ΕΝΦΙΑ πάνω από 1 εκατ. ευρώ στο Άσυλο Ανιάτων

Κατηγορία NEWS, Οικονομία

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Posted by Youmagazine Staff

 

Το ιστορικό μη κερδοσκοπικό ίδρυμα καλείται να πληρώσει πάνω από 1 εκατ. ευρώ φόρο ακίνητης περιουσίας. Η επιτομή της αναλγησίας.

143G32GJ51HJ15HLJ1

Φωτογραφία αρχείου από διαδήλωση τροφίμων του Άσυλου Ανιάτων στο κέντρο της Αθήνας.
Πηγή: skai.gr

v

Η ΕΞΟΥΣΙΑ εκτός από το ότι διαφθείρει, κάνει και ανάλγητους όσους την ασκούν. Έτσι, το ιστορικό μη κερδοσκοπικό ίδρυμα το οποίο έχει φροντίσει με τις δικές του δυνάμεις χιλιάδες συνανθρώπων μας μέχρι σήμερα, καλείται να πληρώσει φόρο ΕΝΦΙΑ που ξεπερνά το 1 εκατομμύριο ευρώ, σύμφωνα με την «Καθημερινή».

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Διοικητικό Συμβούλιο του Ασύλου, το σωματείο διαθέτει μεγάλη ακίνητη περιουσία που προέρχεται από δωρεές ιδιωτών, και ζητά από την κυβέρνηση να αντιμετωπιστεί «ως ένα ιστορικό φιλανθρωπικό σωματείο το οποίο έχει φροντίσει με τις δικές του δυνάμεις χιλιάδες συνανθρώπων μας μέχρι σήμερα και θέλει να συνεχίσει να προσφέρει σε αυτούς που το έχουν ανάγκη».

«Ενδεικτικά σας αναφέρουμε ότι στο σύνολο των 887 συνολικών ακινήτων μας ο περυσινός ΕΝΦΙΑ ανερχόταν στα 908.839,73 ευρώ και ο φετινός στα 1.028.000,05 ευρώ παρά το ότι δεν έχει αυξηθεί η περιουσία μας», αναφέρει το Άσυλο, σύμφωνα με την «Καθημερινή».

Επισημαίνει δε ότι τα 396 από αυτά τα ακίνητα είναι ανοίκιαστα και δεν αποφέρουν το παραμικρό έσοδο.

Η περιουσία του Ασύλου προέρχεται από δωρεές ιδιωτών.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του, το ίδρυμα περιθάλπει 200 ασθενείς από όλη την Ελλάδα, οι οποίοι πάσχουν από παραπληγίες, τετραπληγίες, εγκεφαλοπάθειες, σκλήρυνση κατά πλάκας και παθήσεις του κεντρικού νευρικού συστήματος.

Το 80% των ασθενών είναι κατάκοιτοι και ακρατικοί.

Για την περίθαλψή τους εργάζονται 140 άτομα ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.
v

Χαμόγελο του Παιδιού & Χωριά SOS

Επίσης, το Χαμόγελο του Παιδιού, χωρίς να λαμβάνει καμία κρατική επιχορήγηση καλείται να πληρώσει 57.313,31 ευρώ σε ΕΝΦΙΑ.

Κάθε 1 ευρώ φορολογίας ουσιαστικά αφαιρείται από τα παιδιά που έχουν ανάγκη και όλα αυτά την ίδια στιγμή που Το Χαμόγελο του Παιδιού κάνει καθημερινά έναν τεράστιο αγώνα για να εξασφαλίσει τους απαραίτητους πόρους.

Μεγαλύτερος είναι ο φόρος για τα Παιδικά Χωριά SOS που καλούνται να καταβάλουν 92.000 ευρώ για ΕΝΦΙΑ!

Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή της η οργάνωση, το ποσό αυτό αντιστοιχεί «στη λειτουργία, για ένα ολόκληρο χρόνο, ενός Κέντρου Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας, που μπορεί να υποστηρίξει 300 οικογένειες με 450 παιδιά και να παρέχει εργασία σε δέκα εργαζομένους».

«Τα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος βοηθούν και υποστηρίζουν όσο το δυνατόν περισσότερα παιδιά βρίσκονται σε ανάγκη, όμως αυτό το έργο γίνεται όλο και δυσκολότερο κάθε φορά που εφαρμόζεται μια νέα φορολογική πολιτική κατά των σωματείων στη χώρα μας», προσθέτει.

Σε δήλωσή του, ο γενικός διευθυντής της οργάνωσης, Γιώργος Πρωτόπαπας, αναφέρει ότι «για άλλη μια φορά η ελληνική κυβέρνηση επέλεξε να αδιαφορήσει για τις ανάγκες των πλέον αδύναμων κοινωνικά ομάδων, επιβάλλοντας παράλογη και βαριά φορολόγηση σε κοινωφελή ιδρύματα και σωματεία και θέτοντας έτσι σε κίνδυνο τη λειτουργία βασικών προγραμμάτων τους που φροντίζουν χιλιάδες παιδιά και ενήλικες».

Να σημειωθεί ότι τα ποσά που καλούνται να πληρώσουν τα ιδρύματα προστίθενται στον περυσινό φόρο, ο οποίος παραμένει απλήρωτος.

 


Translate this post