Ο Αμερικανός πρόεδρος δεν είναι μάλλον ικανός να ασκήσει τα καθήκοντά του

Κατηγορία Διεθνή

ΔΙΕΘΝΗ/ΗΠΑ

Posted by Youmagazine Staff

 

Κάτι περίεργο συμβαίνει στην Ουάσιγκτον. Γιατί βρίσκεται εκεί ο στρατός; Γιατί κρύβεται ο Τζο Μπάιντεν και στη θέση του διοικεί η Κάμαλα Χάρις;

Σύμφωνα με το Fox News, η μυστηριώδης εξαφάνιση του 78χρονου Αμερικανού προέδρου οφείλεται στο ότι αντιμετωπίζει γνωστικά προβλήματα. Πηγή: News Media

ν

Ο ΙΣΧΥΡΙΣΜΟΣ που προβάλλεται από πολλούς είναι ότι ο Τζο Μπάιντεν είναι εικονικός πρόεδρος και ότι στη θέση του κυβερνά το «βαθύ κράτος». Ότι επειδή εξελέγη πρόεδρος με νοθεία, είναι κρυμμένος κάπου και εμφανίζεται να υπογράφει λευκά χαρτιά σε ένα ομοίωμα του Οβάλ Γραφείου, σαν αυτό που χρησιμοποιήθηκε στη σειρά “Castle Rock”. Και ότι ο στρατός που βρίσκεται στρατοπεδευμένος στην πρωτεύουσα Ουάσιγκτον θα παραμείνει εκεί μέχρι να αποφασίσουν τα δικαστήρια αν νικητής των εκλογών του 2020 είναι ο Τζο Μπάιντεν ή ο Ντόναλντ Τραμπ, παρ’ όλο που ο τελευταίος έχασε τη μάχη στο Ανώτατο Δικαστήριο.

Άλλοι πιστεύουν ότι ο Τζο Μπάιντεν είναι ανίκανος να ασκήσει καθήκοντα προέδρου, έχοντας προσβληθεί από άνοια.

Μπορεί όλα αυτά να ακούγονται σαν θεωρία συνωμοσίας, η αλήθεια όμως είναι ότι κάτι πολύ περίεργο –και πρωτοφανές‒ συμβαίνει στις Ηνωμένες Πολιτείες από τη μέρα της ορκωμοσίας του νέου προέδρου. Τα γεγονότα που παραθέτουμε είναι αληθινά και όχι αποκυήματα φαντασίας:
ν

1) ΣΤΡΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ

Η Νάνσι Πελόζι ζήτησε από τον στρατηγό Ράσελ Λ. Ονορέ την ανάπτυξη στην πρωτεύουσα δύναμης ταχείας αντίδρασης (QRF) για την προστασία της κυβέρνησης από τους κυβερνώμενους!

Η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Νάνσι Πελόζι, ζήτησε στις 5 Μαρτίου από τον ευνοούμενό της, απόστρατο στρατηγό Ράσελ Λ. Ονορέ, την ανάπτυξη στην πρωτεύουσα μιας δύναμης ταχείας αντίδρασης για την προστασία της κυβέρνησης από τους κυβερνώμενους!

Θυμίζουμε ότι ο Ονορέ επανήλθε στο στράτευμα από την Πελόζι για να ηγηθεί δύναμης ασφαλείας της Εθνικής Φρουράς μετά τις ταραχές στο Καπιτώλιο στις 6 Ιανουαρίου. Αλλά παρ’ όλο που ο Μπάιντεν ανέλαβε κανονικά καθήκοντα στις 20 Ιανουαρίου, η Εθνική Φρουρά παραμένει μέχρι σήμερα στρατοπεδευμένη στην Ουάσιγκτον και αυτό, αν μη τι άλλο, είναι πρωτοφανές.

Μάλιστα η Πελόζι ζήτησε την Πέμπτη από τον στρατηγό να μείνουν τα στρατεύματα στην Ουάσιγκτον για άλλους 6 μήνες, σε πλήρη ετοιμότητα 24 ώρες το 24ωρο, σύμφωνα με το Fox News.

Δηλαδή, από τις αρχές Ιανουαρίου έως σήμερα και για ακόμη έξι μήνες, η πρωτεύουσα βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης!

Ο Ονορέ ενίσχυσε τη δύναμή του μεταφέροντας στην πρωτεύουσα και άλλα στρατεύματα από άλλες πολιτείες, μαζί με 1.100 επιπλέον αξιωματικούς. Υπάρχουν έφιππες περιπολίες, περιπολίες πεζών με σκύλους για την ανίχνευση βομβών, κάμερες παρακολούθησης, μπλόκα ελέγχου ταυτοτήτων, ενώ για τα μέλη του Κογκρέσου υπάρχει ενισχυμένη ασφάλεια για τις μετακινήσεις, τα γραφεία τους και τις κατοικίες τους.

