Ο «Νέρωνας» Μητσοτάκης παρέδωσε στις φλόγες την βόρεια Εύβοια

Κατηγορία NEWS, Ελλάδα

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ  | Τελευταία ενημέρωση 08/08/2021, 23:11

Posted by Youmagazine Staff

 

Εγκληματική αμέλεια. Πώς μια μικρή φωτιά κατάφερε να κάψει όλη την βόρεια Εύβοια! Αδράνησαν (;) και δεν έστειλαν κανένα εναέριο μέσο.

Επιχειρηματικοί όμιλοι σχεδιάζουν να χτίσουν στις καμένες περιοχές πολυτελή ξενοδοχεία.

Η Λίμνη της Ευβοίας. Τα χωριά Γαλατσώνα, Ελληνικά και Αγριοβότανο έχουν κυκλώσει τα πύρινα μέτωπα στη Β. Εύβοια, ενώ μέσω του 112 δόθηκε πάλι εντολή εκκένωσης σε Γούβες, Αρτεμίσιο, Καστρί, Βουλίκι και Πευκί λέγοντας στους πολίτες να κατευθυνθούν προς την Ιστιαία. Φωτο: AAP via AP / Michael Pappas

ν

ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΕΣ είναι οι ευθύνες της κυβέρνησης για την καταστροφή που υπέστη η βόρεια Εύβοια, καθώς η φωτιά ξέσπασε την Τρίτη και μέχρι σήμερα Κυριακή οι κάτοικοι φωνάζουν για εναέρια μέσα, αλλά αυτά είναι άφαντα! 

Ο Μητσοτάκης είναι για την Ελλάδα ο σύγχρονος Νέρωνας,

Οι εικόνες από την Εύβοια είναι τραγικές, κάτοικοι να αποχωρούν από το νησί τραυματισμένοι, σπίτια να καίγονται και μια τεράστια οικολογική καταστροφή, με τους κάτοικους να προειδοποιούν πως «θα έχετε 40.000 ζωντανούς-νεκρούς», καθώς ναι μεν δεν κάηκαν οι ίδιοι, όμως κάηκαν οι κόποι μιας ζωής.

Και όλο αυτό εξαιτίας της αδράνειας της κυβέρνησης και της άρνησης της να στείλει εναέρια μέσα για να σώσουν την περιοχή.

Να υπενθυμίσουμε πως οι κάτοικοι είχαν καταγγείλει από την πρώτη στιγμή που η κυβέρνηση είχε αποφασίσει η φωτιά να σβήσει στο Αιγαίο! 

Οι εικόνες που καταγράφει το σύστημα FIRMS της NASA, με την εξάπλωση της πυρκαγιάς συγκλονίζουν και εκθέτουν την κυβέρνηση.
ν

Τετάρτη 4 Αυγούστου
ν

Πέμπτη 5 Αυγούστου
ν

Παρασκευή 6 Αυγούστου
ν

Σάββατο 7 Αυγούστου
ν

Κυριακή 8 Αυγούστου
ν

Αυτό το βδέλυγμα είναι πρωθυπουργός της χώρας!

Με ύφος μάγκα και τα χέρια στις τσέπες ο Κυριάκος Μητσοτάκης ελέγχει ότι δεν θα σβήσει καμιά φωτιά, και οι άλλοι τον ακούν με προσοχή αντί να του δώσουν μια μούφλα και να τον πετάξουν έξω με τις κλωτσιές. Πηγή: Twitter
ν

Εκτός της Αττικής, φωτιές καίνε στην Ολυμπία, στη Μεσσηνία, επίσης έχει μπει φωτιά στο Μαρτίνο Φθιώτιδας, ενώ φωτιές καίνε σε ολόκληρη τη Χαλκιδική.

Τη νύχτα κάηκαν στην βόρεια Εύβοια τα χωριά Γαλατσώνα, Ελληνικά και Αγριοβότανο. Απειλούνται Γούβες, Αρτεμίσιο, Καστρί, Βουλίκι και Πευκί, ενώ γίνονται προσπάθειες (από ποιους άραγε, αφού οι κάτοικοι διατάχθηκαν να φύγουν) να σωθούν τα Βασιλικά κοντά στη Χαλκίδα.

Πυρκαγιά ξέσπασε επίσης στην περιοχή Κούκουρα Φωκίδας.

Στις περιοχές της Εύβοιας που κάηκαν
θα χτιστούν πολυτελή ξενοδοχεία

Όσον αφορά τη βόρεια Εύβοια, το σχέδιο της κυβέρνησης είναι διπλό: α) να αποψιλωθούν τα δάση και να μετατραπούν σε οικοδομήσιμες εκτάσεις, και β) να εγκαταλείψουν οι κάτοικοι τα χωριά τους και να καταστραφούν, για να πωλήσουν μετά όσο-όσο τις εκτάσεις που έχουν για την ανέγερση πολυτελών ξενοδοχειακών μονάδων.

