Φενγκ Σούι – Τα ιπτάμενα άστρα του 2016

Κατηγορία Κινεζική αστρολογία, Φενγκ Σούι

ΠΡΩΤΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ

Posted by Youmagazine Staff

 

Α΄ Μέρος: Ενισχύοντας τα ευοίωνα άστρα

 

Τη χρονιά αυτή πρέπει να βρίσκεται κανείς σε επαγρύπνηση, να αποφεύγει τις κακοτοπιές και να είναι έτοιμος να δράσει αστραπιαία, όποτε χρειαστεί.

12475295928638
v

Η ΝΕΑ κινεζική χρονιά (4/2/2016-3/2/2017) είναι η χρονιά του Πύρινου Πιθήκου. Πρόκειται για μια χρονιά περιπέτειας, ανακαλύψεων, ερωτηματικών και απαντήσεων, κατά την οποία η τύχη μπορεί να χτυπήσει την πόρτα σας εκεί που δεν το περιμένετε και τα πράγματα να αλλάξουν εν ριπή οφθαλμού. Το ρίσκο, η στρατηγική μεθόδευση, η μάθηση, η αλλαγή και η πρόοδος είναι τα χαρακτηριστικά στοιχεία ενός έτους Πιθήκου.
Κάτω από την επίδραση του στοιχείου της Φωτιάς και του Μετάλλου, που είναι το στοιχείο του Πιθήκου, διανύουμε μια εποχή γκρεμίσματος του παλιού και χτισίματος του καινούριου, δημιουργίας και πορείας προς τα εμπρός. Τώρα μπορούμε να ξεπεράσουμε εμπόδια με αξιοσημείωτη ευκολία και να πλησιάσουμε το στόχο μας. Είναι μια χρονιά απίστευτων ευκαιριών και έντονων παθών, με ατέλειωτα συναισθηματικά σκαμπανεβάσματα και τις αισθήσεις να παίρνουν φωτιά.
Η Φωτιά δίνει σχήμα στο Μέταλλο, αλλά μπορεί επίσης να μετατραπεί σε καταστροφική δύναμη. Το χάος και η δημιουργία ενώνονται σε έναν επικίνδυνο χορό, απειλώντας όποιον αφεθεί χωρίς σκέψη σε αυτόν. Οι απάτες, οι αυταπάτες και οι ψευδαισθήσεις αφθονούν τη χρονιά αυτή και οι ψυχολογικοί παράγοντες ασκούν μεγάλη επιρροή.
Καλό θα ήταν να μην παίρνουμε τίποτα σαν δεδομένο. Ο Πίθηκος είναι σοφός, αλλά και απρόβλεπτος και μπορεί να περάσει περιόδους ζήλιας, καχυποψίας ή να έχει ξεσπάσματα θυμού. Η εμπιστοσύνη είναι δύσκολη υπόθεση τη χρονιά αυτή.
Παρ’ όλα αυτά, ίσως θυμάστε ότι η διαστημική εποχή ξεκίνησε επίσημα το 1956, τη χρονιά του Πύρινου Πιθήκου. Αναμένουμε να δούμε καινοτόμες εξελίξεις στις επιστήμες, την τεχνολογία, την εκπαίδευση, το εμπόριο και τις τέχνες.
x

