Κέλτικη Αστρολογία: οι ρίζες της ανθρώπινης ψυχής

Κατηγορία ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

ΠΡΩΤΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ  21/4/2015

Posted by Youmagazine Staff

 

Μέρος πρώτο (1 Ιανουαρίου – 14 Ιουλίου)
ν

Ποιος τύπος δέντρου εκφράζει την προσωπικότητά σας; Η απάντηση εξαρτάται από την ημερομηνία της γέννησής σας.


v

Η ΚΕΛΤΙΚΗ Αστρολογία βασίζεται στην αρχαία ιδέα ότι η ημερομηνία της γέννησής μας είναι ζωτικής σημασίας για τη διαμόρφωση της προσωπικότητας και της συμπεριφοράς μας. Οι ιερείς των Κελτών, οι Δρυίδες, πίστευαν ότι υπάρχει κάποια ομοιότητα της ανθρώπινης φύσης με την προσωπικότητα των δέντρων, τα οποία πίστευαν ότι είναι δοχεία της άπειρης σοφίας. Από εδώ ξεπήδησε η αστρολογία που –ανάλογα με την ημερομηνία γέννησης– θεωρεί ότι κάθε ανθρώπινη ψυχή αντιστοιχεί συμβολικά σε ένα δέντρο.
Αυτό το είδος Αστρολογίας δίνει ένα ακριβές πορτρέτο των διαφόρων τύπων ψυχής. Ανατρέξτε στην ημερομηνία της γέννησής σας για να βρείτε ποιο δέντρο σάς αντιπροσωπεύει και διαβάστε την ερμηνεία.

 

