Μπόρις Τζόνσον: Θα μείνει τουλάχιστον 1 μήνα στο νοσοκομείο (vid)

Κατηγορία Κορονοϊός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Posted by Youmagazine Staff

 

• Νοσηλεία τουλάχιστον ενός μηνός χρειάζεται ο Μπόρις Τζόνσον, του οποίου η κατάσταση της υγείας παραμένει κρίσιμη.

• Ντόμινικ Ράαμπ: Ποιος είναι ο αντικαταστάτης του Μπόρις Τζόνσον.

Ο Μπόρις Τζόνσον θα απέχει από τα καθήκοντά του τουλάχιστον για ένα μήνα, καθώς έχει μπει και σε «πολιτική καραντίνα». Image: Supplied

ν

Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ της υγείας του Βρετανού πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον παραμένει σταθερή και εξακολουθεί να νοσηλεύεται στην εντατική για να βρίσκεται σε στενή παρακολούθηση, ανακοίνωσε χθες βράδυ εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ.

«Η κατάσταση του πρωθυπουργού είναι σταθερή και παραμένει στην εντατική για στενή παρακολούθηση. Έχει καλή διάθεση. Του παρέχεται οξυγόνο, αλλά δεν βρίσκεται σε μηχανοκίνητο αναπνευστήρα (ventilator)», τόνισε ο εκπρόσωπος.

Όπως έγινε γνωστό, η κατάσταση του Βρετανού πρωθυπουργού παραμένει κρίσιμη και θα χρειαστεί να παραμείνει υπό ιατρική και νοσηλευτική παρακολούθηση για τουλάχιστον ένα μήνα.

Επίσης, οι γιατροί του αποφάσισαν ότι πρέπει να μπει και σε «πολιτική καραντίνα». Δηλαδή για ένα μήνα, ο 55χρονος πρωθυπουργός δεν θα ασχοληθεί καθόλου με την πολιτική, οικονομική και λοιπή κατάσταση της χώρας και τις άλλες υποθέσεις της Βρετανίας.

Στο διάστημα αυτό χρέη πρωθυπουργού θα εκτελεί ο 46χρονος Ντόμινικ Ράαμπ, Αρχιγραμματέας του Κράτους και υπουργός Εξωτερικών, ο οποίος όμως δεν θα έχει ουσιαστικές αρμοδιότητες.

Δηλαδή δεν θα μπορεί να πάρει ουσιαστικές αποφάσεις στο κρίσιμο αυτό χρονικό διάστημα που θα είναι καθοριστικό τόσο για τη Βρετανία όσο και για τον υπόλοιπο κόσμο.
ν

Ο 46χρονος Ντόμινικ Ράαμπ αντικαθιστά προσωρινά τον Μπόρις Τζόνσον. Image: Supplied
ν

Ο Μπόρις Τζόνσον είναι ήρωας στα μάτια των Βρετανών, καθώς κατάφερε να απομακρύνει τη Βρετανία από την γερμανοκρατούμενη Ευρώπη και να την καταστήσει ελεύθερη και ανεξάρτητη. Παράλληλα αποτελεί ελπίδα και πρότυπο για τα υπόλοιπα ευρωπαϊκά κράτη που στενάζουν κάτω από τον γερμανικό ζυγό, αν θελήσουν κάποτε και αυτά να αποτινάξουν τα δεσμά και να απελευθερωθούν.

Παρά τις επιτυχίες του, ο Τζόνσον υπέπεσε σε ολέθρια λάθη όσον αφορά την επιδημία του Covid-19, αποφεύγοντας να πάρει δραστικά μέτρα, καθώς αρχικά είχε υιοθετήσει τη θεωρία της «ανοσίας της αγέλης».

Τελικά χρειάστηκε να προσβληθεί και ο ίδιος από τον κοροναϊό SARS-CoV-2 για να αλλάξει γνώμη.

Ο Ντόμινικ Ράαμπ, που ήταν και αυτός ένας από τους πρωταγωνιστές του Brexit, είναι πολύ πιο αυστηρός όσον αφορά τα θέματα της καραντίνας και του αποκλεισμού των πολιτών από τις δημόσιες δραστηριότητες. Δυστυχώς, όμως, αυτή την κρίσιμη περίοδο που κορυφώνεται η μάχη κατά του κοροναϊού, δεν έχει την εξουσία να λαμβάνει σημαντικές αποφάσεις χωρίς συμφωνία του υπουργικού συμβουλίου.

Έτσι, με τον Τζόνσον εκτός παιχνιδιού και τον Ράαμπ ανίσχυρο, παραμένει αβέβαιο τι θα γίνει με τα μέτρα περιορισμού που λήγουν αυτή την εβδομάδα και ο Τζόνσον είχε υποσχεθεί ότι θα επανεξετάσει.

Στη Βρετανία υπάρχουν πολλοί ακόμα οπαδοί της «ανοσίας της αγέλης» που θέλουν να αρθούν να περιοριστικά μέτρα, σκεπτόμενοι ότι με την καραντίνα η οικονομία υφίσταται ανεπανόρθωτα πλήγματα. Θέλουν, λοιπόν, να ξαναγίνουν όλα όπως πριν. Μερικές χιλιάδες ανθρώπων θα πεθάνουν, αλλά η οικονομία θα έχει σωθεί. Κάποιοι θα θυσιαστούν, αλλά οι υπόλοιποι θα σωθούν.

Στο μεταξύ η Βρετανία πλήττεται καθημερινά από την επίθεση του SARS-CoV-2, με τα καταγεγραμμένα κρούσματα στη χώρα να ανέρχονται στα 55.242 και τους νεκρούς να έχουν φτάσει τους 6.159.
ν

Dominic Raab: The man deputizing for UK PM Boris Johnson | CNN
ν

ν

 


Translate this post