Χρονοταξιδιώτης προβλέπει παγκόσμιο πόλεμο το 2025

Κατηγορία ΘΕΜΑΤΑ, Προβλέψεις, Σύγχρονα Μυστήρια

ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ

Posted by Youmagazine Staff

 

Ένας χρονοταξιδιώτης, ονόματι Τζον Τίτορ, ισχυρίζεται ότι ταξίδεψε έως το έτος 2036. Σύμφωνα με τα λεγόμενά του, το 2025 ένας παγκόσμιος πόλεμος σκότωσε τρία δισεκατομμύρια ανθρώπους.

Ένας παγκόσμιος πόλεμος θα σκοτώσει τρία δισεκατομμύρια ανθρώπους το 2025. Image: U.S. National Archives. Πηγή: Supplied 
v

ΠΙΣΩ στο 2000 και στην εποχή που ένας άγνωστος άνδρας εμφανίστηκε στο διαδίκτυο υποστηρίζοντας ότι είναι χρονοταξιδιώτης. Ο άνδρας, ο οποίος είναι γνωστός ως Τζον Τίτορ, ισχυρίζεται ότι έχει ταξιδέψει έως το έτος 2036, χρησιμοποιώντας μια μηχανή του χρόνου, η οποία είχε εγκατασταθεί σε μια Chevrolet του 1987.
Σύμφωνα με τον Τίτορ, αυτή ήταν η πρώτη χρονομηχανή που παρήγαγε και κατασκεύασε ένας πολυεθνικός όμιλος εταιρειών με τα αρχικά GE (General Electric) το 2034.
Φυσικά το όχημα του Τίτορ δεν άφησε πίσω του καμιά πύρινη γραμμή, όπως συνέβαινε στην ταινία “Back to the future”. Εξωτερικά, όμως, φαινόταν να επιταχύνει, καθώς το φως άρχισε να κάμπτεται γύρω από αυτό.
«Στην αρχή φαίνεται σαν να οδηγάς μέσα σε ένα ουράνιο τόξο… Κατόπιν τα χρώματα ξεθωριάζουν μέχρι που επικρατεί το μαύρο. Το μαύρο παραμένει έως ότου η συσκευή απενεργοποιηθεί», είπε ο Τίτορ αφηγούμενος την εμπειρία του. «Θα συνιστούσα να κρατήσετε τα παράθυρα κλειστά, καθώς μια μεγάλη θερμότητα συσσωρεύεται έξω από το αυτοκίνητο».
v

013235897653780

Ο Τζον Τίτορ δημοσίευσε φωτογραφίες από διάφορα έγγραφα που σχετίζονται με το ταξίδι του στο χρόνο. Αυτή εδώ υποτίθεται ότι είναι η “μονάδα μετατόπισης χρόνου” που είχε τοποθετηθεί σε μια Chevrolet του 1987. Πηγή: Supplied
v

Φαντασία ή πραγματικότητα;

Πριν αναρωτηθείτε αν είναι φαντασία ή πραγματικότητα, πρέπει να σας πούμε ότι ο Τίτορ πέρασε αρκετούς μήνες σε απευθείας σύνδεση στο διαδίκτυο από το 1998 έως το 2000, απαντώντας σε ερωτήσεις πιστών αλλά και σκεπτικιστών, στο δημόσιο φόρουμ Art Bell, σχετικά με το μέλλον, το ταξίδι στο χρόνο και τη δική του ζωή, συμπεριλαμβανομένων κάποιων τρομακτικών προβλέψεων που ορισμένοι πιστεύουν ότι θα βγουν αληθινές.
Ίσως το πιο ισχυρό επιχείρημα να είναι αυτό που σχετίζεται με την αναζήτηση ενός υπολογιστή IBM 5100, τον οποίο ο Τίτορ αναφέρει σε μια από τις πρώτες δηλώσεις του.
Ο υπολογιστής IBM 5100 ήταν ο πρώτος φορητός υπολογιστής που κυκλοφόρησε το Σεπτέμβριο του 1975. «Το πρώτο σκέλος του ταξιδιού μου», ανέφερε ο Τίτορ «αφορούσε τη χρονική περίοδο 2036-1975. Μετά από δύο VGL ελέγχους, η απόκλιση υπολογίστηκε περίπου στο 2,5 τοις εκατό (από το 2036). Είχα σταλεί να πάρω έναν υπολογιστή της IBM με την ένδειξη 5100. Ήταν ένας από τους πρώτους φορητούς υπολογιστές που είχαν κατασκευαστεί και είχε τη δυνατότητα να διαβάζει όλες τις παλαιότερες γλώσσες προγραμματισμού πέρα από την APL και την Basic».
Με άλλα λόγια, ο υπολογιστής είχε την ικανότητα να μιμείται άλλες γλώσσες προγραμματισμού. Το γεγονός αυτό δεν ήταν ευρέως γνωστό κατά τη διάρκεια της συγκεκριμένης χρονικής περιόδου.
v

023235897653790

Σχεδιάγραμμα του General Electric Army Model C204 Gravity Distortion Time Displacement Unit που ο Τζον Τίτορ υποστηρίζει ότι έφερε στη Γη. Πηγή: Supplied
v