1 – 11 Ιανουαρίου (Αιγόκερως 2ο δεκαήμερο)
• Έλατο
Είστε ισχυρογνώμονες όσο και φιλόδοξοι, πετυχαίνετε τους στόχους σας και στη διάρκεια της ζωής σας αποκτάτε πολλούς φίλους αλλά και εχθρούς. Τα γούστα σας είναι εξεζητημένα και σας αρέσει να απολαμβάνετε καθετί εκλεπτυσμένο. Είστε σκληροί και αντέχετε στις κακουχίες, ενώ η ψυχραιμία που έχετε σας επιτρέπει να αναλαμβάνετε την ηγεσία στις κρίσιμες καταστάσεις.
v
12 – 24 Ιανουαρίου (Αιγόκερως 3ο δεκαήμερο)
• Φτελιά
Είστε ένα ευχάριστο και χαρούμενο άτομο, γεμάτο σφρίγος και ζωντάνια. Σας αρέσει να παίρνετε αποφάσεις για τους άλλους, αλλά δεν σας αρέσει να δέχεστε διαταγές ή να υπακούετε. Είστε ευγενικοί, όμως δεν συγχωρείτε εύκολα τα λάθη των άλλων. Όταν έρχεστε σε επαφή με την πιο ευαίσθητη πλευρά του εαυτού σας, σκορπάτε φως και ομορφιά σε άγονα περιβάλλοντα και χώρους με το σπινθηροβόλο και γοητευτικό πνεύμα σας.
v
25 Ιανουαρίου – 3 Φεβρουαρίου (Υδροχόος 1ο δεκαήμερο)
Κυπαρίσσι
Είστε μια δυνατή ψυχή, ικανή να προσαρμόζεται σε όλες τις συνθήκες και τις καταστάσεις. Έχετε υψηλά ιδανικά, πρωτότυπη και δημιουργική σκέψη, όπως η σφοδρή επιθυμία σας για χρήματα και τα πάθη μπορεί να δυσκολέψουν την ζωή σας και να σας εμποδίσουν να ζήσετε ευχάριστα. Η αναζήτηση του τέλειου ερωτικού συντρόφου στον οποίο θα μείνετε για πάντα πιστοί, ίσως αποδειχθεί η μεγαλύτερη πρόκληση της ζωής σας.
v
4 – 8 Φεβρουαρίου (Υδροχόος 2ο δεκαήμερο)
Λεύκα
Παρά την εκπληκτική πολλές φορές ομορφιά σας, σας λείπει η αυτοπεποίθηση, τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά. Παρ’ όλα αυτά, όταν χρειάζεται, δείχνετε το απαραίτητο σθένος και κουράγιο. Είστε πολύ εκλεκτικοί με τα πρόσωπα που σας περιβάλλουν, πράγμα που μπορεί να σας οδηγήσει στη μοναξιά. Η οργανωμένη και καλαίσθητη φύση σας διψάει για ένα ευχάριστο περιβάλλον και έναν αξιόπιστο σύντροφο. Η ανάγκη σας για ελευθερία και ανεξαρτησία, μπορεί να αποτελέσει πρόβλημα στην δημιουργία μιας μακροχρόνιας σχέσης, γι’ αυτό θα πρέπει να βρείτε ένα άτομο, που να σας αποδέχεται όπως είστε.
v
9 – 18 Φεβρουαρίου (Υδροχόος 3ο δεκαήμερο)
Κέδρος
Είστε ένα φιλικό, ευπροσάρμοστο και εξωστρεφές άτομο που αγαπάει τα ωραία και πολυτελή πράγματα στη ζωή. Είστε καλόκαρδοι, δεν κοιτάζετε τους άλλους αφ’ υψηλού και συνήθως έχετε εξαιρετική υγεία. Είστε ρομαντικοί και παρ’ όλο που δεν σας λείπει η ανάγκη για ανεξαρτησία, είστε πρόθυμοι να κάνετε υποχωρήσεις προκειμένου να μην δυσαρεστήσετε τον σύντροφό σας.
v
19 – 28 Φεβρουαρίου (Ιχθύες 1ο δεκαήμερο)
Πεύκο
Η ισχυρή προσωπικότητά σας ταιριάζει απόλυτα με άτομα εξωστρεφή και χαρούμενα, έτοιμα για διασκέδαση. Το παράδοξο είναι πως αν και είστε ευχάριστη παρέα, δεν είστε πάντα και από τα πιο φιλικά άτομα. Επειδή είστε κυκλοθυμικοί, έχετε την τάση να αποσύρεστε κατά καιρούς και να βυθίζεστε στον δικό σας εσωτερικό κόσμο. Ερωτεύεστε εύκολα, αλλά τα αισθήματά σας δεν διαρκούν για πολύ, καθώς εύκολα παραιτείστε όταν τα πράγματα δυσκολεύουν. Να είστε προσεκτικοί με τα αισθήματά σας, γιατί οι απογοητεύσεις μπορεί να σας αποτρέψουν από τον σκοπό σας.
v
1 – 10 Μαρτίου (Ιχθύες 2ο δεκαήμερο)
Ιτιά (Κλέουσα)
Είστε ευφάνταστοι, διαισθητικοί, με καλλιτεχνική ιδιοσυγκρασία και μπορείτε να δείτε τον κόσμο με την καθαρότητα του νερού. Ένα ονειροπόλο άτομο που λατρεύει τα ταξίδια. Κατά καιρούς μπορεί να πάθετε κατάθλιψη, συμμεριζόμενοι τα προβλήματα των άλλων. Ενώ οι προθέσεις σας είναι αγνές και έχετε μια καλή ψυχή, έχετε την τάση να είστε απαιτητικοί και δύσκολοι στη συμβίωση. Η οικογένεια, τόσο η πατρική όσο και αυτή που θα δημιουργήσετε εσείς, θα πρέπει να σας προσφέρει την ασφάλεια και όλα εκείνα τα στοιχεία που θα σας επιτρέψουν να μεγαλουργήσετε.
v
10 – 20 Μαρτίου (Ιχθύες 3ο δεκαήμερο)
Φλαμουριά (Φιλύρα)
Δέχεστε αδιαμαρτύρητα όσα φέρνει η ζωή στο δρόμο σας, καθώς απεχθάνεστε τις φιλονικίες και τις συγκρούσεις. Αυτό σημαίνει ότι συχνά θυσιάζεστε για τους άλλους, όμως οι θυσίες που κάνετε ανακόπτουν την προσωπική σας πρόοδο και ευτυχία. Ένα άλλο πρόβλημα είναι τα έντονα συναισθήματά σας που μπορεί να σας οδηγήσουν ακόμα και σε βίαιες σκηνές ζηλοτυπίας, γι’ αυτό θα πρέπει να μάθετε να μην αφήνετε την καρδιά σας να υπερισχύει της λογικής.
v

