Ασημένιο μετάλλιο η Τζένγκο στο Παγκόσμιο Κ20

Κατηγορία Ελλάδα

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Posted by Youmagazine Staff

 

Το ασημένιο μετάλλιο κατέκτησε η Ελίνα Τζένγκο στον ακοντισμό, κατά τη δεύτερη ημέρα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Κ20, στο Ναϊρόμπι.

Πηγή: AΠE-MΠE

ν

ΤΟ ΑΣΗΜΕΝΙΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ κατέκτησε η Ελίνα Τζένγκο στον ακοντισμό, με βολή στα 59,60 μέτρα, κατά τη δεύτερη ημέρα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Κ20, στο Ναϊρόμπι. Η Τζένγκο πραγματοποίησε σπουδαία εμφάνιση, σε έναν τελικό που διήρκησε περισσότερο από το κανονικό.

Η 19χρονη αθλήτρια παρά την μεγάλη… αναμονή –ξεπέρασε τις δύο ώρες– προσπάθησε να ανατρέψει την κατάσταση και να διεκδικήσει το χρυσό μετάλλιο, που τόσο ήθελε.

Οι αθλήτριες χρειάστηκε να μείνουν αρκετή ώρα μακριά από τον αγωνιστικό χώρο, λόγω της δυνατής βροχής, που οδήγησε τους διοργανωτές στη διακοπή της ροής του προγράμματος, γεγονός που αποσυντόνισε τις μετέχουσες.

Xάρη στην Ελίνα Τζένγκο, η Ελλάδα κατέκτησε το πρώτο της μετάλλιο στο Παγκόσμιο του Ναϊρόμπι και το 12ο στο σύνολο στην Ιστορία της διοργάνωσης από το 1986 μέχρι σήμερα.

Η Τζένγκο είναι η πρώτη Ελληνίδα που κατακτά μετάλλιο στον ακοντισμό στη διοργάνωση και η δεύτερη στο σύνολο, καθώς στο βάθρο έχει ανέβει ο Κώστας Γκατσιούδης το 1992 στη Σεούλ. Η Ελλάδα, η οποία έχει συμμετοχή σε όλες τις διοργανώσεις, παραμένει με συνέπεια στον πίνακα των μεταλλίων από το 2014 έως σήμερα, σε μια διοργάνωση όπου θεωρείται υψηλού αγωνιστικού επιπέδου.
ν

 


Translate this post