Δύο μυστικές αίθουσες στη Μεγάλη Πυραμίδα (βίντεο)

Κατηγορία ΘΕΜΑΤΑ, Αρχαία Μυστήρια

ΑΡΧΑΙΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ

Posted by Youmagazine Staff

 

Οι επιστήμονες ανακάλυψαν δύο μυστικές αίθουσες στη Μεγάλη Πυραμίδα της Γκίζας, το αρχαιότερο από τα Επτά Θαύματα του Κόσμου.

323hj54gh54gh6jh75

Η ύψους 146,5 μέτρων Μεγάλη Πυραμίδα ήταν το ψηλότερο κτίριο του κόσμου για πάνω από 3.800 χρόνια. Πηγή: Wikimedia Commons
v

ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ τους τρεις θαλάμους που είναι γνωστοί μέσα στη Μεγάλη Πυραμίδα της Γκίζας, στο ηλικίας 4.500 ετών μεγαλοπρεπές οικοδόμημα ανακαλύφθηκαν δύο μυστικές αίθουσες,
Η ανακάλυψη έγινε μέσω ενός συνεργατικού έργου είναι γνωστό ως «Σάρωση των Πυραμίδων», το οποίο, με της συνεργασία πολλών ινστιτούτων και επιστημονικών ιδρυμάτων με το Πανεπιστήμιο του Καΐρου, έχει ως στόχο να αποκαλύψει τα μυστικά αυτών των αρχαίων κατασκευών, εφαρμόζοντας τρισδιάστατες τεχνικές θερμικής σάρωσης.
v

523hj54gh54gh6jh75

Ο τρόπος με τον οποίο δουλεύει η θερμική σάρωση. Στο συγκεκριμένο σημείο στη βάση της πυραμίδας, ανακαλύφθηκε πίσω από τους ογκόλιθους μια άγνωστη κοιλότητα που δεν είχε εντοπιστεί πριν. Πηγή: HIP Institute, Faculty of Engineering, Cairo / Ministry of Antiquities
v

Οι έρευνες ξεκίνησαν πριν από περίπου ένα χρόνο, τα αποτελέσματα όμως γνωστοποιήθηκαν αυτή την εβδομάδα. Σύμφωνα με τους επιστήμονες του Ινστιτούτου HIP, βρέθηκαν δύο μυστηριώδη κενά μέσα στην Μεγάλη Πυραμίδα – ένα  στο βορειοανατολικό άκρο της και ένα άλλο πίσω από τον μισοτελειωμένο κατηφορικό διάδρομο.
Δεν είναι ακόμη σαφές τι βρίσκεται μέσα σε αυτά τα κενά, ωστόσο υπάρχει η πιθανότητα να είναι δύο μυστικοί θάλαμοι που έχουν καταφέρει να παραμείνουν ανεξερεύνητοι για χιλιάδες χρόνια.
Το ακριβές σχήμα, μέγεθος αλλά και η ακριβής θέση των δύο κενών, ένα από τα οποία –αυτό που βρίσκεται στη βόρεια πλευρά– έχει τη μορφή διαδρόμου, χρήζει περαιτέρω έρευνας, που θα γίνει με νέου τύπου θερμική σάρωση, η οποία θα ολοκληρωθεί στα τέλη Οκτωβρίου.
v

New Mysterious Anomaly in Giza Pyramid Found by Thermal Scan
v

 


Translate this post