Ο εξωγήινος της Βραζιλίας: H παράξενη υπόθεση της συντριβής ενός UFO (vid)

Κατηγορία ΘΕΜΑΤΑ, Εξωγήινη Έρευνα

ΕΞΩΓΗΙΝΗ ΕΡΕΥΝΑ

Posted by Youmagazine Staff

 

Στη Βαρτζίνια της Βραζιλίας αιχμαλωτίστηκε το 1996 ένα εξωγήινο πλάσμα. Το ντοκυμαντέρ Moment of Contact φέρνει ξανά την υπόθεση στην επιφάνεια.

Ένας στρατιωτικός ισχυρίζεται ότι το περιστατικό με τον εξωγήινο της Βραζιλίας έχει καταγραφεί σε βίντεο. Πηγή: YouTube

v

ΓΝΩΣΤΗ ΩΣ «Ρόσγουελ της Βραζιλίας», μια παράξενη υπόθεση UFO που συνέβη το 1996 ήρθε ξανά στην επικαιρότητα εν μέσω φημών ότι μπορεί να υπάρχει βίντεο με ένα εξωγήινο πλάσμα που είχε συλληφθεί τότε και ότι το βίντεο αυτό πρόκειται σύντομα να προβληθεί.

Το αποκαλούμενο «περιστατικό της Βαρτζίνια» ‒δηλαδή η συντριβή ενός UFO, σύλληψη εξωγήινων και επακόλουθη στρατιωτική συγκάλυψη‒ έγινε παγκόσμιο πρωτοσέλιδο το 1996 και προκάλεσε φρενίτιδα στα μέσα ενημέρωσης στη Βραζιλία, παρά τις επίσημες κυβερνητικές διαβεβαιώσεις ότι δεν είχε συμβεί κάτι ασυνήθιστο.

Ωστόσο, πολλοί κάτοικοι, από όσους υπήρξαν μάρτυρες του περιστατικού, επιμένουν μέχρι σήμερα ότι ο βραζιλιάνικος στρατός συνέλαβε δύο εξωγήινα όντα και απείλησε τους ντόπιους να μην μιλήσουν.

Πάνω από ένα τέταρτο του αιώνα αργότερα, το ενδιαφέρον για την υπόθεση έχει ανανεωθεί μετά την κυκλοφορία του ντοκιμαντέρ Moment of Contact, με τον σκηνοθέτη Τζέιμς Φοξ (James Fox) να επιστρέφει στη μικρή πόλη στη νοτιοδυτική πολιτεία Minas Gerais για να πάρει συνέντευξη από αυτόπτες μάρτυρες, εμπειρογνώμονες και αξιωματούχους.

«Οι κυβερνήσεις τείνουν να συγκαλύπτουν όλα όσα δεν μπορούν να εξηγήσουν στον πληθυσμό τους», λέει στο ντοκιμαντέρ ο εν αποστρατεία στρατηγός της Πολεμικής Αεροπορίας της Βραζιλίας Χοσέ Κάρλος Περέιρα.
ν

ν

Τον Ιανουάριο του 1996, κάτοικοι της Βαρτζίνια ανέφεραν ότι είδαν ένα παράξενο αντικείμενο σε σχήμα πούρου, περίπου στο μέγεθος ενός σχολικού λεωφορείου, να πέφτει αργά από τον ουρανό και να συντρίβεται σε ένα χωράφι έξω από την πόλη.
ν

Δύο από τις κοπέλες που είδαν το περιστατικό, το οποίο ο Τύπος βάφτισε «Ρόσγουελ της Βραζιλίας». Πηγή: 1091 Pictures
ν

Το περιστατικό της Βραζιλίας καταγράφηκε σε βίντεο που έχει η κυβέρνηση της Βραζιλίας στην κατοχή της. Πηγή: 1091 Pictures
ν

Ο Κάρλος ντε Σόουζα (Carlos de Souza), ένας από τους μάρτυρες της συντριβής, μίλησε το 1996 on camera στον ερευνητή Claudeir Covo:

«To σκάφος ταλαντευόταν και έχανε σιγά-σιγά ύψος», είπε εκείνη την εποχή.

«Έμοιαζε με πλυντήριο ρούχων που παλεύει να κρατήσει το υψόμετρο… Η μια πλευρά του ήταν εντελώς σκισμένη και έβγαινε λευκός καπνός. Δεν ήταν μαύρος καπνός σαν από φωτιά. Εκείνη την εποχή νόμιζα ότι ήταν ένα αεροσκάφος με πρόβλημα, ένα αεροπλάνο, οπότε αποφάσισα να το ακολουθήσω».

Είκοσι έξι χρόνια αργότερα, ο κύριος ντε Σόουζα και οι σκηνοθέτες επέστρεψαν στο σημείο της συντριβής, ακριβώς πάνω σε ένα λόφο, κοντά σε μια μικρή λευκή αγροικία.

