Δύο αγόρια μένουν παράλυτα μόλις δύσει ο Ήλιος (βίντεο)

Κατηγορία ΘΕΜΑΤΑ, Σύγχρονα Μυστήρια

ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ

Posted by Youmagazine Staff

 

Δύο αγόρια από το Πακιστάν ξυπνούν και πέφτουν για ύπνο μαζί με τον Ήλιο, χωρίς οι γιατροί να μπορούν να το εξηγήσουν.

34hj4h2643bn2626

Το απόλυτο ιατρικό μυστήριο. Σε πρώτο πλάνο ο 13χρονος Shoaib Ahmed και στο βάθος ο 9χρονος Abdul Rasheed. Πηγή: YouTube
v

ΛΙΓΟΙ άνθρωποι αισθάνονται μελαγχολία όταν πλησιάζει η ώρα να δύσει ο Ήλιος – για την ακρίβεια μόνο δύο νέοι άνθρωποι στον πλανήτη, τα αδέλφια Shoaib Ahmed και Abdul Rasheed, 13 και 9 ετών αντίστοιχα. Ζουν σε ένα χωριό στο Μπαλουχιστάν και τα έχουν χαμένα με τη μυστηριώδη ασθένειά τους.
Κάτοικοι του Mian Kundi, ενός χωριού που απέχει περίπου 15 χιλιόμετρα από την Κουέτα, την πρωτεύουσα της επαρχίας, τα δύο αγόρια εξαναγκάζονται σε ακούσια παραλυσία μόλις ο Ήλιος χαθεί στον ορίζοντα, περιμένοντας με αγωνία την ανατολή της επόμενης μέρας.
Έτσι, γύρω στις 4:00 το πρωί, με την πρώτη ακτίνα του Ήλιου, γεμίζουν ξανά με ενέργεια και ζωή. Το υπόλοιπο της ημέρας μπορούν να τρέξουν και να παίξουν, όπως τα άλλα παιδιά της ηλικίας τους, μόλις όμως φτάνει το σούρουπο, η ζωτική τους δύναμη φαίνεται να τα εγκαταλείπει και με το τέλος της ημέρας σωριάζονται κάτω παράλυτα.
Δεν μπορούν να ανοίξουν τα μάτια τους, να μιλήσουν ή να φάνε.
Πρόκειται για ένα ανεξήγητο φαινόμενο, το οποίο δεν σχετίζεται με την υπνική παράλυση.
Σύμφωνα με τον επικεφαλής του Ινστιτούτου Ιατρικών Επιστημών του Πακιστάν (PIMS), δρα Javed Akram, η δική τους είναι η πρώτη αναφερόμενη περίπτωση μιας τέτοιας ασθένειας σε όλο τον κόσμο.
«Είναι ένα αίνιγμα που η ιατρική επιστήμη αδυνατεί να κατανοήσει και να το λύσει», λέει ο δρ. Akram. «Τα σώματά τους συγχρονίζονται με την κίνηση του Ήλιου, αλλά αγνοούμε το πώς και το γιατί το κάνουν».
Τα δύο αδέλφια είχαν εισαχθεί σε νοσοκομείο στο Ισλαμαμπάντ για ιατρική παρακολούθηση, χωρίς τελικά οι γιατροί να μπορέσουν να καθορίσουν τα αίτια της μυστηριώδους αυτής πάθησης.
v

Solar Boys: Brothers Suffer Paralysis When Sun Sets
v

v

Ο Χασίμ, ο πατέρας των αγοριών που εργάζεται ως φρουρός ασφαλείας στο Πανεπιστήμιο της Κουέτα, λέει ότι οι δύο γιοι του γεννήθηκαν με αυτή την ιδιόμορφη πάθηση κι ότι δεν είναι κάποια ανωμαλία ή συνήθεια που απέκτησαν αργότερα. Από την πρώτη μέρα που γεννήθηκαν, το σώμα τους φαίνεται να εξαρτάται από το φως του Ήλιου. Όταν οι συγχωριανοί τους έμαθαν γι’ αυτό, έμειναν κατάπληκτοι και αποκάλεσαν τα δύο αγόρια «παιδιά του Ήλιου».
Όμως δεν παρουσιάζουν όλα τα παιδιά της οικογένειας αυτό το φαινόμενο. Ο Χασίμ, ο οποίος παντρεύτηκε την πρώτη εξαδέλφη του, έχει άλλα τρία παιδιά –δύο κορίτσια και ένα αγόρι– που έχουν ξεφύγει από την ιδιόμορφη αυτή κατάσταση.
Από φόβο μήπως κάποιοι αποδώσουν τα αίτια της παράλυσης στις συνθήκες ζωής στο χωριό, λέει ότι έχουν όλες τις βασικές σύγχρονες εγκαταστάσεις, όπως ηλεκτρική ενέργεια, τηλέφωνο και φυσικό αέριο. Οι κάτοικοι έχουν μια υγιή, φυσιολογική ζωή, όπως στα περισσότερα μέρη του Πακιστάν. «Δεν είμαστε ένα καθυστερημένο χωριό», διευκρινίζει.
ν

 


Translate this post