Πού βρίσκεται κρυμμένο το κινητό τηλέφωνο;

Κατηγορία Brainpower

ILLUSIONS  1|2

Posted by Youmagazine Staff

 

Το αίνιγμα που έχει ξετρελάνει το διαδίκτυο: ένα χαλί με φλοράλ σχέδια και ένα κινητό τηλέφωνο κρυμμένο μέσα τους. Μπορείτε να το βρείτε;

432HJ324HJ2431HJ135HJ5

Μέσα σε αυτές τις περίπλοκες φυλλωσιές κρύβεται ένα κινητό τηλέφωνο… Πηγή: Facebook

v

Η ΧΡΗΣΤΗΣ του Facebook Jeya May Cruz από τις Φιλιππίνες, ανέβασε στο διαδίκτυο αυτή τη σπαζοκεφαλιά, που όσο κι αν προσπαθήσετε είναι δύσκολο να λύσετε.
Αυτό το χαλί με τα φλοράλ σχέδια κρύβει κάπου ένα κινητό τηλέφωνο, για την ακρίβεια ένα smartphone. Πού όμως;
Η δημοσίευση έχει πάνω από 18.000 κοινοποιήσεις, αρκετά σχόλια επισκεπτών και 119.000 likes.
Η παράκληση της Cruz είναι να μην αποκαλύψετε τη θέση του, εάν το βρείτε, πριν «βασανίσετε», ζητώντας του να το βρει, κάποιο φιλικό ή αγαπημένο σας πρόσωπο.
Ξεκινήστε επισκεπτόμενοι τη σελίδα της Cruz στο Facebook ώστε να δείτε όλη την εικόνα. Ωστόσο, το τηλέφωνο είναι κρυμμένο στη φωτογραφία που υπάρχει στην αρχή του άρθρου.
v

v
Όπως είπαμε πρόκειται για smartphone που δεν διακρίνεται εύκολα επειδή είναι και αυτό μέσα σε μια λουλουδάτη θήκη. Ξεχωρίζει όμως επειδή καμία θήκη δεν μπορεί να καλύψει το κύριο χαρακτηριστικό ενός κινητού που είναι βέβαια η φωτογραφική μηχανή του.
Αν μετά από τόσες βοήθειες δεν το έχετε ανακαλύψει, τότε δεν έχετε παρά να πάτε στο τέλος του άρθρου και να δείτε την απάντηση. Με μήνυμά της η Cruz παρακαλεί να μην το αποκαλύψετε σε άλλους.
Αυτή η φωτογραφία είναι η τελευταία από τις εκατοντάδες που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο με σπαζοκεφαλιές και οφθαλμαπάτες.
Εδώ υπάρχει μια άλλη με ένα πουλί – μια ας πούμε πετροπέρδικα. Μπορείτε να την εντοπίσετε με την πρώτη ματιά;
v

632HJ324HJ2431HJ135HJ5

Πού βρίσκεται η πέρδικα; Πηγή: Facebook
v

Το να βρεις την πετροπέρδικα στη φωτογραφία είναι πολύ πιο δύσκολο από το να βρεις τον Γουόλυ στην παραλία ανάμεσα σε 300 ή 500 ανθρώπους.
Με την πρώτη ματιά το βραχώδες τοπίο μοιάζει σαν να προέρχεται από τα Χάιλαντς της Σκωτίας.
Έπειτα, τα χρώματα και οι σχηματισμοί των βράχων δημιουργούν την ψευδαίσθηση ότι ξεπροβάλει από τα βράχια κάτι που μοιάζει με σκύλο ή λιοντάρι.
Η φωτογραφία δεν είναι όμως αποτέλεσμα επεξεργασίας. Απλώς το είδος πέρδικας που είναι σήμα κατατεθέν των Χάιλαντς της Σκωτίας –ένα είδος που τελεί υπό εξαφάνιση– έχει τον τρόπο να προσομοιάζει σαν χαμαιλέοντας με το περιβάλλον ώστε να μην γίνεται αντιληπτή από τους κυνηγούς.
v

642HJ324HJ2431HJ135HJ5

Η πέρδικα βρίσκεται καμουφλαρισμένη στο κάτω αριστερό μέρος της φωτογραφίας.
Πηγή: Facebook

v

Όπως είπε ο κάτοικος που πήρε τη φωτογραφία: «Δεν είδα τίποτε. Κατάλαβα την παρουσία των πουλιών από το θόρυβο που έκαναν. Βασανίστηκα πολύ μέχρι να καταφέρω να διακρίνω τέσσερις πέρδικες που μόλις που ξεχώριζαν στο περιβάλλον. Πήρα μερικές φωτογραφίες στην τύχη και τελικά σε μια από αυτές είδα ότι είχα αιχμαλωτίσει την εικόνα μιας από αυτές».
Μια άλλη αινιγματική φωτογραφία είναι αυτή που δημοσιεύτηκε στο Playbuzz από την Olivia Green και δείχνει το γκρι κάθισμα ενός αυτοκινήτου.
v

742HJ324HJ2431HJ135HJ5

Μπορείτε να εντοπίσετε το κρυμμένο αντικείμενο; Πηγή: Facebook
v

Το κάθισμα φαίνεται άδειο. Και όμως δεν είναι! Πάνω του υπάρχει ένα αντικείμενο!
Είναι όμως τόσο καλά καμουφλαρισμένο που επιβεβαιώνει το ρητό που λέει πως όταν θέλεις να κρύψεις κάτι, ο καλύτερος τρόπος είναι «να το βάλεις φανερά πάνω στο τραπέζι».
Στην προκειμένη περίπτωση πάνω στο κάθισμα του αυτοκινήτου. Πράγματι, όπως δείχνει και η πιο κάτω φωτογραφία, πάνω στο κάθισμα βρίσκεται ένα iPad που έχει σχεδόν το ίδιο χρώμα.
v

752HJ324HJ2431HJ135HJ5
v

Επόμενο: Η λύση του αινίγματος >

 


1 2

Translate this post