Από ποιες χώρες δεν επιτρέπεται να έρθουν τουρίστες στην Ελλάδα

Κατηγορία NEWS, Ταξίδια, Κορονοϊός

ΤΑΞΙΔΙΑ/ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Youmagazine Newsroom

 

Από ποιες χώρες δεν επιτρέπεται να έρθουν τουρίστες στην Ελλάδα και μετά την 1η Ιουλίου που εγκαινιάζεται ο τουρισμός στη νησιωτική χώρα.

ν

«ΑΝΟΙΓΕΙ» πλήρως από την 1η Ιουλίου ο τουρισμός στην Ελλάδα που θα υποδέχεται πτήσεις σε όλα τα αεροδρόμια της επικράτειας, καθώς και τον κατάπλου των πλοίων από το εξωτερικό στα ελληνικά λιμάνια.

Ωστόσο, σύμφωνα με συγκλίνουσες πληροφορίες που επικαλείται ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΪ, δεν θα επιτρέπονται αφίξεις από τις εξής εννέα χώρες:  

– Βρετανία

– Σουηδία

– Ηνωμένες Πολιτείες

– Ρωσία

– Ισραήλ

– Κατάρ

– Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

– Σαουδική Αραβία

– Σκόπια  

Ο κατάλογος αυτός βασίζεται στα επιδημιολογικά στοιχεία κάθε χώρας και τον αριθμό κρουσμάτων κορονοϊού που αυτές μετρούν.

Υπενθυμίζεται πως από την 1η Ιουλίου επιτρέπεται πλήρως ο κατάπλους των πλοίων από το εξωτερικό στα ελληνικά λιμάνια. Με αυτό τον τρόπο θα επιτραπεί ουσιαστικά η είσοδος ταξιδιωτών από Ιταλία και σε επόμενο διάστημα ενδεχομένως να αρχίσουν και οι κρουαζιέρες.  

Πριν λίγα 24ωρα, οι New York Times είχαν αποκαλύψει ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση επεξεργάζεται δύο πιθανές λίστες με χώρες από τις οποίες θα επιτραπούν τα ταξίδια από 1ης Ιουλίου, σύμφωνα με τα προσχέδια που είχε στη διάθεσή της η αμερικανική εφημερίδα. 

Όπως προκύπτει, η Ευρωπαϊκή Ένωση ενδέχεται να μην ανοίξει τα σύνορά της για τις ΗΠΑ την 1η Ιουλίου, επικαλούμενη την αποτυχία των ΗΠΑ στη διαχείριση της πανδημίας.  

Οι χώρες στις δύο λίστες έχουν επιλεγεί ως «ασφαλείς», με βάση έναν συνδυασμό επιδημιολογικών κριτηρίων. Ένας από τους κρίσιμους δείκτες είναι ο ευρωπαϊκός μέσος όρος νέων μολύνσεων ‒ 16 άτομα ανά 100.000 κατοίκους με βάση τα αθροιστικά, ημερήσια στοιχεία τις τελευταίες δύο εβδομάδες.  

Στις ΗΠΑ ο αριθμός αυτός ανέρχεται στα 107 κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους, στην Βραζιλία στα 190 και στη Ρωσία στα 80, σύμφωνα με βάση τα δεδομένα των New York Times.

Η μια λίστα περιλαμβάνει 47 κράτη που έχουν ρυθμό μετάδοσης χαμηλότερο από την ΕΕ, και η άλλη 54 χώρες, με εφτά επιπλέον κράτη που έχουν ελάχιστα μεγαλύτερο ρυθμό μετάδοσης από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο (έως 20 κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους).
ν

Η ΛΙΣΤΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ

Όσον αφορά τα 27 κράτη μέλη της ΕΕ, την Ελβετία, τη Νορβηγία, την Ισλανδία και το Λιχτενστάιν, όπως αναφέρει η «Καθημερινή», αποφασίστηκαν χθες βράδυ στις Βρυξέλλες τα εξής:

Στις χώρες από τις οποίες επιτρέπεται να έρθουν τουρίστες συμπεριλαμβάνονται η Αυστραλία, ο Καναδάς, η Νότια Κορέα, η Ιαπωνία και η Σερβία, αλλά και χώρες της βορείου Αφρικής όπως το Μαρόκο, η Τυνησία και η Αλγερία.

Αντιθέτως, εκτός τέθηκαν οι εξής χώρες:

Ηνωμένες Πολιτείες

Ρωσία 

Βραζιλία 

– Τουρκία

– Σκόπια

 Αλβανία

Στη λίστα συμπεριλαμβάνεται και η Κίνα, υπό τον όρο να εφαρμόσει μια πολιτική αμοιβαιότητας (να ανοίξει κι αυτή τα δικά της σύνορα στην Ευρώπη).ν

 


Translate this post