TGA: Δύο ακόμη θάνατοι συνδέονται με το εμβόλιο της AstraZeneca

Κατηγορία NEWS, Κορονοϊός

COVID/ΕΜΒΟΛΙΟ

Youmagazine Newsroom

 

Δύο ακόμη θάνατοι στην Αυστραλία, από θρόμβωση και χαμηλά επίπεδα αιμοπεταλίων, μετά από την πρώτη δόση του εμβολίου της AstraZeneca.

Φωτογραφία αρχείου: Towfiqu barbhuiya / Unsplash

ν

«ΔΥΟ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΜΕΝΕΣ περιπτώσεις συνδρόμου TTS (θρόμβωση και χαμηλά επίπεδα αιμοπεταλίων), μετά από την πρώτη δόση του εμβολίου της AstraZeneca απέβησαν μοιραίες».

Αυτό επεσήμανε η Υπηρεσία Θεραπευτικών Προϊόντων της Αυστραλίας, (Therapeutic Goods Administration – TGA) σχετικά με το θάνατο μιας 48χρονης γυναίκας στη Βικτώρια και ενός 44χρονου άντρα στην Τασμανία, εκφράζοντας παράλληλα τα συλλυπητήρια στις οικογένειες και τους αγαπημένους των ανθρώπων αυτών.

Όπως αναφέρει ο «Νέος Κόσμος», από τότε που ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί στην Αυστραλία έχουν καταγραφεί 5 θάνατοι συνολικά από TTS (σύνδρομο θρομβοπενίας από τον εμβολιασμό) ενώ έχουν χορηγηθεί 6,1 δόσεις του εμβολίου της AstraZeneca κατά Covid-19, ανέφερε ακόμη η TGA.  Οι θάνατοι αυτοί συνδέονται με τη χορήγηση της πρώτης δόσης του εμβολίου.

Η επικεφαλής του υπουργείου Υγείας της Τασμανίας, Kath Morgan-Wicks, ανέφερε επίσης πως ο 44χρονος που απεβίωσε έπασχε από TT, σημειώνοντας πως πρόκειται για ένα σπάνιο, αλλά σοβαρό σύνδρομο. «Το TTS εκτιμάται ότι συμβαίνει λόγω σε αντίδραση του ανοσοποιητικού στο εμβόλιο AstraZeneca και είναι διαφορετικό από άλλες παθήσεις», είπε.

Τόνισε πως όσοι αναπτύξουν συμπτώματα, όπως έντονους και επίμονους πονοκεφάλους, θολή όραση, σύγχυση ή επιληπτικές κρίσεις, δυσφορία στην αναπνοή, πόνο στο στήθος, πρήξιμο στα πόδια ή επίμονο πόνο στην κοιλιακή χώρα, θα πρέπει να ζητήσουν άμεση ιατρική φροντίδα.

Οι νέοι θάνατοι έρχονται να προστεθούν στα περιστατικά που έχουν προκαλέσει διστακτικότητα σχετικά με τον εμβολιασμό κατά COVID-19 με το AstraZeneca, η οποία καταγράφεται στις δημοσκοπήσεις και αναγνωρίζεται από αξιωματούχους.
ν

ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΘΑΝΑΤΟΙ

Όπως έχουμε ήδη αναφέρει, οι θάνατοι από τους εμβολιασμούς στις 27 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, από τα μέσα Δεκεμβρίου 2020 έως 22 Ιουνίου 2021 ανέρχονται σε 15.472 (δηλαδή 2.578 θάνατοι το μήνα μέσα σε ένα εξάμηνο).

Αυτό αναφέρει η υπηρεσία EudraVigilance, προσθέτοντας ότι έχουν επ΄σιςη αναφερθεί 1.509.266 παρενέργειες στο ίδιο χρονικό διάστημα από τα εμβόλια Moderna  (CX-024414), Pfizer/BioNTech, AstraZeneca (CHADOX1 NCOV-19) και Janssen (AD26.COV2.S).

Από τις παρενέργειες οι 753.657 ήταν σοβαρές και αντιμετωπίστηκαν με ιατρική και νοσοκομειακή φροντίδα.
ν

 


Translate this post