Μητσοτάκη δολοφόνε! 57 οι νεκροί + 56 oι αγνοούμενοι, σύνολο 113 ψυχές (vid)

Κατηγορία NEWS, Ελλάδα

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Posted by Youmagazine Staff

 

Ο Μητσοτάκη αναδείχθηκε σε μαζικό εκτελεστή, δολοφονώντας τον ανθό της χώρας και στέλνοντας πρόωρα στον Άδη δεκάδες νέα κορίτσια και αγόρια.

Άσχημος στην όψη, άσχημος και στην ψυχή. Image: Supplied

v

Η ΧΩΡΑ ΤΗΣ ΑΤΥΧΙΑΣ. Το 2007 επί Κώστα Καραμανλή κάηκαν ζωντανοί 67 άνθρωποι στην Ηλεία. Το 2012 επί Σαμαρά οι αυτοκτονίες αυξήθηκαν κατά 32%, εξαιτίας της απότομης κατάρρευσης του βιοτικού επιπέδου. Επί Τσίπρα, τον Ιούλιο του 2018, είχαμε το λιγότερο 102 νεκρούς από τη φωτιά στο Μάτι. Ο Μητσοτάκης τους ξεπέρασε όλους με 57 νεκρούς και 56 αγνοούμενους στη σιδηροδρομική τραγωδία των Τεμπών.

Για να μην αναφέρουμε τους χιλιάδες νεκρούς –κυρίως νέοι άνθρωποι και παιδιά‒ από τις παρενέργειες των εμβολίων.

Ο ένας πρωθυπουργός χειρότερος από τον άλλον. Ο ένας πιο γκαντέμης από τον προηγούμενο.

Ο Μητσοτάκης ωστόσο αναδεικνύεται σε μαζικό εκτελεστή, αφενός εξαιτίας του γεγονότος ότι αποδεκάτισε τον ελληνικό πληθυσμό την διετία 2020-2022 κλείνοντας συμβόλαια με τις εταιρείες που πουλούσαν τα πειραματικά εμβόλια mRNA, και τώρα με το γεγονός ότι έφερε στην Ελλάδα τα παλιά τρένα ETR 470 που είχαν στείλει για διάλυση οι Ελβετοί λόγω των πολλών προβλημάτων που παρουσιάζουν.

Τα τρένα αυτά είναι εύφλεκτα και δεν διαθέτουν σύστημα πυροπροστασίας.

Επίσης ανατρέπονται εύκολα, καθώς αναπτύσσουν ταχύτητα 200-220 χλμ/ώρα, στις ελληνικές γραμμές που φτιάχτηκαν τον περασμένο αιώνα (1941) για τρένα έως 160 χλμ/ώρα.

Προφητικό δημοσίευμα

Πριν από είκοσι χρόνια, ο ελβετικός Τύπος ονόμασε το τρένο ETR 470 ‒που εξυπηρετούσε τη διαδρομή Μιλάνο-Ελβετία‒ «Pannenzug», που σημαίνει «τρένο σκοτώστρα».

Ο δε ιστότοπος που κατέγραφε τα προβλήματά αυτού του τρένου ονομάστηκε CessoAlpino, σημαίνει (σε κομψή μετάφραση) «Αλπική τουαλέτα» (Αλπική χ@@@α).

Ήταν ακριβώς έναν χρόνο πριν, όταν το Investigate Europe έγραφε ένα άρθρο, το οποίο σήμερα αποδεικνύεται προφητικό. Ειδικά μετά από τα όσα τραγικά έγιναν στα Τέμπη.

Με τίτλο «Το μόνο που μπορώ να πω είναι καλή τύχη: Πώς τα τρένα που καταργήθηκαν στην Ελβετία αναστήθηκαν στην Ελλάδα», η αρθρογράφος του IE περιέγραφε πώς ο «μεγαλύτερος ελβετικός πονοκέφαλος» έγινε δεκτός με ενθουσιασμό στην τριτοκοσμική Ελλάδα.

«Καθυστερήσεις, βλάβες, ακυρώσεις… Για χρόνια, τα τρένα ETR 470 ήταν ο μεγαλύτερος πονοκέφαλος των ελβετικών σιδηροδρόμων. Στο τέλος οι Ελβετοί τα έστειλαν για σκραπ. Αλλά οι ιταλικοί σιδηρόδρομοι ‒οι οποίοι διαχειρίζονται όλες τις ελληνικές επιβατικές αμαξοστοιχίες από το 2017‒ παρουσίασαν τα ίδια τρένα ως υπερσύγχρονα», έγραφε το δημοσίευμα έναν χρόνο πριν, επικαλούμενο μάλιστα στελέχη που τα γνωρίζουν από πρώτο χέρι, να φωνάζουν τότε: «Μείνετε μακριά από αυτά τα τρένα!»
ν

Ένα από τα «τρένα σκοτώστρες» που έστειλαν για διάλυση οι Ελβετοί και αναστήθηκαν ως εκ θαύματος στην Ελλάδα. Image: Supplied

ν

«Μακριά από αυτά τα τρένα!»

