Το κλείσιμο των σχολείων κοστίζει τα κέρδη μιας ζωής

Κατηγορία NEWS, Εκπαίδευση, Κορονοϊός

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Posted by Youmagazine Staff

 

Στα 350 δισεκατομμύρια λίρες εκτιμώνται τα διαφυγόντα κέρδη από το κλείσιμο των σχολείων λόγω Covid-19 στη Βρετανία.

Η τηλεκπαίδευση δεν μπορεί να αντικαταστήσει την διά ζώσης εκπαίδευση. Πηγή: YouTube

ν

ΤΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ Φορολογικών Μελετών (IFS) προειδοποίησε ότι το κλείσιμο των σχολείων λόγω Covid-19 θα κοστίσει στη Βρετανία 350 δισεκατομμύρια λίρες (400 δισεκατομμύρια ευρώ) σε διαφυγόντα κέρδη, για να μην μιλήσει κανείς για το ότι μια ολόκληρη γενιά παιδιών θα μείνει πίσω, όσον αφορά τη μόρφωση.

Η δυσοίωνη αυτή πρόβλεψη έγινε από το Institute for Fiscal Studies, έναν ανεξάρτητο ερευνητικό οργανισμό, και αποτυπώνεται στην έκθεση που δημοσίευσε σχετικά με τις επιπτώσεις των lockdowns λόγω Covid-19 στα παιδιά όλης της χώρας, καθώς το κλείσιμο του σχολείων αναγκάζει τους μαθητές να μάθουν μέσω του αμφίβολης αξίας εργαλείου της τηλεκπαίδευσης.

Επικαλούμενο στοιχεία της Παγκόσμιας Τράπεζας, το IFS λέει ότι χάνοντας το μισό ακαδημαϊκό έτος, που ισοδυναμεί με το 5% της συνολικής ακαδημαϊκής σταδιοδρομίας του, κάθε μαθητής θα έχει κατά τη διάρκεια της ζωής του απώλεια 40.000 λίρες (45.000 ευρώ).

Με 8,7 εκατομμύρια μαθητές στο Ηνωμένο Βασίλειο, το Ινστιτούτο υπολόγισε ότι το συνολικό κόστος για την οικονομία της χώρας θα μπορούσε να φτάσει τα 350 δισεκατομμύρια λίρες (400 δισεκατομμύρια ευρώ), κάτι που θα αποτυπωθεί στη μείωση των μελλοντικών φορολογικών εσόδων της χώρας.

Σε άλλο σημείο της έρευνα το Ινστιτούτο προειδοποιεί ότι η χρηματοδότηση που παρέχεται είναι, μέχρι στιγμής, «μικρή σε σύγκριση με το μέγεθος του προβλήματος».

Υπάρχουν φόβοι ότι παιδιά από φτωχικές οικογένειες θα μείνουν πίσω, σε σχέση με τους μαθητές από εύπορες οικογένειες.

Τα σχολεία στην Αγγλία και τη Βόρεια Ιρλανδία είναι κλειστά, με προοπτική να ανοίξουν ξανά στις 8 Μαρτίου, αν και αυτό μπορεί να αλλάξει ανάλογα με το επιδημιολογικό φορτίο. Στην Ουαλία, τα σχολεία είναι κλειστά όλο το πρώτο εξάμηνο, ενώ η Σκωτία απέρριψε την πρόταση να ανοίξουν τα σχολεία στα μέσα Φεβρουαρίου.

Μια χαμένη γενιά λόγω Covid-19.
ν

 


Translate this post