Οι θέσεις των Ιπτάμενων Άστρων το 2016

Φέτος είναι το 12ο έτος του 20ετούς κύκλου της Περιόδου 8 (2004–2023). Είχαμε ξανά χρονιά Γιανγκ Πιθήκου της Φωτιάς το 1956, 1896 και 1836. Αυτές οι χρονιές ήταν ιδιαίτερα ευμετάβλητες, πολιτικά και οικονομικά, και γι’ αυτό θα πρέπει να προσεχθεί ιδιαίτερα και το 2016.
Επειδή το Μαύρο Άστρο 2 (Ju Men) βρίσκεται στον κεντρικό οίκο της Γης, σαν δυσοίωνο που είναι, μπορεί να προκαλέσει καταστροφές, παγκόσμια πολιτική αστάθεια και κρίση στις αγορές. Ευνοούνται παρ’ όλα αυτά οι επενδύσεις σε γη, χρυσό και ασήμι.
Το 1992 και το 2004 ήταν οι δύο πρόσφατες χρονιές Πιθήκου, κατά τις οποίες είχαμε σεισμούς με πολλά θύματα, όπως τον μεγάλο σεισμό που προκάλεσε το τσουνάμι στην Ινδονησία και στοίχισε την ζωή εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων.
Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι, επειδή το αντίθετο ζώδιο του Πιθήκου είναι η Τίγρης, τυχόν λαθεμένοι χειρισμοί μπορεί να «ξυπνήσουν» την Τίγρη από τον ύπνο της, με αποτέλεσμα πιθανές ατυχίες, συμφορές και τραυματισμούς.
Και το 2016 αναμένεται κάποια μεγάλη καταστροφή, ιδιαίτερα στην Αμερική και τη Ρωσία, καθώς και στην Συρία και το Ιράκ, λόγω των δυνάμεων που εμπλέκονται εκεί. Φέτος όμως αναμένεται να ξεκινήσουν και προσπάθειες για την εύρεση λύσης στο πρόβλημα της Συρίας, παρ’ όλο που θα είναι μακροχρόνιες.
Γενικά, το 2016 δεν θα παρουσιάσει σταθερότητα. Υπάρχει, όπως είπαμε, αυξημένος κίνδυνος σεισμών, πλημμυρών, φυσικών καταστροφών, μεγάλων μεταναστευτικών επιδρομών, αστάθειας και συγκρούσεων στη Μέση Ανατολή και μεγάλων σκανδάλων σε εταιρείες και συνασπισμούς.
Πιο αναλυτικά, η ισχυρή επίδραση του Μεγάλου Δούκα (πλανήτης Δίας), ο οποίος μπαίνει στον ΝΔ τομέα Kun, σε συνδυασμό με το άστρο 8 του τομέα, πλήττει τη Μητριαρχία και κατά συνέπεια τη μεγαλύτερη σε ηλικία γυναίκα του σπιτιού.
Το άστρο 2 των ασθενειών εγκλωβίζεται στο κέντρο του σπιτιού και μπορεί να προκαλέσει πολλές δυσκολίες στο χώρο του σπιτιού ή της εργασίας, γι’ αυτό και πρέπει να τοποθετηθούν πολύ προσεκτικά ιδιαίτερες θεραπείες και αντίμετρα όπως το αλατόνερο, η εξάδα νομισμάτων και ο μελωδός με 6 ράβδους.
Δυστυχώς φέτος έχουμε πολλούς αρνητικούς μήνες με προβλήματα: Φεβρουάριος, Απρίλιος, Μάιος, Αύγουστος, Οκτώβριος και Νοέμβριος του 2016 και Ιανουάριος του 2017.
Ιδιαίτερα οι γεννημένοι σε έτος Τίγρης (1938, 1950, 1962, 1974, 1998, 2010), παρ’ όλο που η Τίγρης υπερέχει του Πιθήκου, θα πρέπει να προσέξουν ιδιαίτερα, γιατί θα αντιμετωπίσουν δυσκολίες που όμως αντισταθμίζονται με τις προτεινόμενες θεραπείες (εξαρτάται βέβαια και από το στοιχείο που αντιστοιχεί στο έτος γέννησής τους). Όσοι έχουν γεννηθεί το 1926 ή το 1986, αν και πύρινοι Τίγρεις, δεν θα έχουν προβλήματα.
Αυτό που πρέπει να κάνουμε με τους τομείς που προαναφέραμε, δηλαδή τον Νοτιοανατολικό, τον Νότιο, τον Νοτιοδυτικό, το Κέντρο και τον Βορειοανατολικό, είναι να τους έχουμε καθαρούς και τακτοποιημένους, αποφεύγοντας οτιδήποτε μπορεί να προκαλέσει ταραχή και αναστάτωση (φωνές, δυνατοί θόρυβοι, μηχανήματα, ανακαίνιση κτλ.), καθώς αυτό θα μπορούσε να φέρει κακή υγεία, απώλεια πλούτου, ατυχίες ή ζημίες. Επομένως, ο χρυσός κανόνας μεταξύ 4 Φεβρουαρίου 2016 και 3 Φεβρουαρίου 2017 είναι «Μην Ενοχλείτε».
Μπορείτε να εντοπίσετε εύκολα τους τομείς αυτούς στο σπίτι ή στο γραφείο σας με μια πυξίδα, αλλά και να εφαρμόσετε το πιο κάτω σχεδιάγραμμα με τα άστρα σε μια πρόχειρη κάτοψη του σπιτιού σας, περιστρέφοντάς το και ευθυγραμμίζοντας π.χ. την Ανατολή με την Ανατολή κτλ.

