Το «νοοσκόπιο» του Άντον Βάινο και το Κρεμλίνο

Κατηγορία ΘΕΜΑΤΑ, Σύγχρονα Μυστήρια, Διεθνή-Κόσμος

ΠΡΩΤΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ

Posted by Youmagazine Staff

 

Ο νέος επικεφαλής του Κρεμλίνου, Άντον Βάινο, και η μυστηριώδης συσκευή του που διαβάζει τα ανθρώπινα συναισθήματα και τις προθέσεις!

324HF432FVM6436367

Το Κρεμλίνο, το κέντρο διοίκησης της αχανούς Ρωσικής Ομοσπονδίας, συνδέθηκε πρόσφατα με ένα ακόμη μυστήριο που αφορά μια παράξενη συσκευή. Image: Supplied
v

ΕΙΝΑΙ φυσικό να υπάρχουν μυστήρια γύρω από το Κρεμλίνο, το κέντρο διοίκησης της αχανούς Ρωσικής Ομοσπονδίας. Άλλωστε το παράδοξο είναι συνυφασμένο με έναν μυστικοπαθή λαό όπως ο ρωσικός. Από την εποχή ακόμη της Σοβιετικής Ένωσης, το Κρεμλίνο δεν δίστασε να εισάγει την παραψυχολογία στο οπλοστάσιό του, με έρευνες που διήρκεσαν καθ’ όλη την περίοδο του Ψυχρού Πολέμου. Πρόσωπα όπως η Νίνα Κουλάγκινα, ο Βίκτωρ Ανταμένκο, ο Σεμιόν Κίρλιαν, η Τζούνα Νταβιτασβίλι και ο καθηγητής Λεονίντ Βασίλιεφ έγραψαν τη δική τους ιστορία στον τομέα των ψυχικών ερευνών. Και δεν είναι οι μόνοι.
Τώρα ένα νέο μυστήριο προστίθεται στον προηγούμενο κατάλογο με τον «αποκεφαλισμό» στις 12 Αυγούστου του επικεφαλής του Κρεμλίνου Σεργκέι Ιβανόφ και την τοποθέτηση στη θέση του ενός πρώην διπλωμάτη, του Άντον Βάινο, 44 ετών.
Το περίεργο δεν είναι τόσο ο διορισμός ενός νέου αξιωματούχου στο πλαίσιο των ανακατατάξεων που γίνονται στην κορυφή της σοβιετικής ηγεσίας τους τελευταίους μήνες, όσο ότι ο Άντον Βάινο θεωρείται εφευρέτης του «νοοσκόπιου» (nooscope), μιας μυστηριώδους συσκευής που είναι ικανή «να ανιχνεύει και να καταγράφει τις αλλαγές στη βιόσφαιρα που προκαλούνται από την ανθρώπινη δραστηριότητα»!
Με άλλα λόγια, πρόκειται για μια συσκευή που μπορεί και διαβάζει τα ανθρώπινα συναισθήματα, τις σκέψεις και τις προθέσεις από απόσταση!
v

524HF432FVM6436367

Ο Άντον Βάινο είναι εγγονός του Καρλ Βάινο, Εσθονού πολιτικού που διετέλεσε Γενικός Γραμματέας του κομμουνιστικού κόμματος της Εσθονίας την περίοδο 1978-1988, δηλαδή μέχρι την εποχή του Μιχαήλ Γκορμπατσόφ και της περεστρόικα. Image: Supplied
v

Σύμφωνα με τον εφευρέτη του, το «νοοσκόπιο» λειτουργεί, κατά κάποιο τρόπο, με τα κύματα που παράγει η παγκόσμια συνείδηση της ανθρώπινης φυλής. Όμως, ακόμη και στη Ρωσία κανείς δεν φαίνεται να γνωρίζει τι ακριβώς κάνει η συσκευή αυτή.
Ο Άντον Εντουάρντοβιτς Βάινο γεννήθηκε στις 17 Φεβρουαρίου 1972 στο Ταλίν και αποφοίτησε από το διάσημο Κρατικό Ινστιτούτο Διεθνών Υποθέσεων της Μόσχας (MGIMO). Μετά την αποφοίτησή του άρχισε να εργάζεται στο υπουργείο Εξωτερικών και το 2003 μεταφέρθηκε στο πρωτόκολλο του προεδρικού γραφείου. Το 2007, διορίστηκε στην κυβέρνηση ως αναπληρωτής επικεφαλής του προσωπικού και την περίοδο 2011-2012 ήταν επικεφαλής του προσωπικού της κυβέρνησης. Το 2012 κατέλαβε τη θέση του αναπληρωτή του επικεφαλής της διοίκησης του Κρεμλίνου, Σεργκέι Ιβανόφ. Τώρα έγινε ο Νο 2 στην ρωσική ηγεσία.
Οι διαθέσιμες πληροφορίες για τον Βάινο είναι ελάχιστες. Γνωρίζουμε μόνο ότι έχει μεταπτυχιακό στα οικονομικά και ότι πολύ νέος υπηρέτησε ως διπλωμάτης στη ρωσική πρεσβεία στο Τόκιο. Ο πατέρας του ήταν αντιπρόεδρος της μεγάλης ρωσικής εταιρείας αυτοκινήτων AvtoVAZ, που κατασκευάζει μεταξύ άλλων τα LADA, και εκπρόσωπος της AvtoVAZ στις ΗΠΑ.
v