Πέρα από αυτό, έγραψε ότι «Ένας παγκόσμιος πόλεμος το 2025 σκότωσε περίπου τρία δισεκατομμύρια ανθρώπους». (Ποσό ωστόσο μάλλον υπερβολικό, ακόμη και για προφητεία τύπου Doomsday).
«Αυτοί που επέζησαν ήρθαν πιο κοντά μεταξύ τους. Η ζωή επικεντρώνεται πρώτα στην οικογένεια και στη συνέχεια στην κοινότητα. Δεν μπορώ να φανταστώ τη ζωή ακόμα και μερικές εκατοντάδες μίλια μακριά από την οικογένειά μου».
Συνεχίζοντας την περιγραφή, είπε ότι δεν υπάρχει [μετά τον πόλεμο] κάποιο μεγάλο βιομηχανικό συγκρότημα που δημιουργεί για τις μάζες άχρηστα είδη διατροφής και ψυχαγωγίας. Τα πάντα καλλιεργούνται και πωλούνται σε τοπικό επίπεδο. Οι άνθρωποι ξοδεύουν τον περισσότερο χρόνο διαβάζοντας και μιλώντας μεταξύ τους πρόσωπο με πρόσωπο. Είπε ακόμη ότι η θρησκεία λαμβάνεται πολύ σοβαρά υπόψη.
Όταν ρωτήθηκε γιατί προτίμησε ένα φόρουμ συνωμοσιολογίας, όπως το Art Bell, για να προσεγγίσει το κοινό, έγραψε:
> TimeTravel_0: Μου αρέσουν τα “παραφυσικά” chat rooms για 2 λόγους.
> TimeTravel_0: 1. Θεωρώ ότι οι άνθρωποι εδώ είναι πιο ανοιχτοί στις ιδέες.
> TimeTravel_0: 2. Βρίσκω ειρωνικό το γεγονός πως όταν αυτό που ψάχνουν πέσει στην αγκαλιά τους, δεν μπορούν να το πιστέψουν.
Τον Μάρτιο του 2001, ο Τίτορ ανακοίνωσε ότι επρόκειτο να ταξιδέψει και πάλι στα όρια του χρόνου, αφήνοντας αυτό το αινιγματικό, όσο και ακατανόητο, μήνυμα: «Φέρτε ένα αέριο μαζί σας όταν το αυτοκίνητο πεθάνει στην άκρη του δρόμου. Αντίο. Τζον».
v

Άλυτο μυστήριο

Από τότε, πολλοί βάλθηκαν να λύσουν το μυστήριο σχετικά με την ταυτότητα του Τζον Τίτορ, χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία.
Σε βίντεο που ανέβηκε στο YouTube, ομάδα ερευνητών ήρθε σ’ επαφή με τον δρα Λάρι Χάμπερ, δικηγόρο με έδρα τη Φλόριδα, ο οποίος εκπροσωπεί την Κέι Τίτορ, μια γυναίκα που από το 2006 ισχυρίζεται ότι είναι η μητέρα του Τζον.
Στο βίντεο καταγράφεται όλη η συζήτηση, από την οποία δεν προκύπτει καμιά ουσιαστική πληροφορία, πλην της δήλωσης του Χάμπερ ότι η όλη υπόθεση είναι αληθινή και όχι φτιαχτή. Αυτό όμως είναι κατανοητό, αφού ο Χάμπερ είναι ο διευθύνων σύμβουλος του Ιδρύματος Τζον Τίτορ (The John Titor Foundation), της εταιρείας που βρίσκεται πίσω από τις πωλήσεις διαφόρων ειδών και βιβλίων και φυσικά τη συμφέρει να διαιωνίζεται η ιστορία του Τζον.
Όμως, το ότι κάποιοι προσπάθησαν να επωφεληθούν οικονομικά, δεν αποτελεί απόδειξη ότι ο Τζον Τίτορ δεν είναι αληθινό πρόσωπο.
Όσον αφορά τη «μητέρα» του, δεν έχει εμφανιστεί ποτέ δημόσια – στην πραγματικότητα δεν υπάρχει καμία απόδειξη ότι υπάρχει.
Είναι απίθανο να λυθεί κάποτε το μυστήριο αυτό.
v

033235897653791

Το τεχνικό εγχειρίδιο της μηχανής του χρόνου φέρει τον τίτλο “C204 Gravity Distortion TimeDisplacement Unit” και έχει ημερομηνία 21 Μαρτίου 2034. Πηγή: Supplied
v

Αυτό είναι ακριβώς έκανε και ο Τζον Τίτορ στα τέλη του 1990. Είπε ότι είχε σταλεί από το μέλλον για να ανακτήσετε έναν παλιό υπολογιστή, μίλησε με χιλιάδες ανθρώπους σε απευθείας σύνδεση και αφηγήθηκε ιστορίες γύρω από το φουτουριστικό 2036. Σε μια από τις ιστορίες του, προειδοποίησε για την επερχόμενη καταστροφή το 2025, αλλά είπε ότι ο ίδιος δεν μπορούσε να βοηθήσει ώστε να αποτραπεί.
Πού βρίσκεται σήμερα ο Τίτορ; Ίσως, αυτή τη στιγμή, να έχει γύρω του προϊστορικά ερπετά, ή να συνομιλεί με ανθρώπους των σπηλαίων, ή να τιθασεύει δεινόσαυρους.
Ίσως πάλι, όπως λέει ο ίδιος ο Τίτορ, ένα απίστευτο κομμάτι της ιστορίας να έπεσε στην αγκαλιά μας, και εμείς απλά δεν μπορούμε να το πιστέψουμε.

 


Translate this post