x

ΕΝΙΣΧΥΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΕΥΟΙΩΝΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ

Το ρομαντικό άστρο 4 στη Δύση

Ο Δυτικός τομέας είναι το μέρος όπου φέτος μπορούμε να ενισχύσουμε το ρομαντισμό, τα ταξίδια, τη δημιουργικότητα, τα ακαδημαϊκά και καλλιτεχνικά μας ταλέντα, την γνώση και την αυτοβελτίωση. Εδώ, μπορούν να τοποθετηθούν φρέσκα μπαμπού ή λουλούδια (4) σε καθαρό νερό. Καλό είναι να χρησιμοποιηθεί ένα γκρι, μπλε, ανθρακί ή μαύρο βάζο, ή ένα απλό μπολ με πεντακάθαρο νερό για να μην έχουμε προβλήματα σχέσεων. Αποφεύγουμε τα χρώματα της φωτιάς και οτιδήποτε μεταλλικό.
Εάν υπάρχουν ήδη μεταλλικά χρώματα λόγω Δύσης (λευκό, ασημί, χρυσό), μην ανησυχείτε, ρίξτε μαξιλάρια, ριχτάρια, κουρτίνες και υφάσματα σε μπλε-γκρι αποχρώσεις. Ευνοούνται οι γεννημένοι στα έτη του Πετεινού (1945, 1957, 1969, 1981, 1993, 2005) και η νεότερη κόρη.
• Αποφύγετε τα συντριβανάκια ή το τρεχούμενο νερό.
• Τοποθετήστε μια υδρόγειο κρυστάλλινη σφαίρα στο γραφείο σας και μπλε αντικείμενα.
• Τοποθετήστε πάπιες, κύκνους, διπλά σύμβολα και Κρίσνα-Ράντα σε ζεύγη.
• Τοποθετήστε φωτογραφίες αγαπημένων προσώπων, διπλά κάδρα και διπλούς λωτούς.
• Η θέση αυτή γίνεται ιδιαίτερα ευοίωνη φέτος με μια Δρακοχελώνα.
• Τοποθετήστε μια κρυστάλλινη παγόδα.
• Τοποθετήστε έναν Δράκο-φοίνικα.
• Τοποθετήστε ένα άγαλμα της Σαράσβατι, ή μια μάνταλα της Σαράσβατι για να ενισχύσετε την εκπαίδευση και τις τέχνες.
x

Το τυχερό ουράνιο άστρο 6 στο Νότο

Το άστρο αυτό είναι εξαιρετικό για την καριέρα, την ευημερία, τον πλούτο, την πολιτική, τους οδηγούς και οποιονδήποτε αναμειγνύεται με την ιδιοκτησία. Είναι ιδιαίτερα ευοίωνο για όσους έχουν Νότια είσοδο στο σπίτι ή στο γραφείο.
Αποφύγετε να κάνετε έργα στον τομέα αυτό, γιατί απ’ εδώ περνάει η ενέργεια των Three Killings (βλ. σχήμα πιο πάνω) που αν ενεργοποιηθούν μπορεί να δημιουργήσουν προβλήματα. Ευνοούνται οι γεννημένοι τη χρονιά του Αλόγου (1942, 1954, 1966, 1978, 1990, 2002, 2014) και η μεσαία κόρη.
Ακόμη και μια νότια είσοδος καλό είναι να μην χρησιμοποιείται πολύ και να μην δημιουργείται εδώ θόρυβος.
Εάν η κρεβατοκάμαρα βρίσκεται στον Νότο μπορεί να δημιουργηθούν προβλήματα στο συκώτι και τα πόδια (τοποθετήστε ένα μπλε χαλί ή κάλυμμα).
Ο Hottei Buddha μπορεί να ανατρέψει το πρόβλημα. Εάν ο προσωπικός σας αριθμός είναι το 3, αποφύγετε αυτόν το τομέα. Αν αυτό δεν είναι εφικτό, τοποθετήστε εδώ ένα μπολ με νερό.
• Μη βάζετε μεταλλικά αντικείμενα στον τομέα αυτό.
• Τοποθετήστε χρυσά ίνκποτ.
• Τοποθετήστε εδώ κρυστάλλινες σφαίρες, κομμάτια χαλαζία και σύμβολα από χαλαζία.
• Τοποθετήστε μια μάνταλα του Άρη ή 6 κοράλλια.
• Προτιμήστε ένα Meru με μάνταλα Άρη.
• Τοποθετήστε ένα πέτρωμα lingam (για τον Yama, μάνταλα Yama).
• Προτιμήστε αγάλματα του Σίβα, φυλακτά και μάνταλες Σίβα.
• Ενίσχυση με σύμβολα πλούτου, μάνταλες Laxmi και Kuber.
• Εάν η είσοδος είναι στο Νότο, τοποθετήστε έναν καθρέφτη bagua στην κορυφή της, ένα fu dog απέναντι από την πόρτα ή έναν Θεό Τίγρη.
x

