Η αύρα και πώς να την προστατεύσετε

Κατηγορία Διπλός Ορίζοντας

ΠΡΩΤΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ

Από την Γεωργία Μεταξά

 

Όλοι μας έχουμε νιώσει κατά καιρούς την ανάγκη να προστατεύσουμε τον εαυτό μας από τα ξένα βλέμματα, τις ξένες σκέψεις, αλλά και από τις ψυχικές επιθέσεις. Υπάρχουν λοιπόν, μερικές απλές και αποτελεσματικές μέθοδοι που μπορούν να μας προσφέρουν ψυχική προστασία.

1341g541g541gjlk6767
v

Η ΑΥΡΑ και τα ενεργειακά κέντρα (τσάκρα) απορροφούν ή απωθούν όλων των ειδών τις ενέργειες με τις οποίες ερχόμαστε σε επαφή. Αν για παράδειγμα, νιώθουμε εξαντλημένοι όποτε βρισκόμαστε ανάμεσα σε πολλούς ανθρώπους ή μετά από τη συνάντησή μας ή ακόμα και μετά από τη συνομιλία μας στο τηλέφωνο με ένα συγκεκριμένο άτομο, αυτό σημαίνει ότι είμαστε ευαίσθητοι στην αρνητική διάθεση που υπάρχει γύρω μας και θα πρέπει να προσέξουμε να μην πέφτουμε θύματα των «ενεργειακών βρικολάκων».
Αυτοί οι «βρικόλακες» καταφέρνουν να νιώθουν οι ίδιοι καλύτερα, παριστάνοντας τα θύματα στους άλλους, απαιτώντας τη συμπάθειά τους και απομυζώντας την ενέργειά τους – συχνά ασυνείδητα, αλλά παρ’ όλα αυτά, με επιτυχία. Ακόμα και μέσα στο ίδιο μας το σπίτι ενδέχεται να επηρεαστούμε από την κακή διάθεση των άλλων ή από τις υπερβολικές ανάγκες τους.
Οποιοσδήποτε ασχολείται με την ανάπτυξη των θεραπευτικών ή των πνευματικών του ικανοτήτων, θα πρέπει να χρησιμοποιεί μεθόδους γείωσης και προστασίας για τον εαυτό του. Ένας αρχάριος σε πνευματικές μεθόδους, που θα ανοιχτεί πολύ γρήγορα, ενδέχεται να βιώσει ένα μεγάλο κύμα ψυχικής ενέργειας που θα του προκαλέσει σύγχυση, νοητικές ενοχλήσεις και αϋπνία, ενώ θα τον καταστήσει ευαίσθητο σε ψυχικές επιθέσεις. Αυτό μπορεί να συμβεί κατά την έκθεσή του σε ψυχικές ενέργειες, χωρίς να έχει προηγουμένως πραγματοποιήσει τη διαδικασία εξαγνισμού και προστασίας του.
v

Φως στο σκοτάδι

Ακόμη όμως και αυτοί που έχουν πείρα και γνώση πάνω σε ψυχικές και πνευματικές μεθόδους, θα πρέπει να προστατεύουν και να γειώνουν τον εαυτό τους και να έχουν πάντα επίγνωση του λόγου για τον οποίο αναπτύσσουν τις ικανότητές τους. Όπως μας επισημαίνουν πολλές θρησκευτικές γραφές, αρκετές ισχυρές, σκοτεινές δυνάμεις ξεκίνησαν με καλές προθέσεις, αλλά κατέληξαν να χρησιμοποιούν τη δύναμή τους για την απόκτηση εξουσίας και όχι για να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στην ανθρωπότητα.
Θεραπευτές, δάσκαλοι, γκουρού και αναζητητές του πνεύματος κινδυνεύουν να χρησιμοποιήσουν λανθασμένα την ενέργειά τους λόγω έλλειψης ταπεινότητας, φιλοδοξίας ή μεγάλης ιδέας που έχουν για τον εαυτό τους. Αν επικρατήσει ο εγωισμός τους, η επιθυμία τους να πάρουν τον έλεγχο θα τους οδηγήσει σε έναν αγώνα κυριαρχίας, γεγονός που θα επιτρέψει την είσοδο σε ανεπιθύμητες ενέργειες.
Το να βασίζονται στην εντιμότητά τους, είναι ένα μάθημα που οι πνευματικοί άνθρωποι πληρώνουν κάποιες φορές ακριβά.
Όμως η γνώση της ύπαρξης αρνητικών ενεργειών και η συνειδητοποίηση των υπολειμμάτων της ενέργειας που παρέμειναν σε ένα αντικείμενο ή σε ένα χώρο, μετά από τη χρήση ή την κατοίκησή τους από άλλους ανθρώπους, δεν σημαίνει ότι είμαστε αυτόματα προστατευμένοι από τις αρνητικές επιρροές. Είναι πολλοί οι παράγοντες εκείνοι που μπορούν να ζημιώσουν το προστατευτικό μας πεδίο και να προσελκύσουν καταστροφικές δυνάμεις.
Ο φόβος και ο θυμός ελκύουν αρνητική ενέργεια. Δουλεύοντας στο φως, δημιουργούμε έναν ιερό, προστατευτικό χώρο. Οι ιερές τελετουργίες και οι προσευχές που εξαγνίζουν και εναρμονίζουν τη συνειδητότητά μας με υψηλούς σκοπούς, φέρνουν μια ισορροπία στο νοητικό, φυσικό και πνευματικό μας κόσμο.
v

