Δικαστήριο μπλόκαρε την εντολή του Μπάιντεν για υποχρεωτικό εμβολιασμό

Κατηγορία NEWS, Κορονοϊός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Posted by Youmagazine Staff

 

Δικαστές από οκτώ πολιτείες των ΗΠΑ κήρυξαν παράνομη και
αντισυνταγματική την εντολή Μπάιντεν για υποχρεωτικό εμβολιασμό των εργαζομένων.

Image credit: Pixabay 

v

Ο ΝΟΜΟΣ του Μπάιντεν για υποχρεωτικό εμβολιασμό των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα συνάντησε ένα ακόμη νομικό εμπόδιο, καθώς ένα ακόμη δικαστήριο μπλόκαρε την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού, κάνοντας δεκτή σχετική προσφυγή της ομοσπονδίας κατασκευαστών των ΗΠΑ.

Ο νόμος επρόκειτο να τεθεί σε εφαρμογή στις 4 Ιανουαρίου 2022, αλλά τώρα αντιμετωπίζει την αναστολή της εφαρμογής του σε εθνικό επίπεδο, χάρη στην απόφαση ενός ομοσπονδιακού δικαστή στη Τζόρτζια (Γεωργία).

Η εν λόγω υπόθεση, “Η Τζόρτζια εναντίον του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν”, περιλαμβάνει επίσης ενάγοντες από τις πολιτείες Αλαμπάμα, Αϊντάχο, Κάνσας, Νότια Καρολίνα, Γιούτα και Δυτική Βιρτζίνια.

Σοβαρά νομοθετικά και συνταγματικά ζητήματα

Η απόφαση του Μπάιντεν να επιβάλει τον υποχρεωτικό εμβολιασμό με πρόσχημα την Covid-19 αντιμετωπίζει μια σειρά από σοβαρά νομικά εμπόδια. Η εντολή εμβολιασμού σε ιδιωτικές επιχειρήσεις με 100 ή περισσότερους υπαλλήλους είχε ήδη μπει στο ψυγείο, καθώς ένα εφετείο επικαλέστηκε πιθανά «σοβαρά νομοθετικά και συνταγματικά ζητήματα».

Το Έκτο Περιφερειακό Εφετείο, με έδρα το Σινσινάτι (Οχάιο), έκρινε ότι η εντολή προς τις ιδιωτικές εταιρείες να εμβολιάσουν τους υπαλλήλους τους είναι παράνομη και αντισυνταγματική, ότι καταργεί θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα και οδηγεί την κοινωνία πίσω στο μεσαίωνα και τη δουλοπαροικία.

Φυσικά η ηττημένη πλευρά, δηλαδή η κυβέρνηση, πιθανότατα να παραπέμψει την υπόθεση στο Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ.

Μένει να δούμε αν το Ανώτατο Δικαστήριο εξακολουθεί να είναι ανεξάρτητο ή αν έχει ξεπουληθεί στους πολιτικούς και τις Big Pharma,.

Στη χώρα μας, για παράδειγμα, το Συμβούλιο της Επικρατείας βγάζει ντροπιαστικές και απάνθρωπες αποφάσεις (υποχρεωτικά εμβόλια για τους μαθητές, αλλιώς διαγραφή από τους παιδικούς σταθμούς και τα νηπιαγωγεία, όταν οι γονείς αρνούνται να εμβολιάσουν τα παιδιά).

Η τελευταία απόφαση του Αμερικανού δικαστή αποκαλεί την εντολή Μπάιντεν «πρωτοφανή και αντισυνταγματική πράξη κατάχρησης εξουσίας», υποστηρίζοντας ότι η κυβέρνηση παραβιάζει τα δικαιώματα των εργαζομένων και σημειώνοντας ότι η εντολή κάνει ελάχιστες έως καθόλου εξαιρέσεις με βάση τις πραγματικές ανάγκες των εργαζομένων.

Στην Ελλάδα οι δικαστές έχουν σκύψει το κεφάλι, οδηγώντας την κοινωνία και τους απλούς ανθρώπους πίσω στην Τουρκοκρατία, στο σκοτάδι της τυραννίας και της υποδούλωσης, και τη χώρα στην παρακμή.
ν

 


Translate this post