Γερουσιαστής Ραντ Πολ: «Δεν θα μου πει ο Μεγάλος Αδελφός να εμβολιαστώ»

Κατηγορία Κορονοϊός

COVID/ΕΜΒΟΛΙΟ

Posted by Youmagazine Staff

 

Ο Γερουσιαστής Ραντ Πολ αρνείται να κάνει το εμβόλιο κατά του κορονοϊού, υποστηρίζοντας ότι επειδή νόσησε έχει αντισώματα.

Ο Ράνταλ Χάουαρντ Πολ, είναι Αμερικανός γιατρός και πολιτικός που υπηρετεί ως Γερουσιαστής των Ηνωμένων Πολιτειών για το Κεντάκι από το 2011. Είναι μέλος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος. Πηγή: YouTube

ν

Ο ΓΕΡΟΥΣΙΑΣΤΗΣ Ραντ Πολ σήκωσε θύελλα αντιδράσεων αρνούμενος να κάνει το εμβόλιο κατά του κορονοϊού, τη στιγμή που όλοι οι Δημοκρατικοί γερουσιαστές έχουν εμβολιαστεί.

Οι Ρεπουμπλικάνοι καθυστερούν να εμβολιαστούν ενώ πολλοί από αυτούς λένε ότι δεν σκοπεύουν να κάνουν το εμβόλιο.

Ο Πολ, οφθαλμίατρος στο επάγγελμα, εξήγησε την απόφασή του την Κυριακή στον ραδιοφωνικό σταθμό WABC 77.

Ο γερουσιαστής είπε ότι, εκτός κι αν αποκαλυφθούν στοιχεία ότι άτομα που έχουν νοσήσει με Covid-19 αρρωσταίνουν ξανά και πεθαίνουν σε υψηλά ποσοστά, δεν σκοπεύει να εμβολιαστεί, υποστηρίζοντας ότι εφόσον προηγουμένως είχε νοσήσει με Covid-19, έχει αποκτήσει «φυσική ανοσία».

Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) ενθάρρυναν τα άτομα που είχαν Covid-19 να συνεχίσουν να εμβολιάζονται, λέγοντας ότι «οι ειδικοί δεν γνωρίζουν πόσο καιρό προστατεύεστε από το να αρρωστήσετε ξανά μετά την ανάρρωση», αν και η «επαναμόλυνση είναι σπάνια».

«Σε μια ελεύθερη χώρα θα νόμιζε κανείς ότι κάθε άτομο αποφασίζει αυτό τι θα κάνει και όχι ο Μεγάλος Αδελφός», είπε ο γερουσιαστής. Και συνέχισε:

«Τι θα μου πουν μετά; Ότι δεν μπορώ να φάω cheeseburger στο μεσημεριανό γεύμα; Ότι πρέπει να τρώω μόνο καρότα για να χάσω κιλά; Όλα αυτά πιθανώς θα ήταν καλά για μένα, αλλά δεν νομίζω ότι ο Μεγάλος Αδερφός το λέει επειδή ενδιαφέρεται για την υγεία μου».
ν

ν

Ο γερουσιαστής που είναι από τους πιο σφοδρούς επικριτές των κυβερνητικών μέτρων για την καταπολέμηση της πανδημίας, επιτέθηκε κατά του σύμβουλου υγείας του Λευκού Οίκου δρος Άντονι Φαούτσι για την αναποτελεσματικότητα των μασκών και τις αρνητικές επιπτώσεις του lockdown.

Όπως μεταδίδουν αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, ο δρ Φαούτσι έχει χάσει την εμπιστοσύνη των περισσοτέρων Αμερικανών, οι οποίοι στην αρχή της πανδημίας τον υποστήριζαν με ποσοστό 66%. Ο ίδιος όμως έδειξε ότι ενδιαφέρεται περισσότερο για τα κέρδη των φαρμακοβιομηχανιών και λιγότερο για την υγεία των Αμερικανών. Έτσι, η δημοτικότητά του και στα δύο κόμματα έπεσε στο 20%, πράγμα που σημαίνει απώλεια 46 ολόκληρων μονάδων.

Στην ίδια δημοσκόπηση, πάνω από το 60% των Ρεπουμπλικάνων δήλωσε ότι ο Φαούτσι «πλήγωσε» τις ΗΠΑ κατά τη διάρκεια της πανδημίας.
ν

 


Translate this post