724HF432FVM6436520

Ο διορισμός του Άντον Βάινο στη θέση του επικεφαλής του Κρεμλίνου υπήρξε προσωπική
επιλογή του προέδρου Πούτιν. Image: Supplied

v

Το 2012, στο περιοδικό «Οικονομία και Δίκαιο», ο Άντον Βάινο δημοσίευσε ένα άρθρο με τίτλο «Η κεφαλαιοποίηση του μέλλοντος», στο οποίο περιέγραφε μια παράξενη νέα συσκευή ικανή να «ανιχνεύει και να καταγράφει τις αλλαγές στη βιόσφαιρα από την ανθρώπινη δραστηριότητα», η οποία λειτουργούσε, κάποιο τρόπο, με τα κύματα της παγκόσμιας ανθρώπινης συνείδησης, εννοώντας πιθανώς με το τελευταίο την λεπτοφυή, υπεραισθητή ουσία που διαπερνάει όλο το σύμπαν.
v

45nmnm26nm265nu7

Το μοντέλο του πρωτόκολλου βάσει του οποίου λειτουργεί το Νοοσκόπιο. Το σχεδιάγραμμα δείχνει πώς συνδέονται οι μορφές του χώρου και του χρόνου. Image: Supplied

 

Νοητική υπεροχή

Στο άρθρο του ο Βάινο υποστήριζε ότι η οικονομία και η κοινωνία έχουν γίνει αρκετά περίπλοκες για να μπορεί κάποιος να τις διαχειριστεί με τα παραδοσιακά μέσα. Ως εκ τούτου οι κυβερνήσεις θα πρέπει να αναζητήσουν νέους τρόπους ρύθμισης και ελέγχου τους.
Θυμίζοντας κατά κάποιο τρόπο τους Έλληνες φιλοσόφους της αλεξανδρινής περιόδου, τους λεγόμενους σκεπτικούς (Πύρρωνας, Σέξτος Εμπειρικός), ο Βάινο έλεγε στο άρθρο του ότι δεν υπάρχει κανένας τρόπος για να αποδείξει κάποιος ότι ο κόσμος «υπάρχει στην πραγματικότητα και όχι στη φαντασία μας», εξηγώντας έτσι γιατί το «νοοσκόπιο» είναι απαραίτητο για την ερμηνεία και διαχείριση των παγκόσμιων γεγονότων.
Στη συνέχεια περιέγραφε τη λειτουργία του «νοοσκόπιου», το οποίο όπως φαίνεται βρήκε ανταπόκριση στους υψηλά ιστάμενους συναδέλφους του στο Κρεμλίνο.
v

824HF432FVM6436520

Για πολλούς εντός της ρωσικής κυβέρνησης, η ακριβής φύση και ο σκοπός του «νοοσκόπιου» εξακολουθούν και παραμένουν μυστηριώδεις. Από την εφημερίδα Moscow Times. Image: Supplied
v