Η δρυς (βελανιδιά) ήταν το ιερό δέντρο των Δρυίδων, καθώς επίσης και του Μαντείου της Δωδώνης. Ερμηνεύοντας το θρόισμα των φύλλων της ιερής φηγός, οι ιερείς και οι ιέρειες του μαντείου έδιναν τους χρησμούς. Image: Supplied
v

21 Μαρτίου
Βελανιδιά (Δρυς)
Είστε πρωτοπόροι, δυναμικοί, ανεξάρτητοι και με καθαρή λογική. Μπορείτε να χαράξετε μια πορεία με φλογερό πάθος στην οποία θα αφοσιωθείτε καθώς δεν σας αρέσουν οι αλλαγές. Είστε γοητευτικοί, κοινωνικοί και μπορείτε να τα πάτε καλά με ένα ευρύ φάσμα προσωπικοτήτων. Η καλύτερη περιγραφή που μπορεί να κάνει κάποιος για εσάς είναι ότι ενώ έχετε το κεφάλι σας στα σύννεφα, τα πόδια σας πατούν γερά στη γη.
v
22 – 31 Μαρτίου (Κριός 1ο δεκαήμερο)
Φουντουκιά
Είστε ευχάριστοι και γοητευτικοί, ειλικρινείς και με κατανόηση, γι’ αυτό και οι άλλοι σας συμπαθούν αμέσως. Η αυτοπεποίθησή σας είναι μεταδοτική και κερδίζετε εύκολα φίλους και οπαδούς. Είστε λάτρεις της κοινωνικής δικαιοσύνης και παλεύετε γι’ αυτήν. Είστε δημοφιλείς ανάμεσα σε φίλους και συναδέλφους, ωστόσο κατά διαστήματα μπορεί να γίνετε καχύποπτοι και να αμφιβάλλετε για τα αισθήματα των άλλων. Η σωστή κρίση και η ανεκτική φύση σας, σας κάνουν έναν πολύ καλό σύντροφο.
v
1 – 10 Απριλίου (Κριός 2ο δεκαήμερο)
Σορβιά
Η Σορβιά ή Σουρβιά με τους κόκκινους καρπούς της ήταν το αγαπημένο δέντρο των νεράιδων, των μαγισσών και των πνευμάτων. Η προσωπικότητά σας είναι ευλογημένη με πολλά δώρα και περίσσια γοητεία. Ωστόσο, παρά τα ταλέντα σας, παραμένετε ταπεινοί. Είστε πολύ καλή παρέα, έχετε ανεξάρτητο πνεύμα και αγαπάτε τη ζωή. Είστε παθιασμένοι με έντονα συναισθήματα. Όμως μερικές φορές κρατάτε στους άλλους κακία.
v
11 – 20 Απριλίου (Κριός 3ο δεκαήμερο)
Πλάτανος
Ενώ βαθιά μέσα σας είστε γεμάτοι αυτοπεποίθηση, εξωτερικά μπορεί να φαίνεστε ντροπαλοί. Ταυτόχρονα όμως είστε φιλόδοξοι και έτοιμοι πάντα για νέες περιπέτειες και εμπειρίες. Είστε γενναιόδωροι, σας αρέσουν τα ταξίδια, η γνώση και τα σπορ, ενώ οι δυσκολίες της ζωής σαν κάνουν πιο «φιλοσοφημένους». Παρ’ όλο που νοιάζεστε για τους γύρω σας, σε κάποιες περιπτώσεις γίνεστε εξαιρετικά νευρικοί και ανυπόμονοι.
v
21 – 30 Απριλίου (Ταύρος 1ο δεκαήμερο)
Καρυδιά