«Η συμβουλή των Ελβετών: μακριά από αυτά τα τρένα», είχε πει χαρακτηριστικά τότε ο Walter Finkbohner, πρώην γραμματέας του διοικητικού συμβουλίου της Cisalpino AG, της θυγατρικής των ιταλικών και ελβετικών σιδηροδρόμων που αγόρασε τα ETR 470s από τον κατασκευαστή Fiat Ferroviaria τη δεκαετία του 1990.

Στου κουφού την πόρτα όσο θέλεις βρόντα.

Τα deals ήταν μεγάλα. Την ελληνική ΤΡΑΙΝΟΣΕ αγόρασε η ιταλική Ferrovie dello Stato Italiane (FSI) έναντι μόλις 45 εκατομμυρίων ευρώ!

Σαν να μην έφτανε αυτό, το ελληνικό υπουργείο Μεταφορών συμφώνησε να επιδοτεί την ιταλική εταιρεία με 50 εκατομμύρια ευρώ ετησίως (!) για την εκτέλεση ορισμένων δρομολογίων, όπως περιγράφεται σε σύμβαση Υποχρεώσεων Δημόσιας Υπηρεσίας (PSO).

Καμία αποζημίωση μέχρι το 2024

Η σύμβαση μεταξύ ελληνικού δημοσίου και ιταλικής εταιρείας παραμένει μέχρι σήμερα μυστική!

Τα «απίστευτα κι όμως ελληνικά» δεν σταματούν εδώ.

Κατά παράβαση κάθε νόμου και κάθε κανόνα δικαίου, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ έχει εξασφαλίσει, έως το 2024, εξαίρεση από τον κανονισμό της ΕΕ για τα δικαιώματα των επιβατών που υποχρεώνει τις σιδηροδρομικές εταιρείες να αποζημιώνουν τους επιβάτες σε περίπτωση ατυχήματος!

Με άλλα λόγια, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ δεν έχει υποχρέωση να δώσει οποιαδήποτε αποζημίωση στους συγγενείς των θυμάτων του τραγικού δυστυχήματος στα Τέμπη.
ν

Ανεβάζουν φωτογραφίες των αγνοούμενων συγγενών τους στα social media, ζητώντας πληροφορίες

ν

«Όσοι είναι υπεύθυνοι, δεν είχαν το δικαίωμα να πάρουν τις ζωές των παιδιών μας!»
ν

Η 34χρονη Αθηνά Κατσαρά από την Κατερίνη ταυτοποιήθηκε ως νεκρή, ενώ ο σύζυγός της είναι τραυματίας στο ίδιο νοσοκομείο. Image: Supplied
ν

Ο απολογισμός των νεκρών μέχρι αυτή την ώρα έχει φτάσει τους 57, ενώ οι ελπίδες για εντοπισμό επιζώντων έχουν σβήσει

Οι 56 αγνοούμενοι στην πλειοψηφία τους είναι νέα παιδιά, που γυρνούσαν πίσω στις πόλεις τους είτε για να σπουδάσουν είτε για να επιστρέψουν στο πατρικό τους.

Τον γύρο του διαδικτύου κάνουν τα πρόσωπα του Ντένη, της Αγάπης και του Βάιου. Οι περισσότεροι από τους αγνοούμενους δεν έχουν δώσει σημεία ζωής από το βράδυ της Τρίτης.
ν

Δύο από τα θύματα της τραγωδίας στα Τέμπη που αναζητούν οι συγγενείς τους. Image: Supplied
ν

Νεκροί και αγνοούμενοι των Τεμπών (Watch on Twitter)

ν


ν

Δυστυχώς, η σορός της 23χρονης Ιφιγένειας Μήτσκα, η οποία επέβαινε στην αμαξοστοιχία του θανάτου, της Ελλάδας του «πάμε κι όπου βγει» ταυτοποιήθηκε δύο ημέρες μετά.

ν

ν

ν

Μαθητές γράφουν συνθήματα με τις τσάντες τους για τα θύματα. Image: Supplied

ν

Αγνοούνται ακόμη 56 άτομα, που αν έχουν πεθάνει, θα ανεβάσουν τον αριθμό των νεκρών στους 113.

Στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος», η αδερφή μιας επιβάτιδος που ήταν στο τρίτο βαγόνι, έκανε έκκληση λέγοντας πως «κανείς δεν μας ενημερώνει, υπάρχουν άτομα στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας που δεν έχουν ταυτοποιηθεί και δεν μας αφήνουν ούτε να δούμε αν είναι σε αυτά τα άτομα». Όπως λέει, ο φίλος της αδερφής της βγήκε από το τρένο, ενώ εικάζει πως μετά βγήκε και η αδερφή της.

ν

ν

ν

 


Translate this post