Υποτίθεται ότι η Πελόζι φοβάται ταραχές από τους οπαδούς του Ντόναλντ Τραμπ. Αλλά πώς μπορεί η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων να μετακινεί στρατεύματα, παρακάμπτοντας τον πρόεδρο των ΗΠΑ, ο οποίος φέρει τον τίτλο του αρχιστράτηγου; Αυτό δείχνει ότι ο Τζο Μπάιντεν είναι καθαρά διακοσμητικός.
ν

Λέγεται ότι ο Τζο Μπάιντεν απευθύνεται στο έθνος από ένα σκηνικό του Οβάλ Γραφείου που βρίσκεται σε κινηματογραφικό στούντιο. Πηγή: Twitter
ν

Στην Ουάσιγκτον μεταφέρονται συνεχώς στρατεύματα από άλλα σημεία των ΗΠΑ. Πηγή: YouTube/Defense Flash News
ν

Σε όλα τα κυβερνητικά κτίρια έχουν τοποθετηθεί φράχτες με συρματοπλέγματα. Δεξιά, ο στρατηγός Ράσελ Λ. Ονορέ καταφθάνει στην Ουάσιγκτον. Πηγή: Twitter/Wikimedia Commons 
ν

2) ΔΙΟΙΚΕΙ Η ΚΑΜΑΛΑ ΧΑΡΙΣ

Είναι γεγονός ότι η έπειρη στην εξωτερική πολιτική αντιπρόεδρος Κάμαλα Χάρις έχει αντικαταστήσει τον πρόεδρο στις απευθείας συνομιλίες με ξένους ηγέτες. Δηλαδή συνομιλεί αυτή μαζί τους απόντος του εκλεγμένου προέδρου.

Την Παρασκευή 5 Μαρτίου, η Χάρις συνομίλησε με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπέντζαμιν Νετανιάχου χωρίς να είναι παρών ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν.

Αυτή ήταν η τελευταία από μια σειρά συνομιλιών με παγκόσμιους ηγέτες που συνήθως γίνονται από τον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών.

Η Χάρις συζήτησε με τον Νετανιάχου τη στρατιωτική συνεργασία ΗΠΑ και Ισραήλ εναντίον του Ιράν, ενώ διαβεβαίωσε τον Ισραηλινό πρωθυπουργό ότι οι ΗΠΑ είναι αντίθετες με το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο που έχει ασκήσει διώξεις σε Ισραηλινούς στρατιώτες για εγκλήματα πολέμου.
ν

ν

Ο Μπάιντεν συνομίλησε τηλεφωνικά με τον Νετανιάχου τον Φεβρουάριο και με τον πρόεδρο Αλεχάντρο Γιαματέι Φάλλα της Γουατεμάλας την Πέμπτη.

Ωστόσο, η Χάρις συνομίλησε μόνη της με ηγέτες, όπως τον πρωθυπουργό του Καναδά, Τζάστιν Τρυντό, τον Γάλλο πρόεδρο Εμμανουέλ Μακρόν, τον πρωθυπουργό της Αυστραλίας, Σκοτ ​​Μόρισον, καθώς και τον επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγιέσους.

Δεν είναι περίεργο ο αντιπρόεδρος να επικοινωνεί με άλλους ηγέτες, ωστόσο η απουσία του Μπάιντεν είναι αξιοσημείωτη. Η Χάρις δεν είχε καμία εμπειρία εξωτερικής πολιτικής πριν έρθει στον Λευκό Οίκο, σε αντίθεση με τον Μπάιντεν που έχει συνομιλήσει και γνωρίζει προσωπικά πολλούς ηγέτες.
ν

3) ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΝΟΗΤΙΚΑ ΑΣΘΕΝΗΣ;

«Γιατί κρύβεται ο Τζο Μπάιντεν;» αναρωτιέται το CNN. Μήπως ο 78χρονος πρόεδρος έχει εξασθενήσει διανοητικά; Γιατί αποφεύγει να εμφανιστεί; «Προφανώς αντιμετωπίζει γνωστικά προβλήματα», λέει ο Σον Χάνιτι του Fox News.

Ο Τζο Μπάιντεν έχει περάσει το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα χωρίς να δώσει συνέντευξη Τύπου με ερωτήσεις και απαντήσεις από οποιονδήποτε άλλο πρόεδρο στη σύγχρονη ιστορία των ΗΠΑ. Δεν έγιναν εορτασμοί ούτε δεξιώσεις για την ανάρρησή του στον προεδρικό θώκο, ώστε ακόμη και τα προσκείμενα σε αυτόν μέσα ενημέρωσης αρχίζουν να αναρωτιούνται γιατί.