Το άστρο του πλούτου 8 στον ΝΔ τομέα

Επειδή φέτος περνάει από εδώ ο Tai Shui (Μεγάλος Δούκας ή πλανήτης Δίας), ο τομέας υπόσχεται φήμη, αναγνώριση, πλούτο, νίκες και ρομαντισμό. Αν όμως διαταραχθεί θα φέρει αντίθετα αποτελέσματα. Ευνοούνται οι γεννημένοι σε έτη Προβάτου (1943, 1955, 1967, 1979, 1991, 2003)  και Πιθήκου (1944, 1956, 1968, 1980, 1992, 2004), καθώς και η μητέρα και οι μεγαλύτερες γυναίκες του σπιτιού.
• Μην τοποθετείτε βαριά μεταλλικά αντικείμενα, γιατί θα αποδυναμώσουν την καλή Γη.
• Ευοίωνες οι ΝΔ είσοδοι και κρεβατοκάμαρες.
• Τοποθετήστε κρυστάλλους χαλαζία, 2 ροζ καρδιές ή λωτούς από χαλαζία, ζευγάρια κύκνων ή πάπιες.
• Τοποθετήστε εδώ τα έγγραφα, τα χαρτιά και τους φακέλους με τα περιουσιακά στοιχεία.
• Κρεμάστε στα παράθυρα κρυστάλλινες σφαίρες σβαρόφσκι.
• Κάντε διάφορες δραστηριότητες, καλέστε κόσμο και ανοίξτε τα παράθυρα.
• Ο κόκκινος βάτραχος με τα 3 πόδια μπορεί να μπει ΝΔ κοντά σε πόρτα ή μπαλκονόπορτα και να κοιτάζει μέσα.
• Εάν βρίσκεται εδώ το υπνοδωμάτιο, βάλτε πέτρες χαλαζία ή αμέθυστο για να ενισχυθεί η ενέργεια του 8.
• Προτιμήστε αντικείμενα συμβολικά του 8, όπως το άπειρο και ο ευοίωνος κόμπος.
• Αυτή είναι μια καλή θέση για μελέτη για τα παιδιά. Τοποθετήστε κρυστάλλους άλατος, φωτιστικά και μπάλες χαλαζία για ενίσχυση της συγκέντρωσης. Συλλέξτε θετική ενέργεια από αυτόν το τομέα.
• Τοποθετήστε ένα Meru ΝΔ με μάνταλες Ράχου.
• Τοποθετήστε πετρώματα 8 ισωνίτη.
• Τοποθετήστε εδώ τα ευοίωνα θιβετανικά σύμβολα του 8.
x

