Ιδέες για παιδικό πάρτυ στο σπίτι!

Κατηγορία Παιδί & Γονείς

ΠΑΙΔΙ & ΓΟΝΕΙΣ

Posted by Youmagazine Staff

 

Με τη δύναμη της φαντασίας

Η διοργάνωση ενός πάρτυ στο σπίτι δεν πρέπει να μας τρομάζει, εφόσον λάβουμε τα κατάλληλα μέτρα. Χρειάζεται καλή προετοιμασία και έξυπνες ιδέες, έτσι ώστε τα παιδιά να χαρούν και να διασκεδάσουν με την ψυχή τους, με τον λιγότερο δυνατό κόπο από πλευράς μας.

ν

ΤΟ ΜΟΝΟ που έχετε να κάνετε είναι να βεβαιωθείτε ότι το πάρτυ σας έχει όλα τα απαραίτητα «συστατικά», όπως καταγράφονται στο άρθρο παρακάτω. Επίσης, μπορείτε να σκεφτείτε ένα κεντρικό θέμα.
Για παράδειγμα, μπορεί να έχει σαν θέμα το παραδεισένιο δάσος με τις νεράιδες ή τους ήρωες ενός κόμικ. Φτιάχνοντας την ανάλογη διακόσμηση και παρέχοντας τα υλικά για να φτιάξουν κουστούμια και αξεσουάρ, δίνετε την ευκαιρία στα παιδιά να εκφράσουν το ταλέντο και τη δημιουργική φαντασία τους.
ν

Θέματα για πάρτυ

Το δάσος με τις νεράιδες

Ιδανικό για μικρές ηλικίες και εγγυημένο για κοριτσάκια! Τα αγοράκια μπορούν επίσης να το χαρούν αν ντυθούν καλικαντζαράκια και ξωτικά του δάσους.
Το σκηνικό: Ρίξτε ένα τούλι πάνω από το τραπέζι και αγοράστε χρυσόσκονη, χρωματιστές κορδέλες και χάρτινα λουλούδια. Τα παιδιά μπορούν να φτιάξουν τα δικά τους νεραϊδοστέματα, μαγικά ραβδάκια με ένα χάρτινο αστέρι καρφιτσωμένο στην άκρη τους και πολύτιμες πέτρες (γυαλιστερούς βώλους) που θα βρίσκονται κρυμμένοι στον νεραϊδο-δάσος, δηλαδή στο σαλόνι του σπιτιού σας. Χρωματίστε τα προσωπάκια τους με αμπελόφυλλα και κόκκινους καρπούς του δάσους και αφήστε τα να φανταστούν ότι βρίσκονται σε έναν νεραϊδόκοσμο!
Δώρα για τα παιδιά: Φτιάξτε ένα δίσκο με φρουτάκια-γλυκά μινιατούρες και προσφέρετε στα παιδιά μαζί με μικρά ποτηράκια χυμό φρούτων.
ν

Οι υπερήρωες

Οι ήρωες των κόμικ, οι υπερήρωες και οι πειρατές έχουν μεγάλη επιτυχία στα 10χρονα αγοράκια. Το κόκκινο και το μπλε χρώμα θα πρέπει να επικρατεί στο χώρο του πάρτυ και οι δραστηριότητες θα πρέπει να είναι ανάλογης δυναμικής!
Το σκηνικό: Κρεμάστε κόκκινες, λευκές και μπλε λωρίδες πάνω από το τραπέζι και δώστε σε όλα τα παιδάκια μικρές τσαντούλες για να μαζέψουν τα χρυσά νομίσματα (πλαστικά ή ντυμένα με χρυσόχαρτο) που θα έχετε κρύψει μέσα στο σαλόνι. Βάλτε την ανάλογη μουσική και αφήστε τα παιδιά να γεμίσουν ενθουσιασμό ανακαλύπτοντας κομμάτια του χαμένου θησαυρού!
Δώρα για τα παιδιά: Αφού θα έχουν κουραστεί αρκετά και θα έχουν χορέψει και το «τραγούδι του θησαυρού», σβήνετε τα κεράκια και τους σερβίρετε τούρτα. O θησαυρός που μάζεψαν είναι δικός τους!
ν

