Οι 29 χώρες για τις οποίες η Ελλάδα ανοίγει τα σύνορά της στις 15 Ιουνίου

Κατηγορία ΘΕΜΑΤΑ, Ταξίδια

ΤΑΞΙΔΙΑ/ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Youmagazine Newsroom

 

Ως ένας από τους πιο ασφαλείς προορισμούς στον κόσμο, η Ελλάδα θα αρχίσει να δέχεται επισκέπτες από τις 15 Ιουνίου από 29 χώρες.

ν

ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΕ ο κατάλογος με τις χώρες, από τις οποίες η Ελλάδα θα δέχεται τουρίστες από τις 15 Ιουνίου με αεροπορικές πτήσεις προς Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Η λίστα με τις 29 χώρες, διαμορφώθηκε ύστερα από μελέτη του επιδημιολογικού προφίλ των χωρών προέλευσης των τουριστών και αφού ελήφθησαν υπόψη οι χθεσινές ανακοινώσεις του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Ασφάλειας Αεροπορίας (EASA), καθώς και η σχετική εισήγηση της Eπιτροπής Λοιμωξιολόγων.

Στους επισκέπτες από τις παρακάτω χώρες θα πραγματοποιείται δειγματοληπτικός έλεγχος.

Για όλες τις άλλες χώρες εξακολουθούν να ισχύουν οι υπάρχοντες κανόνες.

Ο κατάλογος, ο  οποίος θα διευρυνθεί με αφετηρία την 1η Ιουλίου θα ανακοινωθεί εγκαίρως. Σε κάθε περίπτωση, η επιδημιολογική παρακολούθηση και αξιολόγηση θα είναι συνεχής.

Η χώρα έχει μέχρι στιγμής 175 θανάτους και πάνω από 2.909 επιβεβαιωμένες περιπτώσεις Covid-19. Στη μεγάλη πλειονότητα των ελληνικών νησιών, τα οποία είναι δημοφιλείς τόποι διακοπών, δεν υπάρχουν κρούσματα ή θάνατοι.

Οι χώρες αλφαβητικά είναι οι ακόλουθες:

Αλβανία, Αυστραλία, Αυστρία, Βόρεια Μακεδονία, Βουλγαρία, Γερμανία, Δανία, Ελβετία, Εσθονία, Ιαπωνία, Ισραήλ, Κίνα, Κροατία, Κύπρος, Λετονία, Λίβανος, Λιθουανία, Μάλτα, Μαυροβούνιο, Νέα Ζηλανδία, Νορβηγία, Νότια Κορέα, Ουγγαρία, Ρουμανία, Σερβία, Σλοβακία, Σλοβενία, Τσεχία, Φινλανδία.
ν

 


Translate this post