Επτά τρόποι για να θυμάστε τα όνειρά σας

Κατηγορία Ύπνος & Όνειρα

ΥΠΝΟΣ & ΟΝΕΙΡΑ

Posted by Youmagazine Staff

 

Όλοι βλέπουμε όνειρα, αλλά συχνά τα ξεχνάμε ή έχουμε μια αμυδρή μόνο εικόνα των όσων είδαμε. Εδώ υπάρχουν επτά τρόποι που βοηθούν στην ενθύμησή τους.

ν

ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ, αυτές οι περίπλοκες εικόνες και τα σύμβολα που εμφανίζονται σε ένα όνειρο είναι ο τρόπος με τον οποίο επικοινωνούμε με το υποσυνείδητό μας. Αν μάθουμε να ερμηνεύουμε τα μηνύματα αυτά τότε θα μπορούμε να κατανοούμε καλύτερα τι μας συμβαίνει και να λύνουμε δύσκολα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε στη ζωή.
Τα επαναλαμβανόμενα όνειρα προσπαθούν να τραβήξουν την προσοχή μας πάνω σε ένα σημαντικό θέμα στη ζωή μας και γι’ αυτό δεν πρέπει να τα αγνοούμε. Είναι σαν τα κεφάλαια ενός βιβλίου που θέλει να μας διδάξει κάτι. Γι’ αυτό και πρέπει να τα σημειώνουμε αμέσως μόλις ξυπνάμε.
ν

Για να θυμάστε τα όνειρά σας

1. Αποφύγετε διεγερτικές ουσίες και ροφήματα. Η κατανάλωση αλκοόλ και οι ζαχαρώδεις τροφές λίγο πριν κοιμηθούμε, μας εμποδίζουν να θυμηθούμε τα όνειρά μας το πρωί, όταν ξυπνήσουμε.

2. Θιβετανική μέθοδος. Οι μοναχοί του Θιβέτ προτείνουν όταν πέφτουμε για ύπνο να οραματιζόμαστε ένα μπλε φως στο πίσω μέρος του λαιμού μας. Οι ειδικοί επιβεβαιώνουν ότι το εγκεφαλικό στέλεχος (που βρίσκεται στο πίσω μέρος του λαιμού) ελέγχει τις ονειρικές μας λειτουργίες.

3. Χρησιμοποιήστε φράσεις δύναμης. Πριν πέσετε για ύπνο, κάντε τη δήλωση στον εαυτό σας ότι θα θυμάστε τα όνειρά σας το πρωί.

4. Απαντήστε στο όνειρό σας. Αν έχετε επαναλαμβανόμενα όνειρα και βλέπετε για παράδειγμα ότι σας κυνηγούν, σκεφτείτε έναν τρόπο, πριν πέσετε για ύπνο, για να ξεφύγετε από «αυτό» που σας κυνηγά. Κάντε το ίδιο και με οποιοδήποτε άλλο θέμα σας απασχολεί έντονα και θεωρείτε ότι μπορεί να είναι η αιτία πίσω από τα όνειρό σας.
ν

Μαλαχίτης
ν

5. Βάλτε ξυπνητήρι. Ξυπνήστε νωρίτερα από την ώρα που πρέπει να σηκωθείτε και ξαναπέστε για ύπνο. Έχει διαπιστωθεί ότι με αυτό τον τρόπο θυμόμαστε καλύτερα τα όνειρά μας.
6. Χρησιμοποιήστε πολύτιμους λίθους. Τοποθετήστε έναν κρύσταλλο ή μια πολύτιμη πέτρα κάτω από το μαξιλάρι σας, πριν πέσετε για ύπνο. Ο μαλαχίτης θεωρείται ότι φέρνει θετικά όνειρα, ενώ το πράσινο ζαφείρι πιστεύεται ότι μας βοηθά να τα θυμόμαστε.
ν

Καταγραφή ονείρων
ν

7. Ημερολόγιο ονείρων. Γράφοντας τα όνειρά σας σε ένα τετράδιο θα μπορέσετε να ξεδιαλύνετε καλύτερα αυτά που είδατε στον ύπνο σας. Αποκτήστε τη συνήθεια να σημειώνετε με συντομία ή να σκιτσάρετε τα όνειρά σας αμέσως μόλις ξυπνήσετε το πρωί. Αργότερα, μέσα στην ημέρα, διαβάστε αυτά που γράψατε και προσπαθήστε να αναλύσετε τις εικόνες και τα σύμβολα που καταγράψατε.
ν

 


Translate this post