Πάστορας πέθανε νηστεύοντας για 40 ημέρες όπως ο Ιησούς

Κατηγορία NEWS, Παράξενα

ΘΡΗΣΚΕΙΑ

Posted by Youmagazine Staff

 

Καθολικός ιερέας προσπάθησε να ακολουθήσει τη νηστεία των 40 ημερών του Ιησού και πέθανε από ανήκεστο βλάβη.

Ο πάστορας Φρανσίσκο Μπαράγια. Πηγή: YouTube

v

ΟΙ ΠΕΙΡΑΣΜΟΙ του Ιησού περιγράφονται από τους ευαγγελιστές Ματθαίο, Μάρκο και Λουκά. Μετά τη βάπτισή του ο Ιησούς πήγε στην έρημο για να αντιμετωπίσει τον Διάβολο. Εκεί έκανε νηστεία για σαράντα ημέρες και νύχτες και μετά πείνασε. Τότε ο Διάβολος του είπε περιπαικτικά: «Αν είσαι γιος του Θεού κάνε αυτές οι πέτρες να γίνουν ψωμιά. Τότε ο Ιησούς είπε την περίφημη φράση:

«ουκ επ’ άρτω μόνω ζήσεται άνθρωπος»,

εννοώντας ότι χρειάζεται και πνευματική τροφή.

Το παράδειγμα του Ιησού θέλησε να ακολουθήσει ο πάστορας Francisco Barajah στην πόλη Μπέιρα της Μοζαμβίκης και πέθανε από τις συνέπειες της νηστείας, καθώς δεν έτρωγε τίποτα για πάνω από 5 εβδομάδες.

Μετά από 25 ημέρες χωρίς φαγητό αρρώστησε και την 38η μέρα ήταν σε πολύ άσχημη κατάσταση.

Τελικά άντεξε χωρίς φαγητό και νερό για 40 ημέρες, αλλά μόλις ολοκλήρωσε τη νηστεία του και θέλησε να φάει κάτι, δεν μπορούσε, καθώς είχε πάθει σοβαρής μορφής αναιμία, ενώ τα εσωτερικά του όργανα είχαν υποστεί βλάβη και δεν ήταν πλέον σε θέση να χωνέψει καμία τροφή.

Παρά τις προσπάθειες ενυδάτωσής του, πέθανε την περασμένη εβδομάδα σε νοσοκομείο της παραθαλάσσιας πόλης Μπέιρα.
ν

Μωσαϊκό του 12ου αιώνα με τους Πειρασμούς του Ιησού στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου στη Βενετία. Πηγή: Wikimedia Commons
ν

Τελικά, δεν είναι περίεργο που ο πάστορας έχασε τη ζωή του, καθώς είναι αδύνατο να επιβιώσει κανείς για 40 ημέρες χωρίς τροφή. Ακόμη και 10 ή 20 μέρες πλήρους νηστείας, είναι κάτι εξαιρετικά επικίνδυνο και μπορεί εύκολα να αποβεί μοιραίο ή να οδηγήσει σε ανήκεστη βλάβη.

Υπάρχουν αναφορές ότι ο πάστορας όλες αυτές τις ημέρες δεν έπινε ούτε νερό, αν και αυτό θεωρείται αδύνατο, επειδή το παγκόσμιο ρεκόρ για ένα τέτοιο κατόρθωμα είναι μόλις 18 ημέρες.

Δεν πρέπει κανείς να πειραματίζεται με τέτοια πράγματα, Και όπως παρατηρεί ένας αναγνώστης: «Αν κάποιος θέλει να μιμηθεί μια πολύ σημαντική πτυχή του Ιησού και όχι μια ανέκδοτη λεπτομέρεια, θα μπορούσε να ξεκινήσει κάνοντας μια καλή ζωή».
ν

 


Translate this post