οικονομική κατάσταση.
Ωστόσο η πίστη στη μετενσάρκωση είναι τόσο παλιά όσο και ο άνθρωπος. Στην αρχαία Ελλάδα ήταν γνωστή ως “μετενσωμάτωση” ή “παλιγγενεσία”. Όπως αναφέρει ο Διογένης Λαέρτιος (Βίοι και γνώμαι των εν φιλοσοφία ευδοκιμησάντων, βιβλίο H), ο Πυθαγόρας ισχυριζόταν ότι κάποτε είχε υπάρξει ως Εύφορβος και είχε τραυματιστεί θανάσιμα από τον Μενέλαο κατά τον Τρωικό Πόλεμο.
Κατά τον Φιλόστρατο, ο Απολλώνιος Τυανέας (1ος αι. μ.Χ.) στο ταξίδι του στην Ινδία, συνάντησε τον Ιάρχα, αρχηγό μιας κοινότητας σοφών, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι σε προηγούμενη ύπαρξη ήταν ο ομηρικός Αχιλλέας.
Αλλά και για τους μεταγενέστερους λέγονται παρόμοια πράγματα, όπως για παράδειγμα ότι ο Τζορτζ Ουάσιγκτον, ο πρώτος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, γεννήθηκε πάλι σαν Ρόμπερτ Έντουαρντ Λη, ο φοβερός αρχηγός των δυνάμεων του Νότου κατά τον Αμερικανικό Εμφύλιο Πόλεμο, ο οποίος οδήγησε τα στρατεύματά του στα περίχωρα της Ουάσιγκτον.
Όσο για τον περίφημο στρατηγό των συμμαχικών δυνάμεων κατά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, Τζορτζ Πάτον, πίστευε ότι ήταν η μετενσάρκωση του Αννίβα. Ο Αννίβας (247-183 π.Χ.) ήταν ο άνθρωπος που οδήγησε τον στρατό των Καρχηδονίων εναντίον της Ρώμης διασχίζοντας τις Άλπεις, ένα ανεπανάληπτο επικό κατόρθωμα.
ν

Υπάρχουν αποδείξεις;

Συχνά οι άνθρωποι αναρωτιούνται γιατί δεν μπορεί κάποιος να θυμάται με σαφήνεια ποιος ήταν σε κάποια περασμένη ζωή. Πώς λοιπόν μπορεί η θεωρία αυτή να είναι αληθινή, αν όλα είναι τόσο αόριστα και συχνά αδύνατο να αποδειχτούν;
Υπάρχουν πολλοί λόγοι που αυτές οι μνήμες είναι μπλοκαρισμένες. Ένας από αυτούς είναι το γεγονός ότι δεν είναι μέρος της κουλτούρας μας. Όπως έχει δείξει ο Ίαν Στήβενσον, ο Καναδός βιοχημικός και καθηγητής της Ψυχιατρικής, σε χώρες όπου οι προηγούμενες ζωές αποτελούν «δεδομένο», τα μικρά παιδιά μοιράζονται συχνά στις συζητήσεις τους μνήμες από τη ζωή τους σε άλλες εποχές και σε άλλα σώματα. Πολλά μάλιστα έχουν ακόμη στο σώμα τους σημάδια από τραυματισμούς που υπέστησαν στην προηγούμενη ενσάρκωσή τους.
Ένας άλλος λόγος που δεν θυμάται κάποιος τις προηγούμενες ζωές είναι ότι οι αναμνήσεις μας είναι επικεντρωμένες στο «τώρα». Ωστόσο, τα μαθήματα, τα ταλέντα και τα μηνύματα από προηγούμενες υπάρξεις, μπορούν να μας βοηθήσουν να ανακαλύψουμε το αληθινό νόημα της ζωής και να μάθουμε το μονοπάτι που πρέπει να ακολουθήσουμε τώρα.
Οι ενσαρκώσεις αποκαλύπτονται σπάνια και για ειδικούς λόγους. Μπορούμε όμως να έχουμε κάποια ένδειξη σχετικά με το τι ήμασταν σε κάποια άλλη ζωή, μελετώντας τον ωροσκόπο μας. Αυτό λειτουργεί περισσότερο σαν αρχέτυπο και όχι σαν ιστορικό γεγονός. Κάποιες δηλαδή από τις ιδιότητες αυτές υπάρχουν μέσα μας, αδιάφορο ποια είναι η τωρινή εμφάνισή μας.
ν
 Τίτλος

Για το θέμα των προηγούμενων υπάρξεων, συλλογιστείτε πάνω στα εξής ερωτήματα:

  • Ποια μέρη που πάντα ονειρευόσασταν έχετε επισκεφθεί;
  • Υπάρχουν τόποι ή χώρες που σας απωθούν εντελώς;
  • Υπάρχουν ιστορικές εποχές που σας φαίνονται οικείες ή σας συναρπάζουν;
  • Αναρωτηθήκατε ποτέ για κάποιους αν τους έχετε συναντήσει στο παρελθόν;
  • Με ποια ταλέντα γεννηθήκατε και δεν χρειάστηκε να καλλιεργήσετε ποτέ;
  • Έχετε ζήσει ποτέ μια εμπειρία «deja vu»;

ν

 

Ωροσκόπος

ΚΡΙΟΣ

Πρίγκιπας ή πριγκίπισσα

Αν πιάνετε τον εαυτό σας να ονειρεύεται μια ζωή γεμάτη απολαύσεις, το πιθανότερο είναι ότι σε προηγούμενη ζωή είχατε πριγκιπική θέση. Αυτό μπορεί να φανεί και από το ενδιαφέρον σας για την ανώτερη εκπαίδευση και για οτιδήποτε φίνο και ποιοτικό. Οι πριγκίπισσες είχαν το χρόνο, τις διασυνδέσεις και την πρόσβαση στη γνώση, ενώ απολάμβαναν μια άνετη ζωή. Αυτός είναι και ο στόχος σας. Αυτή η τελευταία ενσάρκωση σάς κάνει να θέλετε να ζήσετε ευτυχισμένοι, μακριά από τον καθημερινό μόχθο.