H φάρμα των ζώων

Το πάρτυ αυτό έχει μεγάλη απήχηση τόσο σε αγοράκια όσο και σε κοριτσάκια. Βάλτε τους χαρούμενη μουσική, ίσως κάποιο κομμάτι που να έχει τους ήχους μιας φάρμας και τις φωνές ζώων.
Το σκηνικό: Τα παιδιά αγαπούν πολύ τα ζωάκια και θα διασκεδάσουν αν τους δείξετε πώς να φτιάχνουν τα δικά τους αυτάκια από κάθε ζωάκι. Χρησιμοποιώντας τα κατάλληλα χρώματα μπορείτε να φτιάξετε αυτιά γουρουνιού, αγελάδας, γαϊδουράκου, αλλά και σκύλου, ποντικού και γάτας. Κόβετε κομμάτια από χαρτόνι στο αντίστοιχο σχήμα και με μία συρραπτική μηχανή τα καρφιτσώνετε σε μια λωρίδα που έχετε κόψει στο μέγεθος του κεφαλιού του μικρού. Την ενώνετε σαν στεφάνι και τη φοράτε στο κεφάλι του. Ολοκληρώνετε την μεταμφίεση ζωγραφίζοντας στο πρόσωπό του μυτούλα, μουστάκια ή ότι άλλο χρειάζεται.
Δώρα για τα παιδιά: Αφού χορέψουν το «τραγούδι της φάρμας» και κάνουν το καθένα την καλύτερη μίμηση που μπορούν από το ζωάκι που «ντύθηκαν», σερβίρετέ τους την τούρτα τους με ένα πλαστικό ζωάκι πάνω της.
ν

Παραδοσιακό πάρτυ

Προσφέρεται κυρίως για ηλικίες έως 4 χρόνων. Το πάρτι αυτό είναι πολύ απλό. Απλώς, επιστρατεύστε όλες τις αγαπημένες σας αναμνήσεις από την εποχή που κάνατε εσείς τα παιδικά σας πάρτι και ακολουθείτε ένα ανάλογο μοτίβο.
Το σκηνικό: Χρωματιστές γιρλάντες, μπαλόνια και στολίδια από γκοφρέ χαρτί αποτελούν μια σίγουρη επιλογή. Στο πάρτι αυτό μπορούν να χρησιμοποιηθούν όλα τα κλασικά παιχνίδια, όπως οι μουσικές καρέκλες, αλλά και τα κόλπα με μάγους, κλόουν και μπαλόνια. H χαρούμενη μουσική και ο τρελός χορός θα διασκεδάσει τα μικρά και θα «κάψει» την επιπλέον ενέργεια που διαθέτουν.
Δώρα για τα παιδιά: Το μόνο που χρειάζεστε είναι μια ωραία τούρτα με το αγαπημένο θέμα του μικρού εορταζόμενου και διάφορες γεύσεις χυμών.
ν

Τα συστατικά (της επιτυχίας)