Απ’ όλα αυτά συνάγεται το συμπέρασμα ότι οι Ρώσοι προσπαθούν ν’ αποκτήσουν υπεροχή όχι στους βαλλιστικούς πυραύλους ή στα μαχητικά πέμπτης γενιάς αλλά σε έναν τομέα που σχετίζεται άμεσα με την διαμόρφωση αυτής καθεαυτής της πραγματικότητας. Μια νοητική υπεροχή.
Τα κράτη στήριζαν έως τώρα –και συνεχίζουν να στηρίζουν– την υπεροχή τους στους στρατιωτικούς εξοπλισμούς. Όμως οι στρατιωτικοί εξοπλισμοί, εκτός από δαπανηροί, οδηγούν στο καταστροφικό αδιέξοδο που λέγεται πόλεμος. Ένα σύγχρονο κράτος οφείλει πρωτίστως να σκέπτεται έναν τρόπο αλλαγής της χώρας με στόχο την οικοδόμηση ενός καλύτερου αύριο. Και όπως φαίνεται, οι Ρώσοι θεωρούν ότι ο νέος τρόπος προσέγγισης της πραγματικότητας –αφού αυτό που αντιλαμβανόμαστε ως «πραγματικότητα» είναι κατάσταση του νου– μπορεί να τους οδηγήσει σε αυτό το «καλύτερο αύριο». Οι επόμενοι μήνες θα το δείξουν.
Μετά την τοποθέτηση του Βάινο στο Κρεμλίνο, το BBC ρώτησε σχετικά τον συν-συγγραφέα του άρθρου Βίκτωρ Σαράγιεφ, διακεκριμένο οικονομολόγο και επιχειρηματία, σχετικά με τη μυστηριώδη συσκευή. Ο Σαράγιεφ υποστήριξε ότι η συσκευή είναι ισοδύναμης σημασίας με την εφεύρεση του μικροσκοπίου και του τηλεσκοπίου και ότι «ανιχνεύει τις συναλλαγές μεταξύ ανθρώπων, πραγμάτων και χρημάτων», χωρίς να δώσει άλλες εξηγήσεις.
v

424HF432FVM6436638

Ο πρόεδρος Πούτιν (κέντρο) συναντήθηκε στις 12 Αυγούστου με τον Άντον Βάινο (δεξιά) παρουσία του απερχόμενου Σεργκέι Ιβανόφ (αριστερά). Photo: EPA. Πηγή: Supplied
v

Όσον αφορά τον απερχόμενο Σεργκέι Ιβανόφ, τον πανίσχυρο επί πολλά χρόνια επικεφαλής των υπηρεσιών του Κρεμλίνου, και έναν από τους στενότερους συνεργάτες του Ρώσου προέδρου, που προερχόταν, όπως και ο Πούτιν, από τις τάξεις των σοβιετικών μυστικών υπηρεσιών, και συγκεκριμένα τη KGB, τοποθετείται στη θέση του «ειδικού εκπροσώπου του προέδρου για θέματα που συνδέονται με το περιβάλλον και τις μεταφορές». Αυτό αναφέρει διάταγμα που δόθηκε στη δημοσιότητα στις 12 Αυγούστου 2016 από το Κρεμλίνο.
Η αντικατάσταση του Σεργκέι Ιβανόφ από τον Άντον Βάινο, ο οποίος είχε αρχίσει να εργάζεται στο πρωτόκολλο της προεδρίας το 2003 και από την επιστροφή του Πούτιν στο Κρεμλίνο το 2012 κατείχε τη θέση του αναπληρωτή του Σεργκέι Ιβανόφ, έγινε στο πλαίσιο σειράς διορισμών νέων τοπικών αξιωματούχων, με ανακατατάξεις, που σύμφωνα με τους αναλυτές, αποτελούν για την ρωσική ηγεσία αναδιάταξη δυνάμεων πριν από τις βουλευτικές εκλογές της 18ης Σεπτεμβρίου και, κυρίως, πριν από τις προεδρικές εκλογές του 2018.
Ο Σεργκέι Ιβανόφ είχε υπηρετήσει ως πράκτορας της KGB στο Λονδίνο, από όπου και απελάθηκε το 1983, καθώς επίσης στη Σκανδιναβία και στην Κένυα. Κατάγεται όπως και ο Πούτιν από την Αγία Πετρούπολη και είχε θεωρηθεί δελφίνος του Ρώσου προέδρου. Το 2001, μετά την ανάληψη της προεδρίας της Ρωσίας από τον Πούτιν, ανέλαβε το υπουργείο Άμυνας, όπου παρέμεινε επί έξι χρόνια κερδίζοντας σε πολιτική επιρροή.
Ωστόσο, η απομάκρυνσή του από τον στενό κύκλο του Πούτιν στη Μόσχα έγινε ξαφνικά και χωρίς καμία επίσημη εξήγηση. Η αλήθεια είναι όμως ότι η εποχή των κατασκόπων έχει πια παρέλθει…

 

© 2016 Youmagazine.gr

 


Translate this post