Προστατευτική ασπίδα

Υπάρχουν περίοδοι στη ζωή μας, όπου έχουμε ανάγκη προστασίας από σκόπιμες και προμελετημένες ψυχικές επιθέσεις.
Όλοι μας θα θέλαμε να πιστέψουμε ότι η αγάπη και το φως μπορούν να νικήσουν τα πάντα, υπάρχουν όμως άνθρωποι που θα «επιτίθονταν» σε κάποιον, μόνο και μόνο από προσωπική ευχαρίστηση. Υπάρχουν επίσης άνθρωποι που φτάνουν στα άκρα για να αποκτήσουν το αντικείμενο του πόθου τους. Αν κάποιος χρησιμοποιεί τις ψυχικές του ικανότητες για να συνδεθεί με τα ενεργειακά σας κέντρα και να αποκτήσει τον έλεγχό σας, αν κάποιος χρησιμοποιεί τις νοητικές του δυνάμεις για να επιβληθεί πάνω σας, να σας μεταφέρει αρνητικές εικόνες ή να προβάλλει ένα νοητικό εξαναγκασμό, ένα απλό ξόρκι δεν πρόκειται να τον εμποδίσει.
v

2213975986elrk480
v

O καλύτερος τρόπος για να προστατευτούμε από τέτοιου είδους επιθέσεις είναι η δημιουργία μιας ψυχικής ασπίδας.
Όταν ξεκινάτε να δημιουργήσετε μια ασπίδα για πρώτη φορά, ζητήστε τη βοήθεια ενός φίλου που θα στέλνει ενέργεια στο μπράτσο σας. Εξασκηθείτε χρησιμοποιώντας διαφορετικές ενέργειες και διαφορετικά χρώματα, μέχρι να καταφέρετε να προστατεύσετε το μπράτσο σας από την ενέργεια που κατευθύνεται προς αυτό, με μια ψυχική ασπίδα. Σχεδιάστε την ασπίδα σας σε ένα χαρτί, τοποθετώντας την εικόνα σας στο κέντρο της ή φτιάξτε ένα τρισδιάστατο αντικείμενο, το οποίο θα την αντιπροσωπεύει και συγκεντρώστε την προσοχή σας σε αυτό. Με αυτό τον τρόπο, θα βοηθηθείτε στη νοητική της δημιουργία.
Είναι σημαντικό να διατηρείτε το προστατευτικό, ενεργειακό αυτό πεδίο, την ασπίδα σας, όσο πιο κοντά στο σώμα σας γίνεται. Αν η ασπίδα σας καταλαμβάνει μεγάλο χώρο γύρω από το σώμα σας και κάποιος έρθει πολύ κοντά σας, τότε θα βρίσκεται μέσα σε αυτήν.
Ακολουθήστε τις καμπύλες του σώματός σας και δώστε ιδιαίτερη προσοχή στην πλάτη σας. Φανταστείτε ότι ρίχνετε μια ενεργειακή κουβέρτα γύρω σας και τυλίγεστε σφιχτά μέσα σε αυτήν. Οραματιστείτε το εξωτερικό μέρος της κουβέρτας σαν να είναι από ένα αστραφτερό, γυαλιστερό υλικό που θα απωθεί και θα αντανακλά τις ενέργειες που δέχεται.
Από τη στιγμή που θα μπορείτε να διατηρείτε μια απλή ασπίδα γύρω σας, δημιουργήστε μια δεύτερη προστατευτική στρώση. Γεμίστε νοερά το διάστημα ανάμεσα στις δυο ασπίδες, με προστατευτικό υλικό που θα απορροφήσει αρκετή ενέργεια και θα ελαττώσει έτσι το σύνολο αυτής που τελικά θα φτάσει μέχρι εσάς.
Αφού καταφέρετε να διατηρείτε την ασπίδα αυτή συνέχεια γύρω σας, μπορείτε να πειραματιστείτε δημιουργώντας επιπλέον ασπίδες διαφόρων σχημάτων, φτιάχνοντας έτσι οκτάγωνα ή τετράεδρα. Οι επιφάνειές τους θα αντανακλούν την ανεπιθύμητη ενέργεια από διαφορετικές γωνίες, στέλνοντάς την έτσι μακριά. Δεν πρέπει να ξεχνάτε επίσης, να φορτίζετε την ασπίδα σας συνέχεια.
v