Η Δευτέρα 8 Μαρτίου σηματοδότησε την 47η ημέρα του Τζο Μπάιντεν στο Οβάλ Γραφείο, καθώς και την 47η μέρα που δεν έχει εμφανιστεί στον Τύπο για να δεχτεί ερωτήσεις και να δώσει απαντήσεις.

Έως τώρα ο πρόεδρος έχει εμφανιστεί σε μαγνητοσκοπημένες συνεντεύξεις και έχει κάνει μαγνητοσκοπημένες δηλώσεις και εξαγγελίες, χωρίς να έχει εμφανιστεί ζωντανά πουθενά.

Το χρονικό διάστημα από τις 20 Ιανουαρίου είναι το μεγαλύτερο από οποιονδήποτε από τους 15 πιο πρόσφατους προκατόχους του, οι οποίοι όλοι αντιμετώπισαν τα μέσα μαζικής ενημέρωσης κατά τις πρώτες 33 ημέρες της θητείας τους.

Ο Ντόναλντ Τραμπ το έκανε σε 27 ημέρες, ενώ ο Μπαράκ Ομπάμα ‒το παλιό αφεντικό του Μπάιντεν‒ εμφανίστηκε στους δημοσιογράφους μετά από 20 μόνο ημέρες.

Όλα τα ΜΜΕ είχαν εκστασιαστεί με την ήττα του Ντόναλντ Τραμπ και την θριαμβευτική νίκη του Τζο Μπάιντεν. Ωστόσο, ακόμη και τα πιο φιλικά προς τον πρόεδρο μέσα αρχίζουν να απαιτούν να εμφανιστεί.

Γιατί δεν εμφανίζεται; Οι φήμες δίνουν και παίρνουν.

Ο Μπάιντεν έχει πολλά να συζητήσει με τον Τύπο. Έχει υπογράψει περισσότερες από 50 εκτελεστικές εντολές, έχει επιτεθεί σε μια ξένη χώρα (τη Συρία), επιβλέπει τα μέτρα αντιμετώπισης μιας φυσικής καταστροφής και είναι έτοιμος να υπογράψει ένα χρηματοδοτικό πακέτο 1,9 τρισεκατομμυρίων δολαρίων που θα δοθούν στους πληγέντες από τον κορονοϊό.
ν

Το Καπιτώλιο των ΗΠΑ είναι περιφραγμένο με αγκαθωτά συρματοπλέγματα, ενώ χιλιάδες στρατιώτες της Εθνικής Φρουράς περιπολούν στην Ουάσιγκτον. Πηγή: News Media
ν

Η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου, Τζένιφερ Ψάκη είπε στους δημοσιογράφους ότι ο πρόεδρος θα εμφανιστεί μπροστά τους στο τέλος Μαρτίου, επειδή τώρα συντονίζει τη μάχη κατά του κορονοϊού.

Εν τω μεταξύ, το Καπιτώλιο των ΗΠΑ παραμένει περιφραγμένο με αγκαθωτά συρματοπλέγματα, ενώ χιλιάδες στρατιώτες της Εθνικής Φρουράς εξακολουθούν να περιπολούν στην Ουάσιγκτον, εν μέσω διαδόσεων και φημών για προσπάθεια κατάληψης της εξουσίας από την δεξιά.

Είναι γεγονός ότι σε κάποιες μαγνητοσκοπημένες παρουσιάσεις, ο πρόεδρος εμφανίζεται σαν να έχει πάθει κρίση άνοιας, να χάνει τα λόγια του, ή να ψάχνει απελπισμένα στις τσέπες του σακακιού του, προσπαθώντας να βρει άγνωστο τι.
ν

ν

Είναι γεγονός ότι ο Μπάιντεν χάνει συχνά τον ειρμό της σκέψης του, ακόμη και όταν διαβάζει γραπτό κείμενο. Αυτά τα κενά μνήμης τροφοδότησαν φήμες για γνωστικό εκφυλισμό κατά τη διάρκεια της προεδρικής του εκστρατείας.

Πιο πρόσφατα, έχασε τον ειρμό της σκέψης του, όταν, καθώς διάβαζε τα ονόματα μιας λίστας προσκεκλημένων σε μια εκδήλωση στο Τέξας, σταμάτησε ξαφνικά και προς έκπληξη των παρευρισκομένων, αναρωτήθηκε δυνατά: «Τι κάνω εγώ εδώ;»

Αυτά είναι πραγματικά γεγονότα.

Όσον αφορά τις θεωρίες συνωμοσίας, αυτές είναι τόσο παρατραβηγμένες και ζοφερές που δεν θέλουμε να τις αναφέρουμε εδώ.

Πάντως, κάτι πολύ περίεργο συμβαίνει στις ΗΠΑ. Και αυτό δεν είναι για καλό.
ν

 


Translate this post