Καταλήψεις σχολείων ενάντια στις μάσκες-φίμωτρα

Κατηγορία NEWS, Εκπαίδευση

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Youmagazine Newsroom

 

Δύο μέρες έχουν περάσει από τον αγιασμό και ήδη αρκετά σχολεία βρίσκονται υπό κατάληψη. Ο λόγος; Οι μαθητές δεν θέλουν να φορέσουν μάσκα.

ν

ΔΥΟ μέρες έχουν περάσει από τον αγιασμό και ήδη αρκετά σχολεία ανά την χώρα βρίσκονται υπό κατάληψη. Βασικός λόγος; Ότι οι μαθητές δεν θέλουν να φορέσουν μάσκα στο σχολείο.

Ειδικότερα υπό κατάληψη βρίσκονται πλέον πέντε σχολεία της Πάτρας. Ενώ χθες έκαναν κατάληψη τρία Λύκεια ( 2ο, 12ο, Γυμνάσιο και Λύκειο Φαρών), σήμερα τα σχολεία αυξήθηκαν.

Μαθητές από το 2ο, 5ο, 7ο, 12ο ΓΕΛ και το 8ο Γυμνάσιο ζητούν καλύτερα και ευνοϊκότερα μέτρα προστασίας για τον κορονοϊό, αποστάσεις ενώ σε κάποιες περιπτώσεις αρνούνται τη χρήση μάσκας μέσα στις σχολικές αίθουσες.

Συγκεκριμένα, οι μαθητές των σχολείων αποφάσισαν να κάνουν κατάληψη καθώς αρνούνται να φορέσουν μάσκες μέσα στις τάξεις, όπως προβλέπουν οι διατάξεις των Υπουργείων για την προστασία από τον κοροναϊό, ενώ ζητούν και την τήρηση αποστάσεων με τη δημιουργία ολιγομελών τμημάτων.

Όπως αναφέρει μαθητής του 2ου Λυκείου της Πάτρας: «Θεωρούμε ότι η μάσκα δεν έχει το επιθυμητό αποτέλεσμα αν δεν υπάρχουν κατάλληλες δομές και μέτρα».
ν

ΝΕΑ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ

Λουκέτο στο Γυμνάσιο Πλατανιά αντίκρισαν σήμερα το πρωί μαθητές, καθηγητές καθώς και ο διευθυντής που αιφνιδιάστηκε. Σύμφωνα με πληροφορίες, μαθητές έσπευσαν από τα ξημερώματα στο σχολείο προκειμένου να κάνουν την κατάληψη. Πρόκειται για την δεύτερη κατάληψη ενάντια στην χρήση μάσκας στα σχολεία, μέσα σε μόλις δύο ημέρες.

Το αρχικό πλήθος που φαίνεται έξω από το σχολείο δείχνει μαθητές που έφτασαν στο σχολείο και αντίκρισαν την κατάληψη. Πολλοί από αυτούς τους μαθητές στην πορεία έφυγαν καθώς διαφωνούν με την κατάληψη.
ν

ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΣΕ ΚΑΡΔΙΤΣΑ ΚΑΙ ΑΓΡΙΝΙΟ

Πολλαπλασιάστηκαν τα σχολεία Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που βρίσκονται σε καθεστώς κινητοποιήσεων, στην πόλη της Καρδίτσας, καθώς τα περιφερειακά, λειτούργησαν κανονικά.

Πιο αναλυτικά και σύμφωνα με τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Σωκράτη Παππά, από τα πέντε ΓΕΛ της πόλης τα τέσσερα βρίσκονται υπό κατάληψη και συγκεκριμένα το 1ο, το 3ο, το 4ο και το 5ο. Λειτουργεί, δηλαδή, μόνο το 2ο ΓΕΛ, όπως και το Μουσικό Σχολείο. Υπό κατάληψη είναι επίσης τα δύο ΕΠΑΛ που υφίστανται  στην Καρδίτσα.

Σε ότι αφορά τώρα στα Γυμνάσια, υπό κατάληψη είναι το 1ο Γυμνάσιο, ενώ αποχή αποφάσισαν οι μαθητές του 7ου Γυμνασίου. Στα υπόλοιπα γίνεται μάθημα κανονικά.

Κατάληψη γίνεται και στο 6ο Γυμνάσιο του Αγρινίου.
ν

 


Translate this post