Το τουρκικό γεωτρύπανο Kanuni «βολτάρει» στο Αιγαίο

Κατηγορία NEWS, Ελλάδα

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Youmagazine Newsroom

 

Το τουρκικό γεωτρύπανο Kanuni διέπλεε ανενόχλητο το βράδυ της Πέμπτης στη θαλάσσια περιοχή ανάμεσα στην Κω και την Αστυπάλαια!

Το τουρκικό πλοίο γεωτρήσεων Kanuni «βολτάρει» ανενόχλητο στο Αιγαίο. Reuters/Murad Sezer

ν

ΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ γεωτρύπανο Kanuni απέπλευσε την Τετάρτη από το λιμάνι Τασούκου στην περιοχή της Μερσίνας και, μετά το Oruc Reis, πέρασε και αυτό σε σχετικά κοντινή απόσταση από το Καστελόριζο, αμφισβητώντας την ελληνικότητα του νησιού.

Την Πέμπτη πέρασε ανοιχτά της Ρόδου, συνεχίζοντας τον διάπλου του προς τον προορισμό που έχει δηλώσει και ο οποίος υποτίθεται ότι είναι το λιμάνι της Κωνσταντινούπολης. 

Η πορεία του τουρκικού ερευνητικού και η θέση του φαίνεται στο σήμα που εμφανίζεται στον χάρτη του marinetraffic. Οι Τούρκοι διαπλέουν ανενόχλητοι το Αιγαίο, παραβιάζοντας τα ελληνικά θαλάσσια σύνορα.

Εμείς ασκούμε «υψηλή διπλωματία»! Και κάθε τόσο διαμαρτυρόμαστε στη «μαμά» Γερμανία, η οποία κρύβει κάτω από τις φούστες της τον Τούρκο καταπατητή.

Εδώ και καιρό, η Τουρκία πραγματοποιεί έρευνες για φυσικό αέριο στην ελληνική και την κυπριακή υφαλοκρηπίδα, έχοντας τη στήριξη Γερμανών, Αμερικανών και Ρώσων (καθένας για τα δικά του συμφέροντα), και με τη σιωπηρή «συγκατάθεση» της ελληνικής κυβέρνησης, με αποτέλεσμα να μην υφίσταται καμία ενόχληση και να γίνεται πιο επιθετική.
ν


ν

Η Τουρκία εξαπλώνεται σε όλο τον κόσμο και κανείς δεν φαίνεται ικανός να την σταματήσει. Πέρα από το γεγονός ότι έχει κάνει Mare Nostrum τη λεκάνη της Ανατολικής Μεσογείου, έχει στρατιωτική παρουσία από τα ανοικτά των ακτών της Λιβύης μέχρι τον Καύκασο, καθώς ενισχύει με μισθοφόρους το Αζερμπαϊτζάν εναντίον της Αρμενίας στα υψώματα του Ναγκόρνο Καραμπάχ.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το ζήτημα της τουρκικής προκλητικότητας έθεσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κατά έναρξη σήμερα της Συνόδου Κορυφής, όπως ανέφερε ο ίδιος στη συνέντευξη Τύπου που παρέθεσε ερωτηθείς για το θέμα.

«Όταν μίλησα στο Συμβούλιο αναφέρθηκα στο ζήτημα» σημείωσε ο Νταβίντ Σασόλι και τόνισε ότι «οι Τούρκοι συνεχίζουν να προκαλούν εντάσεις».

Παράλληλα, ο κ. Σασόλι επισήμανε ότι «το Oruc Reis βρίσκεται στην ίδια θέση που ήταν και τον Αύγουστο», ενώ αναφορικά με το ζήτημα των Βαρωσίων στην Κύπρο υπογράμμισε ότι η Τουρκία «ενήργησε μονομερώς».

Πέρα όμως από λόγια τα μεγάλα, όλοι σκύβουν το κεφάλι μπροστά στον Σουλτάνο. Οι εποχές κατά τις οποίες λαοί και έθνη πάλευαν για την ελευθερία, έχουν περάσει ανεπιστρεπτί. Σήμερα βασιλεύει το εμπορικό κέρδος και η υποταγή…
ν

 


Translate this post