Ο μυστηριώδης «κηπουρός» της νύχτας

Κατηγορία ΘΕΜΑΤΑ, Σύγχρονα Μυστήρια

ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ

Posted by Youmagazine Staff

 

Στο Στίβενεϊτζ της Αγγλίας, ένα άγνωστο άτομο βγαίνει έξω τα βράδια και φυτεύει δέντρα υπό την κάλυψη του σκότους.

Ποιος είναι ο μυστηριώδης κηπουρός; Image: Supplied
ν
ΤΟ ΣΤΙΒΕΝΕΪΤΖ είναι μια πόλη 86.000 κατοίκων στην Αγγλία, στην κομητεία Χέρτφορντσαϊρ, στα βόρεια του Λονδίνου. Στην πόλη αυτή κάποιος άγνωστος φυτεύει δέντρα τα βράδια υπό την κάλυψη του σκότους, αφήνοντας τους κατοίκους της πόλης κατάπληκτους.
Συγκεκριμένα, τα δέντρα φυτεύονται στο Letchmore Green, προάστιο του Στίβενεϊτζ, που όπως δηλώνει και τα’ όνομά του είναι καταπράσινο, με τους κατοίκους και τις δημοτικές αρχές να έχουν επιδοθεί στο «κυνήγι» του άγνωστου κηπουρού που «χτυπά» τα βράδια.
Παρ’ όλες τις προσπάθειες δεν έχουν καταφέρει να ανακαλύψουν την ταυτότητα του μυστηριώδους κηπουρού, ο οποίος διατηρεί την ανωνυμία του.
«Όλα άρχισαν, όταν ο αντάρτης κηπουρός, μέσα στη νύχτα, φύτεψε πρώτα δύο δέντρα, μετά από λίγο καιρό άλλα δύο και στη συνέχεια άλλα, με τους κατοίκους της περιοχής να ρωτούν ο ένας τον άλλον, αν κάποιος γνωρίζει ποιος είναι υπεύθυνος γι’ αυτό», ανέφερε στις 23 Μαρτίου ο Μάθιου Μπάρναρντ στην εφημερίδα “Ο Κομήτης”.
ν
Ένα από τα δέντρα που φύτεψε ο μυστηριώδης «κηπουρός» στο Letchmore Green του Στίβενεϊτζ. Photo: Louise McEvoy. Πηγή: Supplied
ν
Ευτυχώς, παρά τους φόβους ότι το τοπικό συμβούλιο θα είχε αντίρρηση για τις νέες προσθήκες, ο δημοτικός σύμβουλος Τζον Γκάρντνερ έσπευσε να καθησυχάσει όσους ζουν στην περιοχή ότι δεν πρόκειται να αφαιρεθούν τα δέντρα.
«Εκτιμούμε το γεγονός ότι κάποιος καταβάλλει κόπο, χρόνο και χρήματα στη δενδροφύτευση, κι επειδή είναι απίθανο να προκαλέσει προβλήματα, τα φυτά θα παραμείνουν εκεί όπου βρίσκονται».
Η ταυτότητα του ατόμου που είναι υπεύθυνο για τη φύτευση των εξακολουθεί να παραμένει ένα μυστήριο.
Το συμβάν αυτό θυμίζει κάπως την περίπτωση που αναφέρει ο Φλάβιος Φιλόστρατος στο έργο του “Ηρωικός”, στο οποίο ένας αμπελουργός, τα πρωινά που σηκωνόταν, έβρισκε τον κήπο και τον αμπελώνα του σε τέλεια κατάσταση, καθώς κάποιος μυστηριώδης επισκέπτης τους φρόντιζε τα βράδια.
Ο αμπελουργός θα καταφέρει τελικά να συλλάβει τον νυχτερινό επισκέπτη, ο οποίος του αποκαλύπτει την ταυτότητά του: είναι το φάντασμα του Πρωτεσίλαου, ο οποίος είχε πάρει μέρος στην εκστρατεία κατά της Τροίας με 40 πλοία επικεφαλής των Θεσσαλών.
Υπήρχε τότε χρησμός πως ο πρώτος Έλληνας που θα έβγαινε από τα πλοία θα σκοτωνόταν. Ο Πρωτεσίλαος δέχθηκε να βγει αυτός πρώτος γνωρίζοντας τον συγκεκριμένο χρησμό. Μάλιστα κατά τη μεταγενέστερη παράδοση το αρχικό του όνομα ήταν Ιόλαος και για την «ακραία» του αυτή προθυμία μετονομάσθηκε σε «Πρωτεσίλαο». Γι’ αυτό και λατρευόταν ως ήρωας.
Αυτός ήταν ο νυχτερινός επισκέπτης, ο οποίος αποκάλυψε στη συνέχεια στον αμπελουργό όλα τις αλήθειες σχετικά με τον Τρωικό πόλεμο.

 


Translate this post