Η κυβέρνηση εξυπηρετεί οργανωμένα επιχειρηματικά συμφέροντα Ελλήνων ολιγαρχών, εφοπλιστών, επιχειρηματιών της «πράσινης ενέργειας» και ιδιοκτητών ΜΜΕ και οι οποίοι θέλουν να χτίσουν ξενοδοχεία στις καμένες περιοχές για τους ξένους τουρίστες.

Λάθος οι μαζικές εκκενώσεις του 112

Όπως όμως επισήμανε στο pronews.gr ο δασολόγος Γ. Ξανθόπουλος: «Με τις μαζικές εκκενώσεις του 112, αφήνουν να καούν πόλεις και χωριά».

Όπως είπε ο κ. Ξανθόπουλος, η «λύση» στις φωτιές που επέλεξε η κυβέρνηση ήταν απλά να εκκενώνει κάθε οικισμό και να δημιουργεί κύματα πυρόπληκτων προσφύγων, χωρίς να υπάρχει καμία μέριμνα.

Ο κ. Ξανθόπουλος μίλησε για μεγάλο λάθος της εφαρμογής του 112 τόσο εκτεταμένα. Λέγοντας ότι οι κάτοικοι των οικισμών είναι έτοιμοι να «υπερασπιστούν» τα σπίτια τους, ενώ η εντολή εκκένωσης τους αποτρέπει και έτσι απλά καίγονται τα σπίτια, γιατί απλά περιμένουν από τους λιγοστούς πυροσβέστες να κάνουν όλη την δουλειά.

Η φωτιά κατακαίει τώρα όλη τη βόρειο Εύβοια, από ένα άκρο μέχρι το άλλο, από τον Βόρειο Ευβοϊκό Κόλπο έως το Αιγαίο Πέλαγος. Σπίτια καίγονται στο Πευκί, φέρι μποτ μεταφέρουν τους κατοίκους σε ασφαλή σημεία, υπάρχει πλήρης απουσία εναέριων μέσων, ενώ ο Χαρδιαλιάς κάνει διάλεξη στους δημοσιογράφους, εξηγώντας τις 3 προϋποθέσεις για τη ρίψη νερού και προσθέτοντας ότι αυτές… απουσιάζουν από την Εύβοια!

Είναι ή δεν είναι εγκληματίες; Είναι ή δεν είναι οργανωμένο σχέδιο εμπρησμού της χώρας από την ίδια την κυβέρνηση;

Στάχτη η αρχαία ελιά των 2.500 ετών
στον Ελαιώνα των Ροβιών στη βόρεια Εύβοιa

«Γεννήθηκε» επί Περικλέους, «πέθανε» επί Μητσοτάκη. Η κυβέρνηση «έκαψε» την ηλικίας 2.500 ετών ελιά στις Ροβιές. Πηγή: Twitter
ν

Καταστροφική είναι η διακυβέρνηση του Μητσοτάκη για την Ελλάδα, καθώς εκτός των άλλων η φωτιά που ξέσπασε πριν από λίγες ημέρες στην Εύβοια και έχει κάνει στάχτη το μεγαλύτερο μέρος του νησιού, έκαψε και την ηλικίας 2.500 ετών ελιά στις Ροβιές.

Συγκεκριμένα, ανάμεσα στα αποκαΐδια βρίσκεται και ο αρχαίος Ελαιώνας των Ροβιών, με την υπεραιωνόβια ελιά «Νύμφη», ηλικίας 2.500 χρόνων που είχε περιγράψει στην αρχαιότητα ο γεωγράφος Στράβωνας (1ος αιώνας μ.Χ.).

Το υπερήλικο δέντρο (Olea europaea) είχε κορμό που χρειάζονταν δέκα άτομα για να το αγκαλιάσουν και έως την καταστροφή ήταν ακόμη παραγωγικό.

Ο ελαιώνας των Ροβιών, που καταστράφηκε από τη φωτιά, αποτελούσε Μνημείο της Φύσης αφού τα δέντρα του ξεπερνούσαν την ηλικία των 2.000 ετών!

Ο χρήστης των κοινωνικών δικτύων Αποστόλης Παναγιώτου, ανάρτησε φωτογραφίες από την υπεραιωνόβια ελιά, πριν και μετά την καταστροφή. Η εικόνα πραγματικά, είναι αποκαρδιωτική.
ν

ν

Η κυβέρνηση των εγκληματιών
κοροϊδεύει και περιπαίζει

Ενώ ακούμε και διαβάζουμε για «μάχες που γίνονται» για να περιοριστεί μια φωτιά, τίποτε δεν συμβαίνει και όλα είναι ένα θέατρο. Ενώ υπάρχουν υποτίθεται εκατοντάδες εναέρια μέσα, αυτά επί έξι μέρες είναι άφαντα!

Η κοροϊδία και ο εμπαιγμός έφτασε στο απροχώρητο με τον αρχηγό της Πυροσβεστικής Σ. Κολοκούρη να λέει στο βραδινό δελτίο του Mega (08/08/2021) ότι «οι πολίτες δεν μπορούν να δουν τα εναέρια μέσα πυρόσβεσης είτε λόγω του καπνού είτε επειδή βρίσκονται σε άλλο μέρος»!
ν

 


Translate this post