Η Γερουσία απέρριψε την εντολή του Μπάιντεν για εμβολιασμό στις επιχειρήσεις

Κατηγορία NEWS, Κορονοϊός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Posted by Youmagazine Staff

 

Η Γερουσία απέρριψε τη εντολή του Μπάιντεν για υποχρεωτικό εμβολιασμό στις επιχειρήσεις με 100 ή περισσότερους εργαζομένους.

Image: Supplied

V

ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ — Η Γερουσία ενέκρινε την Τετάρτη ψήφισμα για την ακύρωση της εντολής του Μπάιντεν για υποχρεωτικό εμβολιασμό κατά του κορονοϊού ή για εβδομαδιαία τεστ σε επιχειρήσεις με 100 ή περισσότερους εργαζόμενους. Οι ψήφοι ήταν 52-48, πράγμα που σημαίνει ότι δύο Δημοκρατικοί προσχώρησαν στο στρατόπεδο των Ρεπουμπλικάνων.

«Ο παράλογος υποχρεωτικός εμβολιασμός (κατ’ εντολή) του προέδρου Μπάιντεν αποτελεί κατάχρηση εξουσίας», είπε δίνοντας τον τόνο ο ηγέτης των Ρεπουμπλικάνων στη Γερουσία, ο Μιτς Μακόνελ, ο οποίος, όπως και πολλοί Ρεπουμπλικάνοι, δηλώνει υπέρ των εμβολίων, αλλά κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού.

Η Βουλή των Αντιπροσώπων, στην οποία πλειοψηφούν οι Δημοκρατικοί, είναι απίθανο να ψηφίσει το ίδιο, πράγμα που σημαίνει ότι η εντολή θα ισχύει, αν και τα δικαστήρια σε περισσότερες από δώδεκα πολιτείες την έχουν βάλει προς το παρόν στον πάγο.

Ωστόσο, η ψηφοφορία έδωσε στους γερουσιαστές την ευκαιρία να εκφράσουν την αντίθεσή τους σε μια πολιτική που λένε ότι έχει πυροδοτήσει φόβους στην πατρίδα των επιχειρήσεων και των μη εμβολιασμένων ψηφοφόρων που ανησυχούν μήπως χάσουν τη δουλειά τους σε περίπτωση που η εντολή τεθεί σε ισχύ.
ν

 


Translate this post