«Όταν έφτασα σε αυτό ακριβώς το σημείο, παρατήρησα πολλά συντρίμμια, υπήρχαν πολλά κομμάτια.

»Μόλις βγήκα από το αυτοκίνητο μύρισα αμέσως αμμωνία, μια μυρωδιά σαν σάπια αυγά. Ήταν πολύ έντονη μυρωδιά, τόσο έντονη που έπρεπε να καλύψω τη μύτη μου με το πουκάμισο που φορούσα. Τα μάτια μου δάκρυσαν».

Όπως συνειδητοποίησε αμέσως: «Ήταν κάτι πολύ διαφορετικό από αυτό που περίμενα. Πρώτον, λόγω της μυρωδιάς ‒ αυτή η μυρωδιά δεν είχε καμία θέση εκεί πέρα. Μετά ήταν τα συντρίμμια. Φαίνονταν να είναι από αλουμίνιο. Πήρα στα χέρια μου ένα κομμάτι. Ήταν πολύ ελαφρύ και ευλύγιστο σαν ύφασμα. Το τσαλάκωσα με το χέρι μου. Αλλά μόλις το άφησα, αυτό ξαναπήρε το σχήμα που είχε».
ν

Ο αυτόπτης μάρτυρας Κάρλος ντε Σόουζα επιστρέφει στη σκηνή του περιστατικού. . Πηγή: 1091 Pictures
ν

Ωστόσο, όπως λέει ο ντε Σόουζα, έφτασαν στο σημείο στρατιωτικά φορτηγά από την κοντινή Στρατιωτική Βάση της ESA (Escola de Sargentos das Armas), η οποία απέχει 30 χιλιόμετρα από τη Βαρτζίνια. Οι στρατιώτες τον διέταξαν να φύγει, απειλώντας τον με τα όπλα τους.

Οι κάτοικοι της Βαρτζίνια έμειναν έκπληκτοι όταν είδαν μια μεγάλη στρατιωτική δύναμη να καταφθάνει στην πόλη, αποκλείοντας πολλά τετράγωνα και εμποδίζοντας οποιονδήποτε να εισέλθει ή να εξέλθει.

Μια ομάδα κοριτσιών, ηλικίας τότε 14 έως 21 ετών, έγινε πρωτοσέλιδο όταν ισχυρίστηκαν ότι συνάντησαν ένα «παράξενο πλάσμα» στο φως της ημέρας, γύρω στις 3:30 μ.μ. στις 20 Ιανουαρίου 1996.
ν

Ο σκιτσογράφος μιας εφημερίδας έκανε το σκίτσο του εξωγήινου σύμφωνα με τις περιγραφές των κοριτσιών. Πηγή: 1091 Pictures
ν

Το ον, το οποίο ήταν στριμωγμένο δίπλα στον τοίχο ενός άδειου οικοπέδου, ανάμεσα σε μια συστάδα θάμνων, είχε ύψος περίπου 120 εκατοστά, καφέ, λιπαρό δέρμα, πόδια σε σχήμα V, μεγάλο κεφάλι και τεράστια κόκκινα μάτια.

Το 2010, μετά από επίσημη έρευνα, ο στρατός της Βραζιλίας εξέδωσε ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία τα κορίτσια είχαν συναντήσει έναν άστεγο, ψυχικά ασταθή άνδρα με το παρατσούκλι «Mudinho», καλυμμένο με λάσπη.

Ωστόσο οι τρεις κοπέλες ‒γυναίκες πλέον‒ η Liliane Silva, η Valquiria Silva και η Katia Xavier, επέστρεψαν στην τοποθεσία με το Fox για να αφηγηθούν την εμπειρία τους.
ν

Οι τρεις κοπέλες ισχυρίστηκαν ότι συνάντησαν ένα εξωγήινο πλάσμα σε ένα άδειο οικόπεδο. Πηγή: 1091 Pictures
ν

«Περπατούσαμε εδώ, εγώ πήγαινα μπροστά και οι άλλες δύο κοπέλες λίγο πιο πίσω», λέει η Λίλιαν.

«Περνώντας από εδώ μια κίνηση τράβηξε την προσοχή μου. Κοίταξα προς τα εκεί και είδα το πλάσμα. Το κοίταξα στα μάτια και είδα ότι ήταν φοβισμένο. Όπως τρόμαξα εγώ, έτσι τρόμαξε και το πλάσμα. Είδα ότι μας φοβόταν, οπότε ήταν μια ανταλλαγή φόβων, δικών του και δικών μας».

Όπως είπε, το πλάσμα είχε κόκκινα μάτια, λιπαρό δέρμα, αλλά δεν μπορούσε να διακρίνει εάν είχε στόμα ή όχι.

«Η έκφρασή του ήταν λυπημένη. Το πρόσωπό του ήταν συσπασμένο, με μια θλιβερή έκφραση. Και δεν είχε μαλλιά».