Ψυχικά εμπόδια

Σε έναν κόσμο με αναρίθμητα είδη ενέργειας, πρέπει να μάθουμε να διατηρούμε το ενεργειακό μας επίπεδο υψηλό. Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να ενισχύσουμε την ενέργεια μας και να ελκύσουμε θετικές και θεραπευτικές δυνάμεις στη ζωή μας. Μπορούμε να καταφύγουμε στη φύση, στον κήπο μας, στα κατοικίδιά μας, σε ασχολίες όπως η ιστιοπλοΐα και η πεζοπορία, σε βοηθήματα όπως είναι η αρωματοθεραπεία, τα κεριά, οι κρύσταλλοι, οι πολύτιμοι λίθοι, η μουσική, τα χρώματα, οι ιερές ασπίδες, οι μάνταλες (γιάντρες), τα αιθέρια έλαια, ο διαλογισμός, η γιόγκα, ο χορός, η προσευχή, οι ιερές τελετουργίες και γιορτές. Μπορούμε επιπλέον, να χρησιμοποιήσουμε τις παρακάτω τεχνικές.
Μανδύας: Οραματιζόμαστε έναν μανδύα, οποιουδήποτε χρώματος, που καλύπτει ολόκληρο το σώμα μας και μας προστατεύει κατά τη διάρκεια της ενασχόλησής μας με ψυχικές δυνάμεις, ειδικά προς το τέλος της εργασίας μας.
v

