Αίσχος! Στήνουν «Κέντρο Μακεδονικής Γλώσσας» στη Φλώρινα!

Κατηγορία Ελλάδα

ΕΛΛΑΔΑ

Posted by Youmagazine Staff

 

Σφοδρές αντιδράσεις των Ελλήνων του εξωτερικού για την δημιουργία «Κέντρου Μακεδονικής Γλώσσας» στη Φλώρινα!

Πηγή: Neos Kosmos

v

ΣΦΟΔΡΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ των Παμμακεδονικών οργανώσεων για τη δημιουργία «Κέντρου Μακεδονικής Γλώσσας» στη Φλώρινα. «Δίπλα στο ελληνικό μουσείο Μακεδονικού Αγώνα και στο κέντρο Μακεδονικού πολιτισμού θα υπάρχει και το κομιτατζίδικο μουσείο «Μακεδονικού» αγώνα και το κέντρο «Μακεδονικού» πολιτισμού; Μπράβο σας», αναφέρουν στην επιστολή τους.

Προς: Βουλευτές της Ελληνικής Βουλής

Με αφορμή την δημιουργία «Κέντρου Μακεδονικής Γλώσσας» στη Φλώρινα, σας  υπενθυμίζουμε ότι τα μελλοντικά δεινά που θα αντιμετωπίσουμε ως Ελληνισμός θα οφείλονται στην αδράνειά σας, την στιγμή που εσείς έπρεπε να είχατε επιδείξει γενναιότητα, πατριωτισμό και προνοητικότητα για την Μακεδονία μας.

Η Συμφωνία των Πρεσπών έχει αποδειχτεί πως είναι εθνικά επιζήμια για την Ελλάδα και ιδίως για την περιοχή της Μακεδονίας. Η γειτονική χώρα ΔΕΝ τηρεί την συμφωνία και ύπουλα βρίσκει κερκόπορτες για να περάσει τα σχέδια της, που είναι η αναγνώριση «Μακεδονικού λαού, πολιτισμού, γλώσσας, ιστορίας και μειονότητας» ‒πράγματα ανύπαρκτα‒ οικειοποιούμενη  τους Μακεδόνες Έλληνες και το αυθεντικό Μακεδονικό στοιχείο.

Δεν είμαστε τυφλοί όταν βλέπουμε την συνέχιση της χρήσης του όρου «Μακεδονία» από τα Σκόπια, 5 χρόνια μετά την ιδιαίτερα πρόχειρη συμφωνία σας. «ΣΑΣ» και όχι «ΜΑΣ», διότι γνωρίζετε πολύ καλά πως ο Ελληνικός λαός ΔΕΝ την δέχτηκε, δεν την δέχεται, και ποτέ δεν θα την δεχτεί.

Δεν θα μείνουμε βουβοί και αμέτοχοι όταν ακούμε σταδιακά στα ελληνικά και στα ξένα μέσα μαζικής ενημέρωσης τους όρους «Βόρεια Ελλάδα» αντί για «Μακεδονία» (που είναι αυτονόητο). Αλήθεια, γιατί δεν αποκαλείται η Πελοπόννησος «Νότια Ελλάδα»;

Έχουμε απόλυτο δίκιο, και δεν είμαστε γραφικοί, όταν φωνάζουμε χρόνια τώρα πως η Συμφωνία των Πρεσπών θα ανοίξει τον δρόμο όχι μόνο για άλλα κέντρα «Μακεδονικής» γλώσσας μέσα στη χώρα μας, αλλά και για κέντρα «Μακεδονικού» πολιτισμού, και μουσεία «Μακεδονικού Αγώνα». Για σκεφτείτε το. Τι σύγχυση και προβλήματα θα δημιουργηθούν ΜΕΣΑ στη Μακεδονία… Δίπλα στο ελληνικό μουσείο Μακεδονικού Αγώνα και κέντρο Μακεδονικού πολιτισμού θα υπάρχει και το κομιτατζίδικο μουσείο «Μακεδονικού» αγώνα και το κέντρο «Μακεδονικού» πολιτισμού; Μπράβο σας!

Δεν γράφουμε υπερβολές. Στην συμφωνία των Πρεσπών βασίσθηκε ο δικαστής και αναγνώρισε τον σύλλογο της Φλώρινας όπως σαφέστατα προκύπτει από το σκεπτικό της απόφασής του. Και εσείς τα δέχεστε και σιωπάτε. Σας προσκαλούμε να ξαναδιαβάστε την συμφωνία που υπογράψατε ή υπερασπίζεστε.

Κανένας δεν θα ενδιαφερθεί, αν όπως γράφει η συμφωνία, όλα αυτά έχουν σλαβικές ρίζες. Με την δική σας ανοχή και σιωπή τώρα υπάρχει μια γενικά σλαβική χώρα με το Ελληνικό όνομα «Μακεδονία» και ένας γενικά σλαβικός λαός που ονομάζεται «Μακεδονικός» και όπως γνωρίζει όλος ο κόσμος, προτεραιότητα πάντα δίνεται σε ΧΩΡΑ (την δική τους). Με την δική σας ανοχή και σιωπή υποβαθμίσατε την πραγματική Μακεδονία σε δευτερεύουσα ΠΕΡΙΟΧΗ (την δική μας).

ΕΣΕΙΣ ΦΤΑΙΤΕ. Η ΕΥΘΥΝΗ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΗ ΣΑΣ.

Δεδομένης της έλευσης εκλογικής περιόδου στην Ελλάδα περιμένουμε να δούμε άμεσα αντιδράσεις και δράσεις από εσάς προς την ακύρωση της επιζήμιας Συμφωνίας των Πρεσπών, κάτι το οποίο είναι δυνατό να γίνει, όπως παρουσιάσαμε στο πρόσφατο Παγκόσμιο Συνέδριό μας στην Θεσσαλονίκη.

ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ

– Ομοσπονδία Παμμακεδονικών Ενώσεων Αυστραλίας.
Πρ. Κοσμίδης Γεώργιος και Συντονιστής της Συνομοσπονδίας
– Παμμακεδονική Ένωση Καναδά. Πρ. Καράτζιος Χρήστος
– Παμμακεδονική Ομοσπονδία Καναδά. Πρ. Δημητρακόπουλος Γεώργιος
– Παμμακεδονική Ένωση Ν. Αφρικής. Πρ. Παπαθανασίου Αμύντας
– Παμμακεδονική Ένωση Γερμανίας. Πρ. Γκέγκας Ιωάννης
– Σύλλογος Μακεδόνων Ιρλανδίας. Πρ. Κακούλη Θωμαή
– Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων.
– Παμμακεδονική Ένωση Ελλάδος. Πρ. Γιουματζίδης Δημήτριος
ν

 


Translate this post