Ανθρώπινη μαγνητική «έκτη αίσθηση»

Κατηγορία ΘΕΜΑΤΑ, Βιολογία-Ανθρωπολογία

ΠΡΩΤΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ

Posted by Youmagazine Staff
ν

 

Ο άνθρωπος διαθέτει μια κυτταρική «έκτη αίσθηση» που του επιτρέπει να αντιλαμβάνεται τα μαγνητικά πεδία, υποστηρίζει μια νέα έρευνα.

4312JKG54GJ45114KLJ3

v

ΤΟ ΑΝ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ διαθέτει περισσότερες αισθήσεις από τις πέντε γνωστές, είναι ένα παλιό ερώτημα. Τώρα ένας ανατρεπτικός επιστήμονας, ο γνωστός ερευνητής και συγγραφέας Τζο Κίρσβινκ (Joe Kirschvink), καθηγητής Γεωβιολογίας, του τμήματος Γεωλογικών και Πλανητικών Επιστημών του Caltech, σε μια νέα δημοσίευσή του ισχυρίζεται ότι διαθέτει επαληθεύσιμα στοιχεία, που αποδεικνύουν ότι οι άνθρωποι είναι σε θέση να ανιχνεύουν μαγνητικά πεδία.
Με βάση μια προηγούμενη μελέτη, η οποία έδειξε τις ίδιες ικανότητες σε άλλα ζώα (είναι γνωστό ότι τα περιστέρια πετούν «διαβάζοντας» τα μαγνητικά πεδία της γης), ο Κίρσβινκ εκτέλεσε ένα πείραμα με μια μικρή ομάδα 24 εθελοντών τους οποίους έβαλε να καθίσουν μέσα σε έναν κλωβό Φαραντέι (Faraday).
Ο κλωβός Φαραντέι είναι ένα μεγάλο κλουβί κατασκευασμένο από μεταλλικό έλασμα ή από πυκνό μεταλλικό πλέγμα που παρέχει προστασία από τις επιδράσεις εξωτερικών ηλεκτρικών πεδίων. Εξασφαλίζεται έτσι η ηλεκτρομαγνητική θωράκιση ενός χώρου, καθώς στο εσωτερικό του κλωβού η ένταση του ηλεκτρικού πεδίου είναι μηδέν.
Οι συμμετέχοντες στο πείραμα κάθισαν εντός του ειδικού περιβλήματος που εμποδίζει τις ηλεκτρομαγνητικές παρεμβολές, έχοντας εκτεθεί σε ένα μαγνητικό πεδίο, ενώ Κίρσβινκ ανέλυε την ηλεκτρική δραστηριότητα του εγκεφάλου τους χρησιμοποιώντας ένα ηλεκτροφυσικό σύστημα παρακολούθησης.
Το μηχάνημα παρακολούθησης έδειξε ότι ο εγκέφαλος των εθελοντών μπορούσε να ανιχνεύει τη μαγνητική δραστηριότητα, αν και κανένα κύμα δεν περνούσε μέσω στον κλωβό.
Κατά τον Κίρσβινκ αυτό δείχνει ότι η ικανότητα του ανθρώπου να ανιχνεύει μαγνητικά πεδία οφείλεται στην ύπαρξη ειδικών κυττάρων που διαθέτουν μαγνητικό υποδοχέα και δρουν όπως η βελόνα της πυξίδας.
v

5312JKG54GJ45114KLJ3

Ο δρ. Τζόζεφ Κίρσβινκ, καθηγητής Γεωβιολογίας, προκαλεί ακόμη μια φορά τον επιστημονικό κόσμο. Πηγή: Supplied
v

Η έρευνα του καθηγητή Κίρσβινκ έρχεται να συμπληρώσει μια παρόμοια έρευνα που έγινε από τον δρα Min Zhao, του Τμήματος Δερματολογίας του Ινστιτούτου Αναγεννητικής Θεραπείας του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας στο Ντέιβις (UC Davis).
Ο δρ. Zhao, επικεφαλής ομάδας ερευνητών, έχει πιστωθεί την ανακάλυψη του πρώτου «μηχανικού αισθητήρα» στο εσωτερικό των ζωντανών κυττάρων μέσω του οποίου τα έμβια όντα μπορούν να ανιχνεύσουν τα ηλεκτρικά και μαγνητικά πεδία.
Βλέπουμε ότι οι επιστήμονες αρχίζουν να ανακαλύπτουν ένα σύνολο ηλεκτρικών αισθήσεων που μπορούν να εξηγήσουν γιατί μερικοί άνθρωποι μπορούν να αισθανθούν τη ροή της ενέργειας σε άλλα έμβια όντα.
«Όλα τα ζωντανά κύτταρα έχουν ηλεκτρικά πεδία και πολλά διαφορετικά ζώα είναι σε θέση να αισθάνονται και να αντιδρούν στα πεδία αυτά», λέει ο δρ. Zhao. «Ακόμη και τα ανθρώπινα κύτταρα θα κινηθούν ανταποκρινόμενα σε ένα ηλεκτρικό πεδίο κατά τη διάρκεια της επούλωσης ενός τραύματος».
Αυτός ο μηχανισμός στο εσωτερικό των κυττάρων μας εξηγεί πολλές παραδοσιακές τεχνικές όπως το Ρέικι, η ενεργειακή θεραπεία, η γιόγκα, το Τσιγκόνγκ και πολλές άλλες πνευματικές και θεραπευτικές πρακτικές που βασίζονται σε μεγάλο βαθμό στο αίσθημα της ενέργειας που ρέει μέσα στα έμβια όντα.
v

6312JKG54GJ45114KLJ3

Σύμφωνα με τον δρα Min Zhao, μέσα στον άνθρωπο υπάρχουν διάφοροι τύποι μηχανισμών ανίχνευσης και κανένας από αυτούς δεν είναι γνωστός. Τώρα είναι η πρώτη φορά που οι επιστήμονες παρέχουν πειραματικά στοιχεία που δείχνουν με σαφήνεια αυτό που μέχρι χθες ήταν υποθετικό – ότι ο άνθρωπος διαθέτει έναν άγνωστο μηχανισμό ανίχνευσης της ενέργειας. Πηγή: Supplied
ν

 


Translate this post