3213975986elrk480
v

Ασπίδα: Οραματιζόμαστε μια αστραφτερή ασπίδα που καλύπτει οποιοδήποτε τσάκρα ή σημείο του σώματός μας, το οποίο νιώθουμε ιδιαίτερα ευαίσθητο ή απλώς λέμε: «Ασπίδα σε λειτουργία!» Aν βρισκόμαστε αντιμέτωποι με αρνητική ενέργεια συναισθηματικής φύσης, θα πρέπει να προστατέψουμε το ηλιακό μας πλέγμα με την ασπίδα μας. Αν κάποιος μας στέλνει αρνητική, νοητική ενέργεια, θα πρέπει να προστατεύσουμε το κέντρο του τρίτου ματιού.
Κουρτίνα: Ιδιαίτερα χρήσιμη αν ζούμε ή δουλεύουμε με ανθρώπους που μας «στραγγίζουν» από όλη μας την ενέργεια. Οραματιζόμαστε μια κουρτίνα από μόλυβδο, η οποία ξεκινά από το ταβάνι και φτάνει μέχρι το πάτωμα και «βλέπουμε» τις απαιτήσεις των άλλων να χτυπάνε πάνω της.
Κρύσταλλοι: O οψιδιανός, ο ροζ και ο μαύρος χαλαζίας, ο όνυχας, το τουρκουάζ, το λάπις λάζουλι, η τουρμαλίνη και ο φθορίτης μας προστατεύουν από τις ψυχικές επιθέσεις, είτε τα φοράμε είτε τα έχουμε στο σπίτι μας.
Αιθέρια έλαια για την εξισορρόπηση των συναισθημάτων και για την εξύψωση του πνεύματος: Το αιθέριο έλαιο από άνθη πορτοκαλιάς διαλύει το φόβο, η μέντα καταπολεμά την υστερία και το σοκ, το πεύκο καθαρίζει την ατμόσφαιρα από την αρνητική ενέργεια, η μαντζουράνα επιφέρει ηρεμία στις ταραγμένες αισθήσεις και ελαττώνει την ψυχική ευαισθησία, ενώ η λεβάντα θεωρείται σαν το έλαιο πρώτης βοήθειας σε θέματα ψυχικής φύσεως. Το λιβάνι και το μύρο, χρησιμοποιούμενα σε θρησκευτικές τελετές, αναπτερώνουν το πνεύμα και εξαφανίζουν τους «δαίμονες».
Φυλαχτά: Μπορούν να φορεθούν σαν φυλαχτά για ψυχική προστασία διάφορα αγαπημένα κοσμήματα.
Χειρονομίες: Μπορούμε να έχουμε μια συγκεκριμένη χειρονομία ή μια εικόνα στο μυαλό μας που να ενεργοποιεί την προστατευτική μας μέθοδο –ένα χτύπημα στον καρπό ή ένα τρίψιμο του αγκώνα μας, για παράδειγμα– θα αποτελούσε μια συμβολική χειρονομία, κάτι σαν να γυρίζουμε ένα διακόπτη. Το αποτέλεσμα θα είναι να επικεντρωθεί η προσοχή μας στη δημιουργία μιας ασπίδας ή ενός προστατευτικού φίλτρου.
Ενώνουμε τον αντίχειρα με τον δείκτη και οραματιζόμαστε τον εαυτό μας μέσα σε μια λευκή σφαίρα. Ή ενώνουμε τις παλάμες μας, με τα δάχτυλά μας να κοιτούν προς τα πάνω και τους αντίχειρες με τους δείκτες ενωμένους, σχηματίζοντας έτσι ένα τρίγωνο.
Σύμβολα: Οραματιζόμαστε ένα σύμβολο ή μια εικόνα που πιστεύουμε ότι έχει τη δύναμη να μας προστατεύσει, όπως είναι ένας σταυρός, ένας άγιος ή ένας φύλακας άγγελος.
Φλόγα: Φανταζόμαστε τον εαυτό μας σαν μια λαμπερή φλόγα, η οποία καίει όλες τις αρνητικές σκέψεις που έρχονται προς το μέρος μας.
v

Πνευματικοί βοηθοί και άγγελοι

6213975986elrk180Ιστάρ: H Βαβυλώνια θεά της προστασίας εκπέμπει ένα φως, το οποίο δεν μπορούν να διαπεράσουν κατώτερες μορφές ενέργειας. Για να διώξετε τις αρνητικές καταστάσεις από τη ζωή σας, συγκεντρώστε την προσοχή σας στη φλόγα ενός κεριού και φέρτε στο μυαλό σας το μήνυμά της: «Άφησέ με να σε καλύψω με τις ασπίδες του φωτός που επιτρέπουν μόνο στην αγάπη να τις διαπεράσει και κρατάνε μακριά κάθε αρνητική ενέργεια».
Μορύα: O φωτισμένος δάσκαλος που πιστεύεται ότι κυβέρνησε το Κασμίρ στα 1840. Καλέστε τον για να προστατεύσετε τα τσάκρα της πλάτης και της καρδιάς (δεξιά).
Αρχάγγελος Μιχαήλ: Καλέστε τον όποτε νιώθετε φόβο ή τον κίνδυνο να σας απειλεί. Έρχεται προς βοήθειά σας, σαν ένας πνευματικός σωματοφύλακας, με το ξίφος και τις φλόγες της προστασίας.
Αρχάγγελος Ουριήλ: O Ουριήλ μπορεί να βοηθήσει σε περιπτώσεις καταστροφών, όπως είναι οι πλημμύρες, οι φωτιές και οι σεισμοί, ενώ παρέχει βοήθεια και μετά το τέλος τους.
v

Οραματισμός που χαρίζει ενέργεια

7213975986elrk180Σταθείτε ξυπόλυτοι, πάρτε βαθιές αναπνοές και φανταστείτε την ενέργειά σας να βυθίζετε μέσα στο ζεστό, υγρό χώμα. Συνδεθείτε με το χρυσό φως που βρίσκεται μέσα στη γη. Μεταφέρετε αυτή την ενέργεια σε όλο σας το σώμα, σε κάθε τσάκρα, νιώθοντάς την να σας εξαγνίζει και να σας ενεργοποιεί καθώς φτάνει μέχρι την κορυφή του κεφαλιού σας. Φανταστείτε το χρυσό αυτό φως να διανύει το πίσω μέρος του κεφαλιού σας, ενώ αισθάνεστε το πνεύμα σας να έλκεται προς την παγκόσμια ενέργεια που βρίσκεται στο τσάκρα της κορυφής του κεφαλιού σας.
Παράλληλα, νιώστε το χρυσό φως να διανύει τη σπονδυλική σας στήλη προς τα κάτω, φτάνοντας μέχρι τη γη. Εισπνεύστε, εκπνεύστε, χαλαρώστε και ανοίξτε τα μάτια σας. Θα πρέπει να αισθάνεστε γειωμένοι και ενεργοποιημένοι.
v

