Οι καλύτερες και οι χειρότερες χώρες για να ζεις – Η Ελλάδα στην 19η θέση

Κατηγορία NEWS, Διεθνή-Κόσμος

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Youmagazine Newsroom

 

Δόθηκε στη δημοσιότητα ο κατάλογος του πρακτορείου Bloomberg με τις καλύτερες και τις χειρότερες χώρες στα χρόνια του κορονοϊού.

Πηγή: News Media

ν

ΝΕΑ ΣΕΛΙΔΑ προσπαθεί να γυρίσει ο πλανήτης, με προεξάρχουσα τη Δύση, καθώς ήδη τα περισσότερα περιοριστικά μέτρα αίρονται, (τουλάχιστον σε Ευρώπη και ΗΠΑ) με τους πολίτες ανά τον κόσμο να επιστρέφουν στην πολυπόθητη κανονικότητα.

Με αφορμή το άνοιγμα των εθνικών οικονομιών ανά τον κόσμο, το πρακτορείο Bloomberg σπεύδει να αναθεωρήσει την καθιερωμένη λίστα των καλύτερων και χειρότερων χωρών, όπου θα μπορούσε να διαμένει κάποιος τη συγκεκριμένη χρονική συγκυρία.

Η διαμόρφωση της συγκεκριμένης λίστας περιλαμβάνει μια σειρά παραμέτρων, όπως οι προοπτικές της οικονομίας ύστερα από την άρση των lockdown, ο αριθμός των ημερήσιων κρουσμάτων, η αυστηρότητα των περιοριστικών μέτρων κ.ά.

Η Ελλάδα καταλαμβάνει την 19η θέση ανάμεσα σε 53 χώρες. Στην κορυφή της σχετικής λίστας «φιγουράρουν» οι ΗΠΑ, οι οποίες συγκεντρώνουν 76 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης του Bloomberg. Στη δεύτερη θέση η Νέα Ζηλανδία (73,7 βαθμούς) και στην τρίτη η Ελβετία (72,9 βαθμούς).

Την πρώτη δεκάδα συμπληρώνουν οι εξής χώρες: Ισραήλ, Γαλλία, Ισπανία, Αυστραλία, Κίνα (ηπειρωτική), Ηνωμένο Βασίλειο και Νότια Κορέα.

Οι δώδεκα καλύτερες, ανάμεσα σε 53 χώρες, για να ζει κάποιος είναι (κατά φθίνουσα σειρά) είναι οι εξής:

Ηνωμένες Πολιτείες
Νέα Ζηλανδία
Ελβετία
Ισραήλ
Γαλλία
Ισπανία
Αυστραλία
Ηπειρωτική Κίνα
Βρετανία
Νότια Κορέα
Νορβηγία
Δανία
ν


ν

Όσον αφορά τις χειρότερες χώρες, όπου θα μπορούσε να ζει κάποιος, η Αργεντινή «φιγουράρει» στην τελευταία θέση, με μόλις 37 βαθμούς. Πάνω από αυτήν είναι οι Φιλιππίνες (45,3), η Μαλαισία (46,6%) και η Ινδία (47,7) ‒ δηλαδή χώρες, οι οποίες συνεχίζουν να δίνουν άνιση «μάχη» με την πανδημία.

Υπάρχει ωστόσο και ο «πάτος» του βαρελιού. Πρόκειται για χώρες της Αφρικής, ξεχασμένες από το θεό, οι οποίες διακρίνονται για την εγκληματικότητα και τις εξαιρετικά δυσμενείς συνθήκες ζωής.

Οι δέκα χειρότερες χώρες για να ζει κάποιος είναι (κατά φθίνουσα σειρά):

Μοζαμβίκη
Λιβερία
Μάλι
Μπουρκίνα Φάσο
Σιέρα Λεόνε
Μπουρούντι
Τσαντ
Νότιο Σουδάν
Κεντροαφρικανική Δημοκρατία
Νίγηρας
ν

 


Translate this post