Λονδίνο: Χιλιάδες κόσμου στους δρόμους, επεισόδια με την αστυνομία (vid)

Κατηγορία NEWS, Κορονοϊός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Posted by Youmagazine Staff

 

Συγκρούσεις διαδηλωτών με την αστυνομία εξαιτίας των φασιστικών μέτρων που επιβάλλουν οι κυβερνήσεις με πρόσχημα την Covid-19.

Image: Rt / screenshot

ν

ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ ξέσπασαν μεταξύ της αστυνομίας και των συμμετεχόντων στο ετήσιο Million Mask March στο Λονδίνο, καθώς διαδηλωτές έριξαν πυροτεχνήματα και άναψαν φωτιές όπου έκαψαν ένα ομοίωμα του Βρετανού πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον.

Οι διαδηλωτές πραγματοποίησαν πορεία στην Πλατεία του Κοινοβουλίου, στην Πλατεία Τραφάλγκαρ και στην Όξφορντ Στριτ την Παρασκευή, με την ευκαιρία της ετήσιας συγκέντρωσης Million Mask March, η οποία πραγματοποιεί μεγάλες διαδηλώσεις κάθε χρόνο στις 5 Νοεμβρίου κατά της κυβερνητικής υπέρβασης, της εισοδηματικής ανισότητας και, πιο πρόσφατα, των εμβολίων και των φασιστικών μέτρων που έχουν επιβληθεί με πρόσχημα την Covid-19.
ν

Million Mask March protesters clash with police in London | RT
ν

ν

«Ο Μπόρις λέει ψέματα, οι άνθρωποι πεθαίνουν», φώναζαν οι διαδηλωτές καθώς διέσχιζαν τους δρόμους. Τελικά η αστυνομία έκανε επέμβαση με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν πολλές εντάσεις.

Με ανακοίνωση που εξέδωσε αργότερα η Αστυνομία είπε πως αναγκάστηκε να επιτεθεί στο πλήθος καθώς ορισμένοι έκαναν χρήση επικίνδυνων πυροτεχνημάτων και ρουκετών. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, έγιναν εννέα συλλήψεις ενώ υπήρξαν και τραυματισμοί.
ν


ν


ν


ν

 


Translate this post