Το μοβ άστρο 9 του μελλοντικού πλούτου και ευημερίας στην Ανατολή

Αν βρίσκεται εδώ η κεντρική είσοδος, θα φέρει επαγγελματική ανάπτυξη, νέες ευκαιρίες στη δουλειά, προαγωγή, καλή φήμη και θετικές εξελίξεις. Το άστρο 9 είναι πολλαπλασιαστής ευημερίας και ο τομέας της Ανατολής είναι ιδιαίτερα ευοίωνος για όσους σπουδάζουν, ενώ τα ζευγάρια που έχουν εδώ την κρεβατοκάμαρα θα δουν τη σχέση τους να ανθίζει. Ευνοούνται οι γεννημένοι στα έτη του Λαγού (1939, 1951, 1963, 1975, 1987, 1999, 2011) και ο πρωτότοκος γιος.
• Αυτή είναι η ιδανική θέση για το άγαλμα της Κουάν Γιν, διαφορετικά τοποθετήστε το στην ανατολική πλευρά του υπνοδωματίου. 
• Για να ενισχύσετε τη γονιμότητα, βάλτε φιστίκια Αιγίνης ή μαύρα σπόρια από καρπούζι στο υπνοδωμάτιο.
• Κρεμάστε μια εξάδα κινέζικων νομισμάτων στον τοίχο τον Ιούνιο και το Σεπτέμβριο του 2016 (όταν κάνουν ένα σύντομο πέρασμα τα άστρα 2 και 5).
• Τοποθετήστε δύο ενισχυτικά Πι Γιάο. Το ένα με το πέλμα δεξιά πάνω σε νεροκολοκύθα για προστασία από κακοτυχίες και το δεύτερο με το πέλμα αριστερά πάνω σε ίνκποτ για ευημερία και εφέλκυση μελλοντικού πλούτου.
• Τοποθετήστε εδώ πράσινα φυτά και βιολέτες.
• Στολίστε με ανθοδοχεία με φρέσκα λουλούδια.
• Τοποθετήστε ένα νόμισμα με σπαθί για προστασία.
• Τοποθετήστε 9 νομίσματα ή 9 ρουμπίνια.
• Προτιμήστε ένα Meru με μάνταλες Ήλιου.
• Στολίστε με μια μπρούτζινη παράσταση που να απεικονίζει έναν ήλιο.
x

Το λευκό άστρο της νίκης 1 στον ΝΑ τομέα

Αντιστοιχεί στο ανθρώπινο σώμα, τα αυτιά, τα νεφρά και το αίμα. Ο ΝΑ τομέας αντιστοιχεί στη Γη και το στοιχείο του Νερού (άστρο 1) τον ενισχύει, οπότε όταν ενεργοποιείται σωστά φέρνει νέες ευκαιρίες, κέρδη από επενδύσεις και ακαδημαϊκές επιτεύξεις. Ευνοείται η πρώτη κόρη του σπιτιού και οι γεννημένοι σε έτη Δράκου (1940, 1952, 1964, 1976, 1988, 2000, 2012) και Φιδιού (1941, 1953, 1965, 1977, 1989, 2001, 2013).
• Καλό είναι να μελετάνε τα παιδιά στη ΝΑ πλευρά του δωματίου.
• Τοποθετήστε εδώ θεούς και φυλακτά πλούτου για αύξηση των εσόδων και ευημερία.
• Είναι πολύ ευοίωνη φέτος η ΝΑ κεντρική είσοδος ή πόρτα του υπνοδωματίου.
• Εάν βρίσκεται εδώ η κρεβατοκάμαρα, ενισχύστε τη θετική ενέργεια με μπλε σκεπάσματα ή χαλιά.
• Εάν βρίσκεται εδώ το κρεβάτι σας, τοποθετήστε δίπλα του μια μεταλλική νεροκολοκύθα.
• Εάν βρίσκεται εδώ το γραφείο σας, διακοσμήστε το με σετ καλλιγραφίας, καμβάδες και αγάλματα Σαράσβατι.
• Τοποθετήστε άλογα λευκά ή κρυστάλλινα.
• Στολίστε με μια μάνταλα Αφροδίτης.
• Τοποθετήστε εδώ ένα ζιργκόν, ένα διαμάντι ή απομίμηση διαμαντιού.
• Διακοσμήστε το χώρο με ένα άγαλμα Νίκης ή έναν θεό πλούτου με ακόντιο.
• Τοποθετήστε δύο νομίσματα και έναν χαλαζία σαν φυλακτό από νομικά προβλήματα και θέματα υγείας.
x

Επόμενο: Τα δυσοίωνα άστρα και οι θεραπείες τους >

 


1 2

Translate this post