Κακοκαιρία «Μπάλλος» στην Αττική: Σκηνές χάους σε τριτοκοσμική χώρα (video)

Κατηγορία Ελλάδα

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Posted by Youmagazine Staff

 

Εικόνες τριτοκοσμικής χώρας από μια απλή νεροποντή που μετέτρεψε τους δρόμους σε ορμητικούς χειμάρρους, ενώ πλημμύρισαν κατοικίες, μαγαζιά και αυτοκίνητα.

Επιβάτες εγκαταλείπουν εγκλωβισμένο λεωφορείο στα νερά που πλημμύρισαν την γέφυρα στο ύψος του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, στην παλαιά Λεωφόρο Ποσειδώνος. Πέμπτη, 14 Οκτωβρίου 2021. Πηγή: Twitter

ν

ΣΟΒΑΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ και πρωτοφανείς σκηνές χάους στην Αττική προκάλεσε η έντονη βροχόπτωση που βαφτίστηκε «κακοκαιρία Μπάλλος». Ενδεικτικό της νεοελληνικής ξιπασιάς το ότι δίνουμε ονόματα στις βροχές, όπως κάνουν οι Αμερικανοί με τους τυφώνες και τους τροπικούς κυκλώνες.

Και φυσικά, για ακόμη μια φορά φάνηκε η έλλειψη υποδομών, η κρατική και ιδιωτική αδιαφορία για την πόλη και το κράτος γενικότερα, καθώς δεν υπάρχει καμία πρόληψη ή μέριμνα.

Χαρακτηριστικές είναι οι εικόνες από λεωφορείο που ακινητοποιήθηκε και καλύφθηκε από το νερό στο σημείο της παλιάς Λεωφόρου Ποσειδώνος, κάτω από το ΚΠΙΣΝ. Μάλιστα, στο διαδίκτυο κυκλοφόρησαν βίντεο με τους επιβάτες να προσπαθούν να αποβιβαστούν βουτώντας στα νερά, χωρίς ‒ευτυχώς‒ να σημειωθούν τραυματισμοί.
ν


ν

Η Πυροσβεστική δέχτηκε εκατοντάδες κλήσεις, κυρίως για αντλήσεις υδάτων. Από τις 385 κλήσεις από 20 περιοχές, οι 340 αφορούσαν αντλήσεις υδάτων και 11 για απομακρύνσεις ατόμων από οχήματα και άλλα σημεία.

Σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία Meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, τα μεγαλύτερη ύψη βροχής έχουν καταγραφεί σε Πατήσια, Περιστέρι και Αμπελόκηπους, όπου σε διάστημα περίπου 7 ωρών έχουν πέσει 120, 120 και 108 χιλιοστά βροχής αντίστοιχα.
ν

Πλημμύρες στην Αθήνα, Ελλάδα, που προκλήθηκαν από δυνατή βροχή – Κακοκαιρία Μπάλλος | World Is Dangerous
ν

ν

«Καταρράκτης» στον περιφερειακό Λυκαβηττού

Το μεσημέρι, η έντονη βροχόπτωση προκάλεσε τη συσσώρευση υδάτων στον περιφερειακό του Λυκαβηττού. Ο δρόμος πλημμύρισε, καθώς μεγάλη ποσότητα νερού κατέβαινε από τον λόφο, ενώ στην Υμηττού στο Παγκράτι οι δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια.

Στη Νέα Φιλαδέλφεια, το 2ο Δημοτικό Σχολείο πλημμύρισε και οι μαθητές αναγκάστηκαν να φτιάξουν… γέφυρα με θρανία για να βγουν από τις τάξεις, όπως αποτυπώνεται και σε βίντεο.
ν

Πηγή: Twitter
ν

Η κακοκαιρία «Μπάλλος» προκάλεσε προβλήματα και στο κτίριο της Βουλής. Το μεσημέρι, μικρή ποσότητα νερού εισέρευσε στο εσωτερικό περιστύλιο, στον χώρο της έκθεσης για τα 200 χρόνια από το 1821, ενώ θραύσμα μαρμάρου έπεσε στον εξωτερικό χώρο του κτιρίου, δίπλα από την είσοδο επί της οδού Αμαλίας.
ν

Κακοκαιρία Μπάλλος: Απεγκλωβισμός παιδιών από σχολείο, πλημμύρες, εγκλωβισμένοι και αγνοούμενοι | Ethnos Newspaper
ν

ν

Μεγάλης έκτασης καταστροφή σημειώθηκε στο Κέντρο Πολιτισμού «ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ» του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού. Το ισόγειο, όπου βρίσκεται η έκθεση του Μουσείου, οι χώροι υποδοχής, τα καμαρίνια του θεάτρου, τα γραφεία, καθώς και τα δύο υπόγεια του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΟΣΜΟΥ, όπου σημειωτέον υπάρχει και υποσταθμός της ΔΕΗ, πλημμύρισαν. Επίσης, έχουν γίνει ζημιές σε μηχανήματα, ηλεκτρομηχανολογικό εξοπλισμό, αλλά και σε κοστούμια και σκηνικά.

Όπως έγινε γνωστό, τα στελέχη και το προσωπικό του Ιδρύματος απομάκρυναν με ασφάλεια τους επισκέπτες του Μουσείου και τα οχήματα, ενώ προσπάθησαν να περιορίσουν τις εκτεταμένες καταστροφές και να πραγματοποιήσουν άντληση των υδάτων εν μέσω μόνιμης διακοπής ρεύματος.

Κατόπιν εορτής

Κλειστά σήμερα Παρασκευή θα είναι όλα τα σχολεία στην Αττική, «για προληπτικούς λόγους ασφάλειας των μαθητών και εξαιτίας των δυσκολιών μετακίνησης που πιθανόν προκύψουν εξαιτίας της κακοκαιρίας», όπως αναφέρεται στην απόφαση του περιφερειάρχη Γ. Πατούλη.

Τα προληπτικά μέτρα  ισχύουν από τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής ανακοίνωσε ο Υπουργός Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Στυλιανίδης.

Και φυσικά δεν θα μπορούσε να λείψει η γελοιογραφία της ημέρας από τον ΚΥΡ.
ν

v

 


Translate this post