Άρχισε το ξήλωμα: Βυθίζεται στο 25% η Νέα Δημοκρατία

Κατηγορία NEWS, Ελλάδα

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Youmagazine Newsroom

 

Κατά 62% μειώθηκε η δύναμη και η δημοφιλία της ΝΔ σε σχέση με τις εκλογές του 2019. Δεξαμενή 17% για το Κίνημα Ελεύθεροι Άνθρωποι.

Πηγή: News Media

ν

ΟΥΤΕ δύο χρόνια δεν πέρασαν από τις προηγούμενες εκλογές (Ιούλιος 2019) και η εκλογική δύναμη της Νέας Δημοκρατίας από σχεδόν 40% μειώθηκε στο 25%, παρουσιάζοντας πτώση κατά 62%!

Δύο δημοσκοπήσεις οι οποίες έχουν περιέλθει στα χέρια του Μαξίμου, δείχνουν τη ΝΔ να έχει υποχωρήσει ως προς την πρόθεση ψήφου, ακόμα και με αναγωγή επί των αναποφάσιστων, αισθητά κάτω από το 30% που είχε καταμετρηθεί από δύο ξένες πρεσβείες τον περασμένο Φεβρουάριο η εκλογική επιρροή του κυβερνώντος κόμματος.

Η μια από τις δύο μυστικές δημοσκοπήσεις δείχνει τη ΝΔ να «επιστρέφει» στα γνώριμα «νερά» του 25% και η δεύτερη την δίνει ελαφρά πιο πάνω, στο 27%!

Και στις δύο δημοσκοπήσεις κοινός τόπος ότι ο μεγάλος κερδισμένος είναι τα κόμματα «στα δεξιά» της καταρρέουσας ΝΔ, όπως το Κίνημα Ελεύθεροι Άνθρωποι του Γιώργου Τράγκα.

Στις επόμενες εκλογές, που αναμένεται να γίνουν μετά την Άνοιξη με απλή αναλογική, τα κόμματα «στα δεξιά» της ΝΔ φλερτάρουν με ένα 17%!

Το 9% το αποτελούν όσοι έχουν απογοητευθεί από τη ΝΔ και το 8% όσοι ψήφισαν τα υπάρχοντα μικρά κόμματα ή πρόσωπα «στα δεξιά» της ΝΔ.
ν

ΠΟΙΟΙ ΩΦΕΛΟΥΝΤΑΙ

Τα κόμματα που ωφελούνται είναι η Ελληνική Λύση του Κ. Βελόπουλου, το νεοσύστατο Κίνημα Ελεύθερων Ανθρώπων του Γ. Τράγκα, το κόμμα Έλληνες για την Πατρίδα του πρώην στελέχους του Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή, Ηλία Κασιδιάρη και το Δημιουργία των Φ. Κρανιδιώτη και Θ. Τζήμερου.

Γιατί υποχωρεί τόσο πολύ η ΝΔ; Κυρίως εξαιτίας των εξής παραγόντων:

α) Της πολιτικής της στο θέμα της πανδημίας

β) Του αυταρχισμού που συνοδεύει αυτή την πολιτική

γ) Του… Σκοπιανού!

Το Σκοπιανό, είναι κυρίαρχο σε όλες τις δημοσκοπήσεις και πληγώνει την ελληνική πολιτική ηγεσία, όχι μόνο αυτήν που έκανε πράξη την αδιανόητη συμφωνία των Πρεσπών (ΣΥΡΙΖΑ), αλλά και αυτή που την επικύρωσε και «κτίζει» επάνω του «εξαπατώντας τους ψηφοφόρους της», (ΝΔ), όπως οι ίδιοι θεωρούν.

Βόρεια της Θεσσαλίας το ποσοστό της κυβερνητικής αποδοκιμασίας για το Σκοπιανό, είναι σχεδόν το ίδιο σε ένταση με την αποδοκιμασία των μέτρων κατά της πανδημίας.

Υπάρχουν νομοί και Περιφέρειες που η ΝΔ κυριολεκτικά καταποντίζεται (Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, νομοί Κοζάνης, Φλώρινας, Πιερίας) και άλλες μεγάλες αστικές περιοχές, όπως η Θεσσαλονίκη που έχει μεγάλο πρόβλημα το κυβερνών κόμμα

Στις περιοχές αυτές κερδισμένο βγαίνει το Κίνημα Ελεύθεροι Άνθρωποι του Γιώργου Τράγκα που φαίνεται να μπαίνει στη Βουλή.

Ένα ερώτημα που ανακύπτει είναι αν και κατά πόσο ο ΣΥΡΙΖΑ θα κερδίσει κάτι από αυτή την φθορά της ΝΔ. Ουσιαστικά, τα δύο κυρίαρχα κόμματα βρίσκονται αυτή την στιγμή στην ίδια θέση εκκίνησης (μην ξεχνάμε το σχεδόν απίστευτο ποσοστό για ηττημένο δεύτερο κόμμα, 32% που είχε λάβει τον Ιούλιο του 2019), αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κερδίζει τα μεγάλα «κομμάτια» που δείχνει να χάνει η ΝΔ.

Πρακτικά οι 8 στους 10 ψηφοφόρους που εγκαταλείπουν τη ΝΔ, πάνε στα «δεξιά» της.

Υπάρχει και ένα ποσοστό 13% που αυτοχαρακτηρίζονται «κεντρώοι» και οι οποίοι είχαν ψηφίσει ΝΔ στις προηγούμενες εκλογές και πλέον έχουν περάσει στην ομάδα των «αναποφάσιστων».

Γι’ αυτό το 13% θα δοθεί η μάχη ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΚΙΝΑΛ, καθώς το υπόλοιπο 9% των «δεξιών» θεωρείται ότι έχουν απομακρυνθεί οριστικά από το νυν κυβερνητικό σχήμα.

Οι περισσότεροι (70%) από αυτούς θεωρείται από την έρευνα ότι «σήμερα θα ξαναψήφιζαν Μητσοτάκη» κι έτσι εμφανίζεται ένα ποσοστό 25-28% για το νυν κυβερνητικό σχήμα. Σήμερα, πάντα.

Αν ενταθεί η πτωτική τάση ή καταφέρει ν αντιστρέψει με κάποιον τρόπο την φθορά (πολύ δύσκολο κι έχει συμβεί στην πρόσφατη πολιτική ιστορία μόνο μια φορά το 1996, αλλά με αλλαγή ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ), θα υπάρξουν άλλα ποσοστά.

Πηγή: antinews
ν

 


Translate this post