«Η Ρόζα της Σμύρνης»: ένα συναρπαστικό lovestory

Κατηγορία Τέχνες

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

Youmagazine Newsroom

 

Μια παλιά φωτογραφία και ένα νυφικό μπλέκουν το παρελθόν και το παρόν του έρωτα, στη νέα ταινία του Γιώργου Κορδέλλα.


v

ΣΜΥΡΝΗ 1922: Η Ρόζα (Λήδα Πρωτοψάλτη), γόνος πλούσιας οικογένειας, παντρεύεται. Αθήνα 1987: H Ρόζα ζει με την εγγονή της Μαριάννα (Ευγενία Δημητροπούλου) και κουβαλάει ένα επτασφράγιστο μυστικό που δε θέλει να μοιραστεί με κανέναν. Όμως το συλλεκτικό πάθος του Δημήτρη (Τάσος Νούσιας), ενός αρχιτέκτονα, τον οδηγεί στα παράλια της Μικράς Ασίας και πιο συγκεκριμένα στα χνάρια της αινιγματικής Ρόζας. Μια παλιά φωτογραφία και ένα νυφικό είναι αρκετά για να ανασυρθεί μια παλιά ερωτική ιστορία και να γεννηθεί μια καινούργια.

Ο Γιώργος Κορδέλλας, γνωστός ως σκηνοθέτης επιτυχημένων σειρών («Αναστασία», «Απών», «Τζιβαέρι», «Μυστικά και λάθη», «Λούφα και παραλλαγή» κ.ά.), και στιχουργός αγαπημένων τραγουδιών, όπως το «Αν είσαι πλάι μου» του Δημήτρη Μητροπάνου, σκηνοθετεί μια δυνατή ιστορία με ένα εξαιρετικό καστ: Τάσος Νούσιας, Ευγενία Δημητροπούλου, Λήδα Πρωτοψάλτη, Γιλμάζ Γκρουντά (Yilmaz Gruda), Γιούλικα Σκαφιδά, Πέτρος Λαγούτης, Τζεμ Ακσακάλ (Cem Aksakal), Χάρης Εμμανουήλ, Κώστας Καζανάς, Αϊσάν Σουμερτζάν (Aysan Sumercan), Γιάννης Θωμάς, Σήφης Πολυζωίδης

Τα γυρίσματα της ταινίας πραγματοποιήθηκαν στην Κωνσταντινούπολη, τη Σμύρνη, τη Μυτιλήνη και την Αθήνα, και τη μουσική και τα τραγούδια της ταινίας (σε στίχους του σκηνοθέτη), υπογράφει ο Δημήτρης Παπαδημητρίου και τραγουδούν η Χάρις Αλεξίου και ο Μανώλης Μητσιάς.

Η ταινία βγαίνει στις αίθουσες στις 22 Δεκεμβρίου από την Feelgood.
v

Rosa of Smyrna – Official Trailer
v

 


Translate this post