Έξαλλος ο δήμαρχος Σύμης στο «Εκτός Γραμμής» (vid)

Κατηγορία NEWS, Ταξίδια

ΤΑΞΙΔΙΑ/ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Posted by Youmagazine Staff

 

Αντιμέτωποι με το φάσμα της πείνας οι κάτοικοι της Σύμης και των άλλων Δωδεκανήσων, καθώς εντάχθηκαν στους προορισμούς υψηλού κινδύνου!

Σύμη: σαν πίνακας ζωγραφικής! Image: Travel Style / Τίτη Βελοπούλου. Πηγή: Supplied

ν

ΕΞΩ φρενών εμφανίστηκε ο δήμαρχος Σύμης, Λευτέρης Παπακαλοδούκας, εξαιτίας της απόφασης του υπουργείου Τουρισμού να συμπεριλάβει το νησί στη ζώνη υψηλού κινδύνου, στο πλαίσιο του διαχωρισμού της νησιωτικής χώρας, παρά το γεγονός ότι εκεί δεν υπήρξε ούτε ένα κρούσμα κορονοϊού!

Ταξιδιωτικά πρακτορεία που συνεργάζονται με το εξωτερικό, προχώρησαν σε ακυρώσεις κρατήσεων, καθώς η Σύμη θεωρείται πλέον «προορισμός υψηλού κινδύνου»!

«Αν είναι δυνατόν αυτά τα νησιά, που δεν είχαν ούτε ένα κρούσμα, να θεωρούνται προορισμοί υψηλού κινδύνου», τόνισε ο κ. Παπακαλοδούκας, μιλώντας στην εκπομπή «Εκτός Γραμμής» στον Alpha, με τον Τάκη Χατζή και τη Λίδα Μπόλα.

Όπως εξήγησε, κάθε χρόνο από τις αρχές Νοεμβρίου έως το τέλος Μαρτίου, τα νησιά μπαίνουν σε ιδιότυπη «καραντίνα», καθώς σταματάει ο τουρισμός. Επομένως, η κυβέρνηση σφάλλει όταν αποκαλεί νησιά των Δωδεκανήσων όπως η Ρόδος, η Σύμη, η Πάτμος, η Τήλος, η Κάσος κ.ά. προορισμούς υψηλού κινδύνου και τα δυσφημεί στο εξωτερικό, όταν άλλες χώρες με κρούσμστα όπως η Ιταλία και η Ιαπωνία επιδοτούν τουριστικά προγράμματα για να έλξουν ξένους ταξιδιώτες.

Πέρα από τη δυσφήμηση, οι κάτοικοι των νησιών αυτών θα έρθουν αντιμέτωποι με το φάσμα της πείνας, καθώς το μοναδικό έσοδό τους είναι ο τουρισμός.

«Αυτό θα διαφημίζουμε; Ποιος θα έρθει να κάνει διακοπές αν του πεις μην πας στα ελληνικά νησιά γιατί είναι υψηλού κινδύνου;», υπογράμμισε ο δήμαρχος και όπως είπε, μετά την ανακοίνωση των ζωνών, ταξιδιωτικά πρακτορεία που συνεργάζονται με το εξωτερικό, προχώρησαν σε ακυρώσεις κρατήσεων.

«Ο κόσμος για να έρθει θέλει διαφήμιση, όχι δυσφήμιση. Καταστροφή αυτό που λένε», επισημαίνει ο δήμαρχος και ζητά από το υπουργείο Τουρισμού «να το πάρει πίσω»!
ν

Δήμαρχος Σύμης στο «Εκτός Γραμμής» για διαχωρισμό νησιών σε ζώνες | Newpost GR
ν

ν

 


Translate this post