Είστε δημιουργικοί, διαισθητικοί και ευφυείς. Παράλληλα φιλόδοξοι, ευγενείς, καλόκαρδοι και κάπως αυθόρμητοι. Παρ’ όλα αυτά τα θαυμάσια γνωρίσματα, εξωτερικά είστε επιθετικοί και κατά διαστήματα εγωιστές. Αν και σας θαυμάζουν, δεν είστε πάντα και το πιο αρεστό άτομο σε μια παρέα. Έχετε έναν ενστικτώδη συντονισμό με τους κύκλους των εποχών, πράγμα που σας δίνει μια ρεαλιστική προοπτική των πραγμάτων. Η καλαισθησία σας είναι εμφανής στο σπίτι ή ακόμα και στο χώρο της δουλειάς, όπου φροντίζετε με διάφορα μικροαντικείμενα να βάζετε την προσωπική σας σφραγίδα.
v
1 – 14 Μαΐου (Ταύρος 2ο δεκαήμερο)
Λεύκα
Η φυσική σας ευγένεια είναι εμφανής στους τρόπους και τη συμπεριφορά σας, η λογική σας όμως δεν σας αφήνει να παρασυρθείτε από το συναίσθημα της στιγμής. Έτσι, είστε περισσότερο πρακτικοί και λογικοί και κάποιες φορές και συντηρητικοί. Τα ταλέντα σας είναι πολύπλευρα αφού πέρα από την έμφυτη καλαισθησία σας, μπορείτε να αξιοποιήσετε προς όφελός σας το καθετί, με γνώμονα το κοφτερό μυαλό σας. Είσαι αρκετά κοινωνικά άτομα, αποφεύγοντας όμως τις λανθασμένες επιλογές προσώπων.
v
15 – 24 Μαΐου (Ταύρος 3ο δεκαήμερο)
Καστανιά
Είστε ασυνήθιστοι, έχετε ελεύθερο πνεύμα και δεν προσπαθείτε να εντυπωσιάσετε τους άλλους. Η έντονη αίσθηση δικαίου και η ενδιαφέρουσα προσωπικότητά σας ελκύουν τους ανθρώπους γύρω σας. Ωστόσο, ενοχλείστε εύκολα. Συχνά αισθάνεστε παρεξηγημένοι, ενώ κατά καιρούς υποφέρετε από ένα αίσθημα ανωτερότητας. Είστε καλοί διαχειριστές χρημάτων, και μεθοδεύετε τα βήματα και τις κινήσεις σας, ώστε να φτάσετε μια ώρα αρχύτερα στο στόχο σας. Αν και επιφυλακτικοί, υιοθετείτε εύκολα νέες και πρωτοποριακές ιδέες.
v
25 Μαΐου – 3 Ιουνίου (Δίδυμοι 1ο δεκαήμερο)
Μελία (Μάννα ή Φράξος)
Είστε φιλόδοξοι, σκληρόπετσοι και δεν κάνετε πίσω στις δυσκολίες. Οξυδερκείς, φιλομαθείς και ετοιμόλογοι δεν σας αρέσει η κριτική προς το άτομό σας, ενώ έχετε την τάση να είστε απαιτητικοί. Δημιουργείτε εύκολα παρέες που τις χρησιμοποιείτε για την πρόοδό σας. Κατά καιρούς γίνεστε πεισματάρηδες, αλλά νοιάζεστε βαθιά για τους ανθρώπους που είναι στη ζωή σας. Έχετε ιδιαίτερο ταλέντο στα χέρια, ενώ το συγγενικό περιβάλλον και η οικογένεια είναι το απάγκιό σας.
v
4 – 13 Ιουνίου (Δίδυμοι 2ο δεκαήμερο)
Φιλύρα
