Ο Ερντογάν «άλλαξε» την ονομασία του Αιγαίου

Κατηγορία NEWS, Ελλάδα

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Youmagazine Newsroom

 

Ο σουλτάνος της Τουρκίας άλλαξε το όνομα του Αιγαίου Πελάγους, ενώ η τουρκική ηγεσία απειλεί με καταρρίψεις ελληνικών μαχητικών!

Ο σουλτάνος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Image Credit: News About Turkey/JNS

ν

ΓΙΑ «προβοκάτσιες στο Αιγαίο και στην ανατολική Μεσόγειο» μίλησε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αναφερόμενος με έμμεσο τρόπο στις εξελίξεις των τελευταίων ημερών στα ελληνοτουρκικά, ενώ για πρώτη φορά «άλλαξε» την ονομασία του Αιγαίου το οποίο αποκάλεσε ως “Η Θάλασσα των Νησιών”.

Σε ομιλία του σε συνέδριο του κυβερνώντος κόμματος ο Ερντογάν δήλωσε πως «από την Ανατολική Μεσόγειο μέχρι και τη Μαύρη Θάλασσα, όπως και στο Αιγαίο, που οι παλιοί αποκαλούσαν ως “Η Θάλασσα των Νησιών”, θα εξασφαλίσουμε τα δικαιώματα μας σε όλα τα ύδατα που μας περικλείουν. Μου λένε κάποια πράγματα, όμως μην σας απασχολεί τίποτα, στο Αιγαίο και στην ανατολική Μεσόγειο εμείς έχουμε παρουσία με όλη μας την ισχύ με όλες μας τις δυνατότητες και θα συνεχίσουμε να είμαστε εκεί. Οτιδήποτε και να πει ο καθένας. Όλα αυτά, δυστυχώς είναι προβοκάτσιες».

Νωρίτερα, ο Τούρκος πρόεδρος έδωσε συνέχεια στην εμπρηστική ρητορική των τελευταίων ημερών, στοχεύοντας τόσο την Ελλάδα όσο και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε στα γεγονότα του 1922 στη Σμύρνη και είπε ότι είχε γίνει εισβολή και ομαδικές σφαγές, σημειώνοντας ότι οι κάτοικοι της Σμύρνης γνωρίζουν πολύ καλά τι συνέβη πριν από 100 χρόνια.
ν

Η AΓΚΥΡΑ ΘΕΛΕΙ ΔΙΚΟ ΤΗΣ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ

Εκμεταλλευόμενη την υποχωρητική και άτολμη στάση της Αθήνας, η Άγκυρα μέσω του πρακτορείου ειδήσεων «Αναντολού», μίλησε περί παρενόχλησης του ωκεανογραφικού πλοίου «Τσεσμέ» από ελληνικά F-16. 

Δεν είναι τυχαίο ότι οι συγκεκριμένες διαρροές γίνονται, ενώ η Αθήνα έχει επιχειρήσει να κρατήσει χαμηλά τους τόνους, εστιάζοντας στην παρατυπία της έκδοσης NAVTEX και όχι στο γεγονός ότι οι έρευνες του «Τσεσμέ» έχουν προγραμματιστεί να σταματήσουν λίγο πριν από τις ημερομηνίες που έχουν προταθεί στην Άγκυρα για επανάληψη των διερευνητικών επαφών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η παραποίηση ή διαστρέβλωση γεγονότων με σκοπό την παρουσίαση της Ελλάδας ως επιτιθέμενης και της Τουρκίας ως δήθεν αδικούμενης, γίνεται με ιδιαίτερα οργανωμένο τρόπο και δύο βασικούς φορείς ενορχήστρωσης, το υπουργείο Εθνικής Άμυνας της γειτονικής χώρας και την Υπηρεσία Επικοινωνιών της Προεδρίας.

Επιπρόσθετα, το γνωστό «γεράκι» της Τουρκίας, ο απόστρατος ναύαρχος Τζιχάτ Γιαϊτζί, ο «πατέρας της γαλάζιας πατρίδας», μιλώντας στο CNN Turk, αναφέρθηκε στο υποτιθέμενο περιστατικό με το Τσεσμέ και μεταξύ άλλων μιλά για «δικαίωμα αυτοάμυνας», που μάλλον στην τουρκική ηγεσία ίσως να είναι το επόμενο βήμα καθώς αποτελεί και σύμβουλο του Ερντογάν.

Ο πρώην ναύαρχος αφήνει να εννοηθεί ότι το τουρκικό ναυτικό θα μπορούσε να προβεί σε καταρρίψεις αν επαναληφθεί ένα περιστατικό αντίστοιχο με αυτό που ισχυρίζονται στην Τουρκία ότι έγινε στο ερευνητικό στο Αιγαίο:
ν

 


Translate this post