 

Ωροσκόπος

ΤΑΥΡΟΣ

Βασιλιάς ή βασίλισσα

Εάν αισθάνεστε λίγο αυταρχικοί τον τελευταίο καιρό και θεωρείτε ότι έχετε πάντα δίκιο, τότε είναι πολύ πιθανό ότι ξαναζείτε το βασιλικό σας παρελθόν. Tα βασιλικά πρόσωπα είναι συνηθισμένα να βρίσκονται σε θέση ισχύος κι έτσι μπορεί να αισθάνεστε την επιθυμία να κυβερνήσετε. Ακολουθήστε το παράδειγμα ενός σοφού κυβερνήτη και φροντίστε να ασκείτε την εξουσία σας με αίσθημα δικαίου και συμπονετικού πνεύματος. Έχετε υπόψη σας, ότι με αυτή την ενσάρκωση της δύναμης έρχεται και η ευθύνη της αμερόληπτης και σωστής ηγεσίας.

 

Ωροσκόπος

ΔΙΔΥΜΟΙ

Μάγισσα ή μάγος

Αν τα συμβατικά συστήματα θρησκείας δεν σας ικανοποιούν, τότε είναι πιθανό σε κάποια προηγούμενη ζωή να είχατε μαγικές δυνάμεις. Οι μάγισσες λάτρευαν τα στοιχεία της φύσης και πίστευαν ότι ήταν ενσαρκώσεις προηγούμενων μαγισσών. Αυτό σημαίνει ότι είστε η τελευταία ενσάρκωση στο γενεαλογικό δέντρο των μαγισσών. Aν αληθεύει αυτό, τότε αντιλαμβάνεστε τη φύση των πάντων με έναν βαθύτερο τρόπο. Σε αυτό θα σας βοηθήσουν οι γνώσεις που υπάρχουν στο υποσυνείδητο από προηγούμενες ζωές.

 

Ωροσκόπος

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Ιππότης του μεσαίωνα

Το αρχέτυπο του ιππότη αποκαλύπτει ότι η ζωή σας έχει σαν σκοπό την αναζήτηση της πνευματικότητας στην καρδιά του υλικού κόσμου. Οι ιππότες έψαχναν το άγιο δισκοπότηρο, που αντιπροσωπεύει την ουσία της ζωής με ένα μεταφυσικό τρόπο. Η ανδρεία και η αφοσίωση είναι προφανώς οι μεγαλύτερες αρετές σας, αλλά δεν θα πρέπει να σας παρασύρουν στην επιβολή των ιδεών σας στους άλλους. Όπως οι ιππότες υπηρετούσαν στο όνομα κάποιας δεσποσύνης, έτσι κι εσείς βρίσκεστε σε αναζήτηση της ανώτερης αγάπης.

 

Ωροσκόπος

ΛΕΩΝ

Κυβερνήτης ή φεουδάρχης

Καθώς επιχειρείτε να χτίσετε την αυτοκρατορία σας με την πονηριά ενός πολιτικού, ξυπνά μέσα σας το πνεύμα ενός μεσαιωνικού κυβερνήτη. Αυτοί οι άρχοντες ζούσαν σαν θεοί γιατί είχαν καταφέρει να κάνουν τους άλλους να δουλεύουν γι’ αυτούς. Γι’ αυτό, μπορεί να αισθάνεστε ότι έχετε επιλεγεί για να κάμπτετε τη θέληση των ανθρώπων γύρω σας. Για να διατηρήσετε την ακεραιότητά σας, θα πρέπει να μάθετε να υπηρετείτε έναν ανώτερο πνευματικό σκοπό, αντί να εκμεταλλεύεστε τους άλλους για προσωπικό όφελος.

 

Ωροσκόπος

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Πρωτοπόρος επιστήμονας

Αν αισθάνεστε μια έντονη εσωτερική επιθυμία να μάθετε περισσότερα για τη φύση της ζωής, τότε πιθανότατα βιώνετε την προηγούμενη ενσάρκωσή σας, όταν ήσασταν κορυφαίος επιστήμονας. Οι πρωτοπόροι και οι λάτρεις της επιστήμης πάνε συνήθως αντίθετα από την κοινή γνώμη και κάνουν σπουδαίες ανακαλύψεις για το καλό της ανθρωπότητας. Όταν το πνεύμα αυτό ξυπνήσει μέσα σας, θα συνειδητοποιήσετε ότι η γνώση που αποκτάτε από μόνοι σας είναι πολύτιμη, ενώ η βοήθεια που προσφέρετε στους άλλους αποτελεί την πιο αληθινή πνευματική πρακτική.
ν

Μέρος β΄ >

 


 

1 2

Translate this post