Εξαγνισμός της ενέργειας του σώματος

Οι κατώτερες μορφές της ψυχικής ενέργειας που έχουν συγκεντρωθεί στην αύρα σας κατά τη διάρκεια της μέρας, προκαλούν όλο το βάρος και την κούραση που νιώθετε στην πλάτη, στο λαιμό και στο ηλιακό σας πλέγμα.
Κάντε ένα μπάνιο με άλατα ή ρίξτε μερικές σταγόνες αιθέριου ελαίου λεβάντας, γκρέιπφρουτ ή κέδρου.
Οραματιστείτε ένα κύμα φωτός να σας λούζει και να καθαρίζει την αύρα σας. Φανταστείτε ένα πράσινο φως που διαλύει κάθε αρνητική ενέργεια που βρίσκεται στην αύρα σας.
v

5213975986elrk480
v

Προστατευτικές σφαίρες

Μπορείτε να επικαλεστείτε ένα λευκό ή χρυσό φως ή ακόμα και ένα ουράνιο τόξο που θα γεμίσει την αύρα σας και θα σχηματίσει μια προστατευτική σφαίρα, ένα φίλτρο ή ένα δυναμικό πεδίο».
Χαλαρώστε. Φανταστείτε ότι περιβάλλεστε από μια διάφανη μεμβράνη που επιτρέπει μόνο θετική ενέργεια να εισχωρήσει στο πεδίο σας. Σκεφτείτε ότι οι ανεπιθύμητες ενέργειες δεν μπορούν να φτάσουν μέχρι εσάς. Χαλαρώστε και συμπληρώστε το κενό της σφαίρας με τη βαθύτερη ουσία του εαυτού σας.
v

Τεχνικές γείωσης

Το κλείσιμο και η γείωση της ενέργειάς σας μετά το πέρας των θεραπευτικών και πνευματικών σας δραστηριοτήτων, είναι ζωτικής σημασίας. Φέρτε την ενέργειά σας ξανά στο κέντρο της ύπαρξής σας, καθώς επιστρέφετε στη συνειδητή σας κατάσταση.
Φανταστείτε ότι βγαίνουν ρίζες από τα πέλματά σας και καταλήγουν μέσα στη γη.
Φανταστείτε μια μαγνητική δύναμη να σας έλκει από τα πέλματα, στερεώνοντάς σας γερά πάνω στη γη.
v

Αιθέρια έλαια λουλουδιών

8213975986elrk180Τα αιθέρια έλαια των λουλουδιών προστατεύουν τον συναισθηματικό μας κόσμο από τις αρνητικές σκέψεις των άλλων ανθρώπων.
Μαργαρίτα: προσφέρει σταθερότητα σε θυελλώδεις και έντονες καταστάσεις.
Γαϊδουράγκαθο: χαρίζει εσωτερική δύναμη και κουράγιο (δεξιά).
Τριαντάφυλλο Alba: προωθεί την υπομονετικότητα και την επιμονή για την αντιμετώπιση δύσκολων καταστάσεων.
Iona Pennywort: ενεργοποιεί το προστατευτικό Φως του Πνεύματος.
Νεροκάρδαμο: εξαγνίζει αρνητικές ενέργειες και ισχυροποιεί τις αντιστάσεις.
Γρασίδι του Παρνασσού: βοηθά στη διατήρηση της ενέργειας σε μολυσμένες ατμόσφαιρες και είναι ιδανικό για θεραπευτές.
Λευκή Βιολέτα: προσφέρει ψυχική προστασία στα ευαίσθητα άτομα.
Βιολέτα: θεραπεύει την αύρα που έχει ταλαιπωρηθεί μετά από κάποιο σοκ, θλίψη ή επίθεση.
v

© 2013 Youmagazine.gr

 


Translate this post