Η χαλαρή και γοητευτική προσωπικότητά σας ενισχύεται από τη συγκαταβατική και ευσυνείδητη φύση σας. Σας διακρίνουν η τρυφερότητα και η γλυκύτητα, όμως ξέρετε πώς να κρατάτε την ισορροπία ανάμεσα στο συναίσθημα και τη λογική. Χρειάζεστε έναν ευγενικό και καλόκαρδο σύντροφο, που θα δημιουργήσει την άνετη και σταθερή ζωή που επιθυμείτε.
v
14 – 23 Ιουνίου (Δίδυμοι 3ο δεκαήμερο)
Συκή
Είστε δυναμικοί και ανεξάρτητοι, αλλά δυσκολεύεστε να δείτε τα πράγματα από τη σκοπιά των άλλων. Είστε πολύ κοινωνικοί, αγαπάτε τη ζωή σε όλες τις εκδηλώσεις της και σας αρέσει να μοιράζεστε τις χαρές της με τους άλλους. Προσέχετε όμως γιατί με τέτοιο μοίρασμα μπορεί να παραμελήσετε κάποιους κοντινούς σας ανθρώπους. Δεν σας αρέσει οτιδήποτε είναι στερεότυπο και συμβατικό και αναζητάτε συνεχώς νέα μονοπάτια. Καλό είναι να αποφεύγετε συγκρούσεις και διαμάχες που μπορεί να βλάψουν την υπόληψή σας.
v
24 Ιουνίου
Σημύδα
Είστε κομψοί, φιλικοί και μετριοπαθείς. Σας αρέσει να απολαμβάνετε τη φύση και καθετί καλοφτιαγμένο και απεχθάνεστε τη χυδαιότητα και την κακογουστιά. Μπορεί να μην σας χαρακτηρίζει το μεγάλο πάθος, έχετε όμως άφθονη φαντασία. Θα πρέπει να μάθετε να δέχεστε τους ανθρώπους με τα θετικά και τα αρνητικά τους και να μην περιμένετε το τέλειο, που είναι μια ουτοπία.
v
25 Ιουνίου – 4 Ιουλίου (Καρκίνος 1ο δεκαήμερο)
Μηλιά
Αν και είστε κυκλοθυμικοί και ευαίσθητοι, σας αγαπούν πολλοί άνθρωποι, επειδή είστε ευχάριστοι και χαρισματικοί. Είστε πάντα ερωτευμένοι και διψάτε να σας ανταποδώσουν την αγάπη. Η ανεπτυγμένη διαίσθησή σας, σας κάνουν ιδιαίτερα επιφυλακτικούς και δύσπιστους με τους γύρω σας, ακόμα και σε περιπτώσεις που βρίσκεστε με τα πλέον έμπιστα άτομα.
v
5 – 14 Ιουλίου (Καρκίνος 2ο δεκαήμερο)
Έλατο
Ισχυρογνώμονες και φιλόδοξοι, πετυχαίνετε τους στόχους σας, αλλά στη διάρκεια της ζωής σας αποκτάτε τόσο φίλους όσο και εχθρούς. Τα γούστα σας είναι εξεζητημένα και σας αρέσει να απολαμβάνετε καθετί εκλεπτυσμένο. Έχετε ηγετικές ικανότητες, αλλά είστε οξύθυμοι και δεν διστάζετε να εμπλακείτε σε λογομαχίες και καυγάδες. Ο τρόπος με τον οποίο θα διεκδικήσετε το δίκιο σας, διαφέρει ανάλογα με την περίσταση και είναι το ίδιο αποτελεσματικός είτε «σφάζετε» κάποιον με το γάντι είτε πιάνεστε στα χέρια. Θα πρέπει να μάθετε να είστε πιο ψύχραιμοι.
v

© 2015-16 Youmagazine.gr

 

Επόμενο: Μέρος δεύτερο >

 


1 2

Translate this post