Έρχεται μακελειό: Έληξε το ρωσικό τελεσίγραφο για παράδοση της Μαριούπολης

Κατηγορία Ευρώπη, Κόσμος

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Posted by Youmagazine Staff

 

Τελεσίγραφο λίγων ωρών έδωσαν οι ρωσικές δυνάμεις στους Ουκρανούς νεοναζί του Τάγματος Αζόφ. «Δεν καταθέτουμε τα όπλα» απαντούν οι Ουκρανοί.

Ουκρανία: Ανηλεείς βομβαρδισμοί στις πόλεις, μάχες ελιγμών στην ύπαιθρο. Image: Vadim Ghirda / AP

 v

ΤΟ ΡΩΣΙΚΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΆΜΥΝΑΣ ανακοίνωσε ότι η Ουκρανία έχει προθεσμία έως νωρίς σήμερα  το πρωί (Δευτέρα 21 Μαρτίου) να απαντήσει αν θα παραδώσει τη Μαριούπολη, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων RIA.

Η Ρωσία κάλεσε τις ουκρανικές δυνάμεις να καταθέσουν τα όπλα τους στην πόλη-λιμάνι της Μαριούπολης, όπου η Μόσχα δηλώνει ότι εκτυλίσσεται «τρομερή ανθρωπιστική καταστροφή», στην ανατολική Ουκρανία.

«Καταθέστε τα όπλα σας», δήλωσε ο αντιστράτηγος Μιχαήλ Μιζίντσεφ, διευθυντής του Εθνικού Κέντρου Αμυντικής Διαχείρισης της Ρωσίας, σε ανακοίνωση που εξέδωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.»Μια τρομερή ανθρωπιστική καταστροφή είναι σε εξέλιξη», δήλωσε ο Μιζίντσεφ. «Όλοι όσοι καταθέτουν τα όπλα τους έχουν εγγυημένη ασφαλή διέλευση από τη Μαριούπολη».

Ο αντιστράτηγος είπε ότι οι ανθρωπιστικοί διάδρομοι θα ανοίξουν έξω από τη Μαριούπολη στις 10:00 ώρα Μόσχας (09:00 ώρα Ελλάδα) της 21ης Μαρτίου.
ν

Βολοντίμιρ Ζελένσκι. Φωτογραφία: Γραφείο Προέδρου της Ουκρανίας μέσω AFP

ν

Ζελένσκι: «Δεν σταματάμε τον πόλεμο»

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι επανέλαβε ότι είναι «έτοιμος για διαπραγματεύσεις» με τον Βλαντίμιρ Πούτιν, λέγοντας ότι «χωρίς διαπραγματεύσεις, δεν θα σταματήσουμε τον πόλεμο» που κάνει η Ρωσία στην Ουκρανία, σε συνέντευξη που μεταδόθηκε χθες από το CNN.

«Είμαι έτοιμος για διαπραγματεύσεις με (τον Βλαντίμιρ Πούτιν). Είμαι έτοιμος τα τελευταία δύο χρόνια και νομίζω ότι χωρίς διαπραγματεύσεις δεν θα σταματήσουμε τον πόλεμο», δήλωσε στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο.

Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ Κιέβου και Μόσχας που έχουν διεξαχθεί μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία η οποία άρχισε στις 24 Φεβρουαρίου είναι «πολύ σημαντικές», υπογράμμισε.

Αλλά «ανεξάρτητα από τις συζητήσεις μεταξύ των διαπραγματευτικών μας ομάδων, νομίζω ότι μόνο εμείς οι δύο, εγώ και ο Πούτιν, μπορούμε να καταλήξουμε σε συμφωνία», είπε ο Ζελένσκι.

«Αν υπάρχει πιθανότητα μόνο 1% να σταματήσει αυτός ο πόλεμος, πρέπει να την αδράξουμε», είπε.

«Ο διάλογος είναι η μόνη έξοδος» από τη σύγκρουση και «μέσω του διαλόγου μπορούμε να επιλύσουμε τα θέματα των εγγυήσεων ασφαλείας για την Ουκρανία», διαβεβαίωσε.

Ωστόσο απέρριψε ορισμένους συμβιβασμούς, όπως την αναγνώριση των αυτονομιστικών εδαφών στην ανατολική Ουκρανία.

Στο μεταξύ η Ρωσία συνεχίζει τους βομβαρδισμούς στην πρωτεύουσα Κίεβο.
ν

ν

Ρωσικό τελεσίγραφο στους Ουκρανούς του Τάγματος Αζόφ

Τελεσίγραφο έστειλε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας στο καθεστώς του Κιέβου ζητώντας την παράδοση των όπλων των νεοναζί που έχουν καταφύγει σε ένα εργοστάσιο μεταλλουργίας κοντά στο λιμάνι της Μαριούπολης, αλλιώς θα τους στείλει όλους στο Στρατοδικείο για τα εγκλήματά τους «στην καλύτερη περίπτωση»

Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο Ria Novosti το τελεσίγραφο είναι λίγων ωρών και λήγει σήμερα το πρωί.
ν

Νεοναζί του Τάγματος Αζόφ όταν τρομοκρατούσαν την Μαριούπολη. Πηγή: Pranda.ru
v

«Oι αρχές της Μαριούπολης έχουν τώρα την ευκαιρία να κάνουν μια επιλογή και να περάσουν στο πλευρό του λαού, αλλιώς το στρατιωτικό δικαστήριο που τους περιμένει θα είναι απλά πολύ λίγο σε σχέση με αυτό που τους αξίζει για τα τρομερά εγκλήματά τους, τα οποία η ρωσική πλευρά τεκμηριώνει πολύ προσεκτικά», είπε ο αντιστράτηγος Μιχαήλ Μιζίντσεφ.

»Απευθύνουμε ξεχωριστή έκκληση στους απεχθείς ληστές, στη συνείδηση των οποίων εκατοντάδες ζωές αθώων ανθρώπων, οι οποίοι τώρα αυτοαποκαλούνται εκπρόσωποι των επίσημων τοπικών αρχών, αυτής της μοναδικής πόλης της Μαριούπολης .

»Γνωρίζουμε ότι στην παρούσα κατάσταση, λίγα εξαρτώνται από εσάς, δεδομένου ότι είστε υπό τον πλήρη έλεγχο των εθνικιστικών ταγμάτων, αλλά πραγματικά ελπίζουμε ότι εσείς, συμπεριλαμβανομένου του δημάρχου της πόλης, έχετε τουλάχιστον κάτι στοιχειώδες, ανθρώπινο, τουλάχιστον μια αίσθηση συμπόνιας για τους πολίτες που σας έχουν εμπιστευτεί», πρόσθεσε ο Ρώσος αξιωματικός.
ν

 


Translate this post