Καθολικός ιερέας ισχυρίζεται ότι ο Θεός είναι γυναίκα!

Κατηγορία ΘΕΜΑΤΑ, Ψυχικές δυνάμεις

ΨΥΧΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ

Posted by Youmagazine Staff

 

Σάλος έχει προκληθεί από τον ισχυρισμό καθολικού ιερέα, που είχε μια επιθανάτια εμπειρία, ότι συνάντησε το Θεό κι ότι αυτός είναι γυναίκα!

Όσοι έχουν επιθανάτιες εμπειρίες, ιδιαίτερα μετά από μια καρδιακή προσβολή, αναφέρουν εικόνες από τον Παράδεισο που δύσκολα γίνονται πιστευτές. Πηγή: Supplied
ν

ΣΑΛΟΣ έχει προκληθεί από τον ισχυρισμό καθολικού ιερέα, ο οποίος επανήλθε στη ζωή ύστερα από ανακοπή καρδιάς, ότι συνάντησε μια θεϊκή Μητρική Παρουσία. Πρόκειται για έναν καθολικό ιερέα από τη Μασαχουσέτη που αρχικά θεωρήθηκε κλινικά νεκρός, πριν το νοσηλευτικό προσωπικό τον επαναφέρει, ως εκ θαύματος, στη ζωή.
Ο ιερέας Τζον Μάικλ Ο’Νηλ ισχυρίζεται ότι πεθαίνοντας πήγε στον ουρανό και γνώρισε τον Θεό, ο οποίος, όπως τον περιγράφει, είναι «μια ζεστή και στοργική μητρική φιγούρα».
Ο 71 ετών κληρικός εισήχθη στο Γενικό Νοσοκομείο της Μασαχουσέτης στις 29 Ιανουαρίου 2015, έχοντας υποστεί καρδιακή προσβολή, και θεωρήθηκε κλινικά νεκρός αμέσως μετά την άφιξή του.
Με τη βοήθεια ωστόσο ενός μηχανήματος υψηλής τεχνολογίας που ονομάζεται LUCAS 2 (βλέπε βίντεο), διατηρήθηκε η ροή του αίματος προς τον εγκέφαλο, με αποτέλεσμα να ξεμπλοκάρουν οι ζωτικές αρτηρίες αρτηριών και να επανέλθει η καρδιά του στον κανονικό της ρυθμό.
Οι γιατροί φοβήθηκαν ότι ο ιερέας θα είχε υποστεί κάποια ανεπανόρθωτη βλάβη στον εγκέφαλο από το περιστατικό, αλλά αυτός μετά από δύο ημέρες ήταν τελείως καλά.
Οι γιατροί στο Γενικό Νοσοκομείο Μασαχουσέτης λένε ότι ο Ο’Νηλ υπήρξε εξαιρετικά τυχερός που είναι ζωντανός, ενώ ο ίδιος είναι πεπεισμένος ότι ο Θεός είναι που τον έστειλε πίσω στη Γη για να μιλήσει στον κόσμο για την «θεϊκή Μητρική Παρουσία».
ν

Πέθανε στ’ αλήθεια;

Οι δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ιερέας επανήλθε μετά από 48 λεπτά, πράγμα που δεν ευσταθεί, καθώς ο χρόνος δεν μπορεί να είναι μεγαλύτερος από 3-4 λεπτά. Εκτός κι αν πρόκειται για νεκροφάνεια.
Στις περιπτώσεις διακοπής της καρδιακής λειτουργίας (ανακοπή), από έμφραγμα του μυοκαρδίου, μεγάλο φόβο, έντονο πόνο κτλ., το άτομο δίνει την εντύπωση του νεκρού (κλινικός θάνατος), διότι δεν χτυπάει η καρδιά του, δεν αναπνέει και χάνει τις αισθήσεις του, χωρίς πραγματικά να είναι νεκρός.
Έτσι σε σπάνιες περιπτώσεις αυτομάτως, αλλά πιο συχνά με ιατρική βοήθεια (μαλάξεις, ηλεκτρική απινίδωση, ενδοκάρδια έγχυση αδρεναλίνης κτλ.), μπορεί να αποκατασταθεί η καρδιακή λειτουργία και ο ασθενής να επανέλθει χωρίς κανένα αξιόλογο κλινικό κατάλοιπο εγκεφαλικής βλάβης, υπό την προϋπόθεση ότι αυτό θα γίνει εντός 4΄ λεπτών. Διότι ο φλοιός του εγκεφάλου μπορεί να παραμείνει χωρίς οξυγόνο μόνο μέχρι 4΄ λεπτά, χωρίς να πάθει μη αναστρέψιμες αλλοιώσεις.
v

Lucas 2 – Chest Compression System
v


ν

Εάν αποκατασταθεί η καρδιακή λειτουργία μετά το πέρας του διαστήματος τούτου, αλλά σε χρόνο όχι μεγαλύτερο από 6΄ – 7΄ λεπτά, από την αρχή της διακοπής της, τότε ο ασθενής επανέρχεται μεν, υπό την έννοια ότι μπορεί να αναπνέει και πάλι μόνος του, αλλά με κατεστραμμένο τον φλοιό του εγκεφάλου και, επομένως, χωρίς συνείδηση (φλοιώδης θάνατος ή «φυτό»).
Εάν δεν επιτευχθεί η επάνοδος της καρδιακής λειτουργίας, μέσα στο ανωτέρω χρονικό διάστημα, τότε αποδιοργανώνεται ολόκληρος ο εγκέφαλος (εγκεφαλικός θάνατος). Αμέσως ύστερα από τον εγκεφαλικό θάνατο επακολουθεί, λόγω μη οξυγόνωσης, και η νέκρωση των υπολοίπων οργάνων του σώματος (βιολογικός θάνατος).
Ο «θάνατος» επομένως του ιερέα δεν πρέπει να κράτησε πάνω από μερικά λεπτά και με τη βοήθεια του συστήματος LUCAS 2 επανήλθε ο καρδιακός ρυθμός και η οξυγόνωση του εγκεφάλου.
ν