Η Valquiria προσθέτει: «Ήταν ένα πλάσμα, εκεί στη γωνία, στριμωγμένο και φοβισμένο. Μας φοβόταν όπως το φοβόμασταν. Αυτό το ον ήταν άγνωστο σε εμάς».
ν

Το εξωγήινο ον ήταν στριμωγμένο δίπλα σε έναν τοίχο, ανάμεσα σε μια συστάδα θάμνων. Πηγή: 1091 Pictures
ν

Η πρώτη αντίδραση της Λίλιαν ήταν να το βάλει στα πόδια, παρακινώντας και τις άλλες δύο κοπέλες να κάνουν το ίδιο.

Από τη στιγμή που είχε οπτική επαφή με το ον, την κατέλαβε μια ανεξήγητη στενοχώρια.

«Ίδρωνε πολύ. Εκείνη τη μέρα έκανε πολλή ζέστη. Το πλάσμα έδινε την εντύπωση ότι υπέφερε από τη ζέστη, από τον καυτό ήλιο. Το δέρμα του γυάλιζε…»

Η Λίλιαν ακόμη και τώρα επιμένει ότι «αυτό που είδαμε δεν ήταν ανθρώπινο».

«Δεν ήταν ούτε ζώο. Τότε δεν ήξερα, αλλά σήμερα νομίζω ότι ήταν ένα ον από έναν άλλο πλανήτη».

Σύμφωνα με άλλους μάρτυρες, δύο αξιωματικοί της στρατιωτικής αστυνομίας έφτασαν με ένα τζιπ στη γωνία του δρόμου, όπου ήταν το άδειο οικόπεδο, όταν το πλάσμα έτρεξε μπροστά από το αυτοκίνητό τους.

Ένας από τους αξιωματικούς, ο Marco Chereze, αιχμαλώτισε το πλάσμα, πιάνοντάς το με «γυμνά χέρια» και το μετέφερε στο τοπικό νοσοκομείο, αναφέρει ο συντάκτης του περιοδικού “UFO της Βραζιλίας” Αντεμάρ Χοσέ Ζεβαέρντ στο Fox.

«Όταν αιχμαλώτισε το πλάσμα ένιωσε άσχημα – είχε την περίεργη αίσθηση ότι κάτι λιπαρό ή κολλώδες στο σώμα του ανάδυνε μια βαριά μυρωδιά».

«Τελικά προσβλήθηκε από μια λοίμωξη που δεν έφευγε και για δύο ή τρεις εβδομάδες γινόταν όλο και χειρότερη… και τελικά αυτή η μόλυνση τον σκότωσε».
ν

Ο αξιωματικός της στρατιωτικής αστυνομίας Marco Chereze. Πηγή: 1091 Pictures
ν

Το κεντρικό στοιχείο της ταινίας Moment of Contact είναι μια συνέντευξη με έναν ανώνυμο πληροφοριοδότη του στρατού, που ονομάζεται “Military X”, ο οποίος ισχυρίζεται ότι συμμετείχε στη μεταφορά του σώματος ενός εξωγήινου πλάσματος από το νοσοκομείο Humanitas της Βαρτζίνια στη Στρατιωτική Βάση της ESA.

«Ήταν ξαπλωμένο σε ένα τραπέζι από ανοξείδωτο χάλυβα και δίπλα του υπήρχε ένα κουτί», λέει.

«Γύρω του υπήρχε κόσμος, γιατροί, άνθρωποι που κουβαλούσαν μηχανήματα και έκαναν ανάλυση. Φαινόταν ότι όλοι έδειχναν να το φοβούνται. Και όταν κοίταξα, είδα κάτι διαφορετικό ‒ ένα διαφορετικό πλάσμα, με δέρμα πολύ λιπαρό, πάρα πολύ λιπαρό, σαν σιλικόνη. Βλέποντάς το τρόμαξα».

Ο στρατιωτικός είπε στο Fox ότι ένας στρατιώτης που ήταν παρών είχε μια κινηματογραφική κάμερα και ότι υπάρχει «σίγουρα» βίντεο που βρίσκεται στην κατοχή της κυβέρνησης.

«Αυτό που τράβηξε την προσοχή μου ήταν το πόδι».

«Ήταν έτσι [σε σχήμα V] ‒ σχεδόν δύο δάχτυλαΑυτό που με έκανε να πιστέψω ότι δεν ήταν άνθρωπος ήταν το πόδι».
ν

Ο σκηνοθέτης Τζέιμς Φοξ, δεξιά, μιλάει με το “Military X”. Πηγή: 1091 Pictures
v

Οι σκηνοθέτες μίλησαν επίσης με έναν πρώην ελεγκτή εναέριας κυκλοφορίας της Πολεμικής Αεροπορίας της Βραζιλίας, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ έφτασε «απροειδοποίητα» στην πόλη Campinas και ότι οι Αμερικανοί έστειλε δύο ελικόπτερα στη Βαρτζίνια, όπου «μάζεψαν κάτι» και το μετέφεραν στη χώρα τους.
ν

First Contact: An Alien Encounter | Trailer – BBC
ν

ν

 


Translate this post