• Η πρόσκληση. Σημειώστε όλες τις λεπτομέρειες αναλυτικά για την ώρα και τον τόπο του πάρτυ. Μπορείτε, επίσης, να φτιάξετε τις δικές σας κάρτες: Κόψτε τετράγωνα από χαρτόνι και χρωματίστε τα με σχέδια και χρώματα που αντιστοιχούν στο θέμα του πάρτι. Ζητήστε και από τα παιδιά σας να σας βοηθήσουν για να δώσουν έτσι τη δική τους πινελιά!
• Χαρούμενη διακόσμηση. Στολίδια από χρωματιστό γκοφρέ χαρτί και πολύχρωμες γιρλάντες θα δώσουν αμέσως την ατμόσφαιρα που θέλετε. Κρεμάστε ένα μεγάλο διακοσμητικό πάνω από το τραπέζι όπου θα βάλετε την τούρτα και περιποιηθείτε ιδιαίτερα το χώρο αυτό για να συγκεντρώσετε τα παιδιά πιο εύκολα.
• Αγαπημένα μπαλόνια. Τα μπαλόνια κερδίζουν αμέσως την προσοχή και την αγάπη των παιδιών. Αγοράστε τα σε διάφορα χρώματα και σχήματα ή σε σχέση με το θέμα που έχετε επιλέξει για να τους κάνετε μεγαλύτερη εντύπωση. Μια ωραία έκπληξη είναι να τους δώσετε από ένα όταν θα φεύγουν.
ν
• Κάτι γλυκό, κάτι αλμυρό. Είναι ωραίο να υπάρχει μια ποικιλία στις γεύσεις. Μπορείτε να έχετε τα καθιερωμένα τσιπς, αλμυρά με χαρούμενα σχήματα όπως ψαράκια και μικρά κεκάκια που τρώγονται εύκολα. Μπορείτε επίσης να φτιάξετε ένα «διακοσμητικό» από γλειφιτζούρια: Παίρνετε ένα μεγάλο πορτοκάλι, το ντύνετε με αλουμινόχαρτο και μπήγετε τα γλειφιτζούρια στην κορυφή του. Και βέβαια η «σταρ» του μπουφέ δεν μπορεί να είναι άλλη από την τούρτα! Αν είναι σπιτική, βάλτε όλη τη φαντασία σας και το κέφι για να ταιριάζει με το θέμα του πάρτυ.
• Χυμοί και νερό. Για να αποφύγετε την υπερκινητικότητα των έτσι κι αλλιώς «υπερδραστήριων» μικρών, προτιμήστε να έχετε μόνο χυμούς ή μικρά μπουκαλάκια νερό. Τα ζαχαρούχα αναψυκτικά θα τους δημιουργήσουν υπερδιέγερση, πράγμα που δεν θέλετε να συμβεί!
• Τα ποτά των μεγάλων. Ένα ελαφρύ, ευχάριστο ποτό, όπως σαγκριά ή ποντς θα ζεστάνει την ατμόσφαιρα και θα δημιουργήσει μια χαρούμενη διάθεση και στους γονείς. Οργανώστε ένα παιχνίδι όπου θα μπορούν να συμμετέχουν και οι μεγάλοι και να χαρούν με την καρδιά τους!
• Δραστηριότητες που «καθηλώνουν». Είναι κοινό μυστικό ότι όταν τα παιδιά είναι απασχολημένα με κάτι, όλα πάνε καλά! Βάλτε τα να παίξουν ένα ενεργητικό παιχνίδι για να «ξεθυμάνει» λίγο η ενέργειά τους και όταν κουραστούν κάντε ένα διάλειμμα με χειροτεχνία. Και μην ξεχάσετε να τα βάλετε να κάνουν μια δραστηριότητα που να έχει σχέση με το θέμα του πάρτυ. Για παράδειγμα, αν έχουν ντυθεί ήρωες μιας ιστορίας μπορούν να κάνουν σκετσάκια ή αν τα κοριτσάκια είναι ντυμένα νεράιδες μπορούν να χορέψουν ή να τραγουδήσουν.
• Μουσική πανδαισία. Μην παραμελήσετε τη μουσική επένδυση του πάρτι, πιστεύοντας ότι το μόνο που χρειάζεται είναι μερικά παιδικά τραγουδάκια. Αφιερώστε λίγο χρόνο μερικές μέρες πριν από το πάρτυ, για να φτιάξετε μια μουσική λίστα με χαρούμενα τραγούδια που θα κάνουν τα παιδιά να χοροπηδάνε με ευτυχία. 
• Το δώρο του «αποχωρισμού». Για να εξασφαλίσετε ότι οι μικροί σας καλεσμένοι θα φύγουν κατευχαριστημένοι και ότι θα σας θυμούνται, φροντίστε να τους έχετε ένα μικρό δωράκι. Μπορεί να είναι κάτι πολύ απλό, όπως αυτοκόλλητα, μολύβια, μπογιές μαζί με καραμέλες και γλειφιτζούρια, σε μια ωραία συσκευασία με φιόγκους και χρωματιστό χαρτί. Μετά απ’ αυτό, είναι σίγουρο ότι θα σας επισκεφθούν και την επόμενη φορά που θα κάνετε πάρτυ!
ν

 


Translate this post