Ταξίδι έξω από το σώμα

Τις δύο ημέρες που ο ιερέας βρισκόταν σε κώμα ταξίδεψε έξω από το σώμα του βιώνοντας την έντονη αίσθηση μιας άνευ όρων αγάπης και αποδοχής, ενώ τον περιέλουζε άπλετο φως.
Ισχυρίζεται ότι σε εκείνο το σημείο πήγε στον ουρανό και συνάντησε τον Θεό, που ο ίδιος τον περιγράφει ως ένα γλυκό θηλυκό –όπως η μητέρα– «Ον του Φωτός».
«Η παρουσία της ήταν γλυκιά και παρήγορη», δήλωσε ο καθολικός ιερέας. «Είχε μια μαλακή και κατευναστική φωνή και η παρουσία της ήταν τόσο καθησυχαστική όσο η αγκαλιά μιας μητέρας. Το γεγονός ότι ο Θεός είναι Αγία Μητέρα και όχι Άγιος Πατέρας, δεν με ενοχλεί. Είναι αυτό που ήλπιζα ότι θα ήταν και ακόμη περισσότερο!»
Οι δηλώσεις αυτές προκάλεσαν μεγάλη αναταραχή στις κληρικούς της Αρχιεπισκοπής, αναγκάζοντας τον Αρχιεπίσκοπο της Βοστόνης, καρδινάλιο Σην Ο’Μάλεϊ, να καλέσει τους δημοσιογράφους σε συνέντευξη Τύπου προκειμένου να καταλαγιάσει τις φήμες περί «ζωής μετά θάνατον».
ν

Ο Αρχιεπίσκοπος της Βοστόνης καρδινάλιος Σην Ο’Μάλεϊ σε συνέντευξη Τύπου στις 16 Φεβρουαρίου. Photo: CNS/Paul Haring. Πηγή: Supplied
ν

Ο καρδινάλιος είπε ότι λόγω της πάθησής του ο πατήρ Ο’Νηλ είχε παραισθήσεις, πιστεύοντας ότι είχε μια επιθανάτια εμπειρία, και βεβαίως ο Θεός σαφώς δεν είναι θηλυκό ον.
Εδώ ο καρδινάλιος κάνει λάθος. Μπορεί ο Θεός να μην είναι θηλυκού γένους, δεν είναι όμως ούτε αρσενικού. Σύμφωνα με την Αγία Γραφή, ο Θεός μετέχει και των δύο φύσεων. Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει η Γένεση (1:26-27) λέγοντας ότι «και είπεν ο Θεός· ποιήσωμεν άνθρωπον κατ’ εικόνα ημετέραν και καθ’ ομοίωσινκαι εποίησεν ο Θεός τον άνθρωπον, κατ’ εικόνα Θεού… άρσεν και θήλυ».
Το ίδιο υποστηρίζουν οι Αριθμοί (εδάφιο 23:19 «ουχ ως άνθρωπος ο θεός διαρτηθήναι») αλλά και ο Σαμουήλ Α΄ (εδάφιο 15:29).
Όσον αφορά τη μετά θάνατον ζωή, θα περίμενε κανείς ότι ένας πνευματικός οργανισμός θα πίστευε στην αθανασία της ψυχής, όπως κήρυττε παλιά ο Πλάτωνας. Εν τούτοις, όπως η Ψυχολογία απορρίπτει την ύπαρξη ψυχής στον άνθρωπο, έτσι και η Εκκλησία απορρίπτει τη μετά θάνατον ζωή λέγοντας ότι δεν περνάμε σε άλλο επίπεδο ύπαρξης ή σκέψης, αλλά στην ανυπαρξία (Εκκλησιαστής 9:5, Ιεζεκιήλ 18:4).
Από κοντά κι η επιστήμη, η οποία θεωρεί τις επιθανάτιες εμπειρίες αποτέλεσμα ενός «χειμάρρου» ηλεκτρικής δραστηριότητας, που λαμβάνει χώρα στον εγκέφαλο λίγο πριν από το θάνατο. Δεν εξηγούν όμως πώς αυτή η έντονη ηλεκτρική δραστηριότητα, αυτή η θύελλα του μυαλού, δημιουργεί παραδείσιες εικόνες και ένα αίσθημα γαλήνης και απελευθέρωσης σε όσους έχουν αγγίξει τα όρια μεταξύ ζωής και θανάτου.
Παρά τις αμφισβητήσεις και τις λοιδορίες, ο πατήρ Ο’Νηλ που είχε το προνόμιο να ρίξει μια ματιά πίσω από το πέπλο, είναι αποφασισμένος να συνεχίσει το κήρυγμα στην πρώην ενορία του στη Νότια Βοστόνη.
«Θέλω να μοιραστώ», λέει ο ηλικιωμένος κληρικός, «τη νέα γνώση μου της Μητέρας, του Υιού και του Αγίου Πνεύματος με όλους τους Καθολικούς ακόμη και με όλους τους χριστιανούς. Ο Θεός είναι μεγάλος και παντοδύναμος παρά το γεγονός ότι είναι γυναίκα…»

 


Translate this post